Олія для тіла чи лосьйон – що краще для вашого тіла?

Ви шукаєте ідеальний продукт для досягнення зволоженої та гладкої шкіри протягом року? Як масло для тіла, так і лосьйон можуть дати бажані результати.

У той час як деякі люди вважають за краще використовувати масло для тіла для живлення шкіри, інші вважають, що лосьйон для тіла робить це найкраще. Однак знання їх відмінностей може допомогти вам визначити, що найкраще підходить вашій шкірі.

У цій статті ми допоможемо вам вибрати між маслом для тіла та лосьйоном, описуючи їх відмінності, використання, придатність тощо. Давайте почнемо!

Олія для тіла – це те саме, що лосьйон?

Олія для тіла чи лосьйон - що краще для вашого тіла?

Зовсім ні! Олія для тіла та лосьйон для тіла – це два абсолютно різні засоби для догляду за шкірою – структурно та функціонально. Хоча основною метою обох є зволоження шкіри, є кілька інших факторів, які слід враховувати. Олія для тіла зазвичай складається з натуральних олій (горіхів або овочів), які можуть відновлювати вологу в шкірі.

З іншого боку, лосьйон для тіла – це розчин на основі води в маслі або масла у воді, який допомагає затримати вологу на зовнішньому шарі шкіри.

Олія для тіла Vs. Лосьйон: ключові відмінності

1.Основні відмінності

Що таке олія для тіла?

Олія для тіла складається з олій (окремих або комбінації олій), які в основному використовуються для зволоження та живлення зовнішнього шару шкіри. Він утворює захисний бар’єр для запобігання трансепідермальній втраті води.

Що таке лосьйон для тіла?

Лосьйон для тіла — це легка суміш води, олії та емульгаторів, створена для заспокоєння, зволоження та омолодження верхніх шарів шкіри. Лосьйон для тіла може утримувати вологу, а також поглинати воду з інших місць, щоб ваша шкіра залишалася м’якою, гладкою та зволоженою.

2.Компоненти

Олія для тіла в основному складається з олій різного походження (таких як горіхова олія, олія насіння, рослинна олія та ефірна олія). Немає доданої води, емульгаторів або консервантів для підтримки. Однак деякі олії для тіла можуть містити антиоксиданти, вітаміни А та Е або ефірні олії та корисні рослинні екстракти для покращення їх якості, запобігання псуванню та збільшення терміну зберігання. Додана ефірна олія допомагає посилити аромат олії для тіла.

Лосьйон для тіла в основному складається з води, масел і емульгаторів. Однак вони також містять:

  • Пом’якшувачі (такі як цетилові ефіри, гліцерилдилаурат, ланолінова олія тощо) допомагають підтримувати м’яку та гладку шкіру.
  • Консерванти (такі як алкоголь денат., бензиловий спирт, хлорфенезин тощо) допомагають запобігти росту небажаних мікробів.
  • Оклюзивні засоби (такі як ланолінова олія, диметикон тощо) допомагають запобігти випаровуванню вологи з поверхні шкіри.
  • Регулятори рН (такі як гідроксид натрію)
  • Зволожувачі (такі як гліцерин), які допомагають втягувати та зв’язувати вологу

До вищевказаних категорій входять різні інгредієнти, і виробники косметики створюють лосьйони для тіла з різними інгредієнтами з цих категорій.

3. Як використовувати?

Бажано наносити олію для тіла на належним чином очищену та вологу шкіру. Після ванни промокніть шкіру, залишивши її вологою, і негайно скористайтеся обраним вами маслом для тіла. Застосування олії створює на шкірі бар’єрний шар, який допомагає утримувати вологу в шкірі.

Ви можете масажувати лосьйон, поки він повністю не вбереться в шкіру. Окрім використання після ванни, ви також можете наносити лосьйон для тіла в будь-який час дня або навіть перед сном.



Для досягнення найкращих результатів використовуйте його відразу після прийняття душу, коли ваша шкіра волога.

