Миючі засоби для душу – Що краще для вашої шкіри: гель, мило чи засіб для миття тіла

Ти щодня приймаєш душ. Але чи використовуєте ви засіб для очищення тіла, який відповідає вашому типу шкіри? Від мила до засобу для миття тіла та гелю для душу, на ринку є багато варіантів купання нашого тіла, кожен із яких має свої переваги. Отже, як вибрати?

Що ж, є кілька суттєвих відмінностей між милом, засобами для миття тіла та гелями для душу. Давайте розберемося, який з них найкраще підходить для вашої шкіри, щоб ви могли спростити свій вибір!

Що таке гель для душу, засіб для миття тіла та мило?

Миючі засоби для душу - Що краще для вашої шкіри: гель, мило чи засіб для миття тіла

1. Гель для душу

Гелі для душу — це рідкі миючі засоби для тіла, які містять синтетичні миючі засоби, отримані з нафти або рослинного походження. Гелі для душу зазвичай мають шовковистий відтінок на шкірі, але на сухій шкірі можуть здаватися жорсткими та стягнутими. Для цього ви можете використовувати крем для душу, оскільки він має гладку текстуру, схожу на лосьйон, і краще проникає.

2. Миття тіла

Засоби для миття тіла — це рідкі миючі засоби з рН від 6 до 7, які, як правило, більш м’які та зволожуючі, ніж гелі для душу. Він працює за тим же очисним механізмом, щоб видалити бруд, надлишок жиру та піт з вашої шкіри, але часто містить суміш інгредієнтів, які допомагають лікувати типові захворювання шкіри.

Якщо у вас суха або чутлива шкіра, ви можете сміливо використовувати засіб для миття тіла. Це також допоможе вам контролювати такі проблеми зі шкірою, як забиті пори та лущення.

3. Мило

Кускове мило — твердий миючий засіб, виготовлений із солей рослинних або тваринних жирів. Вони допомагають видалити бруд, піт, шкірне сало та жир з вашої шкіри. Вони роблять це за допомогою поверхнево-активних речовин (хімічних речовин, які оточують бруд і масло), розчиняючи їх і полегшуючи воду, щоб їх змити.

Коли піт і бруд змішуються з природними жирами вашого тіла, вони можуть осідати на вашій шкірі та розмножувати бактерії. Кускове мило розриває цей жирний шар і видаляє патогенні мікроорганізми з вашої шкіри. Однак є певне мило, яке має тенденцію руйнувати вашу шкіру, змінюючи її рН і видаляючи життєво важливі жири. Вибирайте мило, яке є менш жорстким і не зневоднює шкіру.



Рівень рН нашої шкіри становить близько 5,5, що є злегка кислим, але більшість звичайних видів мила мають набагато вищий рН – близько 9-10, а іноді навіть до 11.

Розуміння відмінностей між гелем для душу, милом для тіла та милом

Тут ми розбираємо різницю між цими повсякденними засобами для душу на основі певних характеристик:

1. Текстура

Гелі для душу міцні та мають більш густу желеподібну консистенцію. Вони містять полімер-загусник, що підвищує його в’язкість.

Кускове мило — це тверді блоки, доступні в різних привабливих формах, кольорах і дизайнах. У той час як засоби для миття тіла мають більш рідку консистенцію та мають кремову або лосьйонну текстуру.

2. Аромат

Гелі для душу мають стійкі аромати з високою концентрацією інгредієнтів, які приємні для почуттів. Але засоби для миття тіла мають м’який аромат.

З іншого боку, мило містить набагато більше аромату, ніж гель для миття тіла та гель для душу. Їхні аромати створені для тривалого використання. Вони можуть бути без запаху або містити ефірні олії чи синтетичні ароматизатори.

3. Інгредієнти

Гелі для душу зазвичай містять поверхнево-активні речовини, воду, консерванти, ароматизатори, емульгатори та миючі засоби. Вода формує консистенцію, поверхнево-активні речовини утворюють піну, а зволожувачі додають гелям для душу зволожуючі властивості. Консерванти допомагають гелям для душу мати довший термін зберігання.

Засоби для миття тіла зазвичай містять поверхнево-активні речовини, емульгатори, зволожувачі, вітамін Е, ефірні олії та натуральні екстракти.

Кускове мило виготовляється з олій, жирів і лужного розчину за допомогою процесу, який називається омиленням. Вони містять талловат натрію, кокоат натрію, пальмат натрію та подібні інгредієнти. Це результати реакції твердих жирів (жиру, кокосової олії та пальмоядрової олії відповідно) з лугом (каустичною содою). Потім до цих інгредієнтів додають жирні кислоти, такі як кокосова кислота та пальмова кислота (жири в кокосовій олії та пальмоядровій олії).

У кусковому милі гідроксид натрію використовується як луг, а в рідкому милі – гідроксид калію. Олія та луг разом нагріваються для виготовлення мила.

4. Мета

Будь то кускове мило, засоби для миття тіла чи гелі для душу – усі три призначені для очищення вашого тіла. Але, вибираючи засіб для своєї шкіри, пам’ятайте про погодні умови та тип шкіри.

Гелі для душу розроблені таким чином, щоб мати збалансований рН і мають м’які та заспокійливі властивості. Вони також мають відлущувальні властивості та можуть ефективно змити мертві клітини з вашої шкіри.

