Мікродермабразія – Чи корисна мікродермабразія для шкіри?

Завдяки косметичним технологіям тепер ви можете виглядати молодше, ніж є. Однією з таких неінвазивних процедур є мікродермабразія.

Мікродермабразія проводиться для видалення плям, шрамів і надання молодості шкірі. Однак є деякі дуже конкретні запобіжні заходи, які вам потрібно вжити, і побічні ефекти, про які вам слід знати, якщо ви плануєте провести сеанс мікродермабразії.

Ми надаємо вам повне уявлення про мікродермабразію, від процедури до невдач, альтернативи тому, що можна і чого не можна робити.

Що таке мікродермабразія?

Мікродермабразія - Чи корисна мікродермабразія для шкіри?

Косметична процедура, під час якої кваліфікований фахівець видаляє епідерміс (верхній шар шкіри) за допомогою портативного пристрою, відома як мікродермабразія. Це робиться для надання шкірі рівного тону, молодшого вигляду та видалення шрамів.

Мікродермабразія не дає постійних результатів і вимагає кількох сеансів, щоб показати ефект. Це не болісно, ​​оскільки неінвазивно.

За даними Американської академії дерматології, за умови правильного виконання експертом один сеанс триває приблизно одну годину. Експерт зазвичай займає близько 35-40 хвилин для зони обличчя та 20 хвилин для шиї.

Якщо ви проходите процедуру мікродермабразії для помолодшення шкіри та зменшення зморшок, вам може знадобитися від 5 до 16 сеансів, перш ніж ви побачите видимі результати. Зараз також доступні набори для домашніх робіт. Однак безпечнішим для вашої шкіри є звернення до дерматолога.

Процедура лікування мікродермабразією

На ринку доступні різні види процедур мікродермабразії. Залежно від області, на якій працюєте, паличка обережно відшліфує верхній шар шкіри.

1. Наконечник із алмазним наконечником:

Тут проводиться мікродермабразія для одночасного відлущування та видалення мертвих клітин зі шкіри. Цей наконечник в основному використовується для більш делікатних ділянок обличчя, наприклад, тонкої шкіри біля очей.

2. Гідродермабразія:

Це більш сучасний метод мікродермабразії, коли шкіра відлущується, і в той же час зволожуючі інгредієнти вливаються в нижні шари шкіри. Процедура спрямована на посилення кровопостачання шкіри та активізацію вироблення колагену.

3. Кристалічна мікродермабразія:

У цій процедурі використовується наконечник, який розбризкує дуже дрібні кристали на шкіру, щоб видалити верхній шар і мертві клітини, які також всмоктуються наконечником. Тип кристалів, які використовуються в цій обробці, включає бікарбонат натрію та оксид алюмінію.

Мікродермабразія - Чи корисна мікродермабразія для шкіри?

Найкращі альтернативи мікродермабразії:

1. Домашні набори «Зроби сам»:

Для тих із вас, хто вважає за краще робити це самостійно, є набори для мікродермабразії, доступні онлайн або без рецепта. Ці набори «зроби сам» можуть не дати таких хороших чи глибоких результатів, як процедура, виконана дерматологом.

Два типи наборів у сегменті «зроби сам» включають крем або лосьйон, які містять відлущувальну хімічну речовину як частину свого складу. Використовувані хімічні речовини — це кристали бікарбонату натрію або оксиду алюмінію, які також використовуються в процедурі кристалічної мікродермабразії.

Другий варіант – це наконечник для мікродермабразії, ідентичний тому, який використовує дерматолог. Але важливо знати правильну техніку використання цих машин. Це тому, що якщо робити це вдома, ви можете помилитися з ним і залишитися шрами або інші захворювання шкіри.

2. Дермабразія:

Дермабразія ідеально підходить для тих, хто віддає перевагу результатам, які зберігаються протягом довшого часу та можуть витратити час, необхідний для відновлення. Це також хірургічна процедура, яка вимагає місцевої або загальної анестезії. Його головна перевага – майже постійний результат.