Олія для тіла чи лосьйон - що краще для вашого тіла?

4. Переваги

Олія для тіла

  • Зволоження шкіри: масляний масаж допомагає покращити бар’єрну функцію вашої шкіри та запобігає випаровуванню природної вологи, таким чином зберігаючи її зволоженою.
  • Зменшує появу розтяжок і шрамів: олії для тіла поглинаються вашою шкірою та забезпечують гладкий і зволожений ефект, який допомагає зменшити появу шрамів. Багаторазове використання олії для тіла на ваших розтяжках може допомогти мінімізувати їх. Масляний масаж також може освітлити вашу шкіру, усунути тьмяність і шорсткість і надати природного сяйва.
  • Регулюють вироблення шкірного сала: деякі рослинні олії, такі як жожоба, оливкова, кокосова, мигдальна тощо, широко використовуються як олії для тіла. Ці масла славляться своїми абсорбуючими властивостями. Вони можуть імітувати природні ліпіди, що утворюються у вашій шкірі, коли вони проникають. Ця структурна подібність може допомогти відновити та регулювати захист шкіри від вологи, що також впливає на вироблення жиру.

Лосьйон для тіла

  • Зберігає вашу шкіру м’якою та зволоженою: регулярне застосування лосьйону для тіла забезпечує належне зволоження вашої шкіри та допомагає боротися з такими проблемами, як сухість, тріщини, свербіж тощо. Глибоке проникнення лосьйону для тіла відновлює втрачену вологу вашої шкіри та зберігає її м’якою та зволоженою.
  • Лосьйон для тіла розгладжує грубі ділянки тіла, такі як лікті, коліна, підошви ніг тощо.
  • Лосьйони для тіла з антивіковими властивостями можуть допомогти уповільнити ознаки старіння.



Лосьйони з вітамінами, гіалуроновою кислотою, гліцерином, алое віра та керамідами можуть покращити здатність вашої шкіри утримувати воду.

5. Частота використання

Олія для тіла

Щоденний масаж з маслом для тіла може забезпечити найкращі результати. В іншому випадку двічі або тричі на тиждень також може бути корисним.

Лосьйон для тіла

Ви можете наносити лосьйон для тіла скільки завгодно часто. Але зазвичай достатньо одного разу на день.

6. Навіщо вам потрібна олія чи лосьйон для тіла?

Зволоження шкіри є основною метою як масла для тіла, так і лосьйону. Отже, ви можете вибрати масло для тіла або лосьйон для зволоження шкіри залежно від типу шкіри та конкретних потреб. Масло для тіла найкраще підходить для сухої шкіри, тоді як лосьйон для тіла може бути придатним для всіх типів шкіри. Вам потрібно вибрати правильний, виходячи з його складу та інгредієнтів.

Олія для тіла чи лосьйон - що краще для вашого тіла?

Залежно від різних компонентів лосьйону для тіла, він може покращити шкірний бар’єр і еластичність і допомогти мінімізувати такі проблеми, як сухість, целюліт, екзема, волосяний кератоз тощо.

7. Хто може використовувати олію чи лосьйон для тіла?

Зазвичай олія та лосьйон для тіла безпечні для використання всіма. Однак, якщо у вас чутлива шкіра, алергія або будь-яке шкірне захворювання, доцільно проконсультуватися з дерматологом або медичним працівником перед використанням будь-якого із засобів догляду за шкірою.

Олія для тіла

Люди з сухою шкірою можуть отримати максимум від масла для тіла. Олія для тіла також корисна для людей, які живуть у місцевості з холодним кліматом.

Лосьйон для тіла

Зазвичай він підходить для всіх типів шкіри.



Вибираючи лосьйон або олію для тіла, перегляньте список інгредієнтів на упаковці та виберіть той, який відповідає вашому типу шкіри та потребам.

8. Коли використовувати масло чи лосьйон для тіла?