Миючі засоби для тіла найкраще заспокоюють суху шкіру завдяки своїм зволожуючим властивостям. Деякі новіші засоби для миття тіла містять звичайну мазь для шкіри під назвою «емульгований вазелін», яка покращує сухість і очищає шкіру.

Кускове мило, якщо воно не містить лікувальних засобів або не містить зволожуючих інгредієнтів, може висушити шкіру. Якщо ви використовуєте спеціальне мило з м’якими інгредієнтами, воно може спрацювати. Ви також можете використовувати антибактеріальне мило, щоб видалити запах тіла та бактерії.

5. Гігієна

Гелі для душу та миття тіла не накопичують бактерії. Завдяки контейнерам рідина, що залишилася, залишається захищеною від повітря та фізичного контакту.

Кускове мило не підходить для гігієнічного використання. Дослідження показують, що рівень бактерій у використаному милі вищий, ніж у невикористаному милі. Ці мікроби накопичуються на вологих поверхнях. Є висока ймовірність передачі мікробів від однієї людини до іншої. Якщо ви використовуєте мило, переконайтеся, що ним користуєтеся лише ви.

6. Придатність

Якщо у вас акне, чутлива шкіра, розацеа або екзема, вам слід бути обережними з тим, який засіб для очищення шкіри ви використовуєте. Незалежно від того, мило, гель для душу чи гель для душу, вони не повинні сушити або дратувати вашу шкіру.

Уникайте мила, засобів для миття тіла та гелів для душу, які сушать шкіру. Шукайте гіпоалергенні, які не мають сильних ароматів і не виснажують вашу шкіру природних жирів. Крім того, м’які засоби для миття тіла, які зволожують вашу шкіру під час купання, є найбезпечнішими.

Кускове мило також більше підходить для молоді – дітей, підлітків і молоді.

З віком зволожуючі засоби для душу більше підходять для вашої шкіри, оскільки вони довше зберігають вашу шкіру м’якою, зволоженою та еластичною.

7. Тип шкіри

Для жирного типу шкіри підійдуть гелі для душу! Вони більше підходять для жирної шкіри, оскільки завдяки своїм освітлюючим властивостям змивають надлишки жиру. Ви можете використовувати помякшувальний гель для душу, який містить заспокійливі для шкіри інгредієнти, такі як вітамін Е, для лікування потрісканої шкіри.

Якщо у вас чутлива шкіра, вам, безперечно, допоможуть засоби для миття тіла, оскільки вони мають нижчий рівень pH. Засоби для миття тіла зазвичай містять ефірні олії, такі як лимон, сандал або лаванда, і зволожуючі речовини, такі як пантенол (хімічна речовина, отримана з пантотенової кислоти), вітамін B 5 і жирні кислоти, які можуть очистити шкіру, не висушуючи її додатково.

Спробуйте використовувати засіб для миття тіла, що містить гліколеву кислоту, оскільки вона може відлущувати мертві клітини шкіри, якщо у вас волосяний кератоз (спричиняє сухі, шорсткі ділянки та крихітні нерівності).

Кускове мило використовується досить часто. Але якщо у вас чутлива шкіра, уникайте їх використання. Вони мають лужну природу порівняно з рН вашої шкіри. Якщо у вас нормальна шкіра, ви можете спробувати використовувати м’яке мило. Шукайте гіпоалергенні продукти, якщо ваш лікар не призначив лікувальне мило для будь-якого захворювання шкіри.


Як вибрати засоби для чищення тіла, які приємні для шкіри?

Миючі засоби для душу - Що краще для вашої шкіри: гель, мило чи засіб для миття тіла

Щоб визначити найкращий очисний засіб для тіла, який підходить вашому типу шкіри, уважно перегляньте його інгредієнти. Намагайтеся уникати продукти, які містять фталати, сульфати та парабени. Якщо ваша шкіра дуже чутлива, тримайтеся подалі від продуктів із штучними барвниками та сильними ароматами.

Якщо ви використовуєте кускове мило, вибирайте мило з високим вмістом жирних кислот, таких як стеаринова кислота, ланолін і тригліцериди. Вони утворюють захисний шар на вашій шкірі.

Деякі засоби для миття тіла містять вітамін Е та інші поживні речовини, які корисні для вашої шкіри. Є також кілька марок мила, засобів для миття тіла та гелів для душу, які є абсолютно екологічними. Вони містять інгредієнти, багаті вітаміном С, гіалуронову кислоту, гель алое вера та інші інгредієнти, що стимулюють вироблення колагену, які безпечні та сприятливі для шкіри.

Сьогодні також доступне безхімічне мило ручної роботи. Завдяки натуральним інгредієнтам і ароматизаторам це мило може бути ніжним для вашої шкіри та відповідати її потребам. Вони також не сушать шкіру.

Висновок

Ваш догляд за тілом починається, коли ви приймаєте душ, а це означає, що вибір миючого засобу для намилювання має значення. Кожне з цих миючих засобів для тіла, будь то мило, гелі для душу чи миття тіла, має свої плюси та мінуси. Щоб звузити коло пошуків щоденного миючого засобу для тіла, знайте їх переваги та переваги.