Як масло для тіла, так і лосьйон для тіла забезпечують оптимальні результати при нанесенні на чисту та вологу шкіру відразу після душу.

Масла для тіла

Добре використовувати після ванни.

Лосьйони для тіла

Після ванни та перед сном застосування лосьйону дає найкращі результати. Ви також можете використовувати лосьйон для тіла будь-коли, коли відчуваєте, що ваша шкіра потребує зволоження.

9. Де використовувати?

Ви можете наносити масло або лосьйон для тіла на все тіло, крім обличчя. Шкіра вашого обличчя набагато ніжніша, ніж ваше тіло, і також потребує особливого догляду.

10. Рекомендована кількість

Масло для тіла

Візьміть 5-10 крапель олії для тіла на долоні, розітріть і нанесіть на тіло. М’яко масажуйте, поки не вбереться.

Лосьйон для тіла

Візьміть достатню кількість лосьйону на долоню, розітріть його, щоб розігріти лосьйон, і помасажуйте тіло невеликими круговими рухами.

11. Кому не слід користуватися?

Масло для тіла

Він містить масла. Таким чином, це може не бути хорошим варіантом для людей з жирною шкірою або шкірою, схильною до вугрів. Застосування олії для тіла може ще більше закупорити пори та призвести до висипань.



Якщо у вас алергія на деякі харчові продукти, такі як мигдаль, кокос тощо, уникайте цих масел.

Лосьйони для тіла

Більшість лосьйонів для тіла складаються з кількох інгредієнтів. Деякі інгредієнти, як-от хімічні речовини, консерванти, ароматизатори тощо, можуть подразнювати вашу шкіру та навіть погіршувати існуючі проблеми зі шкірою. Перед використанням будь-якого лосьйону перевірте склад.

12. Побічні ефекти

Масло для тіла

Якщо у вас алергія на певні інгредієнти олії для тіла, ви можете відчути почервоніння, свербіж, подразнення та навіть висипання.

Лосьйон для тіла

Алергічні реакції на будь-які інгредієнти можуть проявлятися подібними ознаками до олії для тіла.

Масло для тіла Vs. Лосьйон: який краще?

І масло для тіла, і лосьйон мають різні цілі та підходять для різних типів шкіри. Вони мають важливе значення в стандартному режимі догляду за шкірою. Перш за все, щоб визначити, чи підходить вам олія чи лосьйон для тіла

  • зрозуміти тип шкіри та бажані цілі
  • подумайте, чи є якісь проблеми зі шкірою
  • які ваші очікування від продукту

Олії для тіла добре підходять для сухої та дуже сухої шкіри. Вони можуть допомогти відновити шкірний бар’єр і можуть допомогти запобігти втраті вологи навіть взимку та в місцях з холодним кліматом.

Лосьйони є більш універсальними зволожуючими розчинами, і ними може користуватися кожен. Якщо у вас суха шкіра, вам підійде лосьйон на основі води в маслі. Але для нормальної та жирної шкіри найкраще підходить лосьйон на основі масла у воді. Оскільки лосьйони для тіла легкі, їх можна використовувати навіть у жаркому та вологому кліматі.

Що спільного в олії та лосьйоні для тіла?

І масло для тіла, і лосьйон допомагають підтримувати шкіру зволоженою. Обидва вони допомагають зберегти шкіру зволоженою. Однак те, який з них ви виберете, повністю залежить від вашого типу шкіри та потреб.

Висновок

І масло для тіла, і лосьйон в основному служать одній загальній меті — підтримці вашої шкіри зволоженою. У той час як масло для тіла є густішим продуктом, який допомагає створити бар’єр на зовнішньому шарі вашої шкіри та запобігає випаровуванню вологи, лосьйон для тіла має легку формулу, яка допомагає заспокоїти та пом’якшити вашу суху шкіру. Обидва мають різний склад і призначені для різних типів шкіри. Звузьте свої потреби та проблеми, щоб вибрати найкраще для вашої шкіри.