Під час дермабразії хірург використовуватиме інструмент, який м’яко обертається по шкірі та видаляє плями, шрами від прищів і мертві клітини. Він діє на глибші шари шкіри, а не лише на верхній шар, як мікродермабразія. Процедура може тривати до кількох годин.

Однак дермабразія може спричинити кровотечу або набряк і почервоніння в обробленій області. Шкіра може змінювати колір від кількох тижнів до трьох місяців, на відміну від мікродермабразії, яка не вимагає часу на відновлення.

Переваги мікродермабразії

  • Видалення слідів від прищів
  • Рівний і гладкий тон шкіри
  • Яскравіший колір обличчя та молодша шкіра
  • Відсутність пігментних плям
  • Більш гладка текстура шкіри
  • Плями, які з’явилися в результаті прищів, можна видалити
  • Ефективний для лікування мелазми
  • Може використовуватися для покращення поглинання засобів проти старіння або освітлення шкіри шляхом посилення проникнення в глибокі шари шкіри
  • Може допомогти видалити забиті пори, білі та чорні крапки.

Побічні ефекти мікродермабразії

Мікродермабразія може призвести до таких побічних ефектів, як почервоніння, сонячні опіки, набряки, синці або сліди, підвищена чутливість до сонця, а іноді навіть відчуття уколу чи опіку. Це може статися через кілька днів після процедури.

Відповідно до звіту, статистика показує, що процедури мікродермабразії не такі популярні, як раніше. Також відомо, що мікродермабразія викликає побічні реакції, коли процедура не приносить результатів і натомість спричиняє пошкодження шкіри.

Невдачі мікродермабразії

Мікродермабразія як процедура також мала випадки, коли лікування не вдавалося через різні причини. Оскільки пристрій використовує кристали для одночасного відлущування та вакуумування мертвих клітин шкіри, іноді вакуум може видалити більше мертвих клітин.

У 36-річної жінки після процедури мікродермабразії з’явилися рани та подряпини. Процедура видалила не лише верхній шар шкіри, а шкірка, застосована після цього, спричинила погіршення відчуття печіння.

У 65-річної жінки з дуже тонкою та пошкодженою сонцем шкірою після процедури мікродермабразії лопнули капіляри. Коли після ексфоліації кристалів застосовували вакуум , кровоносні судини розтягувалися на поверхні, що призводило до лопання капілярів!

Як доглядати за шкірою після процедури мікродермабразії?

  • Після процедури мікродермабразії дуже важливо підтримувати шкіру чистою та зволоженою.
  • Відразу після процедури обережно промокніть шкіру м’якою вологою тканиною. Потім промокніть шкіру зволожуючим тоніком, щоб видалити будь-які залишки мертвої шкіри.
  • Щоб запобігти сухості та лущенню шкіри, використовуйте насичений зволожуючий крем щодня протягом принаймні тижня.
  • Обов’язково залишайтеся вдома щонайменше вісім днів, оскільки ультрафіолетові промені сонця можуть пошкодити вашу шкіру та призвести до гіперпігментації.
  • Після тижня перебування подалі від сонця, незалежно від того, перебуваєте ви в приміщенні чи виходите на вулицю, нанесіть сонцезахисний крем із високим SPF. Робіть це, навіть якщо сонячного світла мало й дощова погода, оскільки після мікродермабразії ваша шкіра стає чутливою до сонця.
  • Зволожуйте себе зсередини, випиваючи багато води протягом дня. Їжте фрукти та овочі з високим вмістом води, такі як огірки та кавуни.
  • Не торкайтеся до шкіри обличчя; якщо вона свербить або утворює нерівності, не дряпайте та не вищипуйте це місце.
  • Уникайте використання продуктів, що містять сильні та агресивні хімічні речовини, як-от відлущувальні скраби та розчини для засмаги.
  • Не використовуйте воскову епіляцію шкіри обличчя, не використовуйте креми для видалення волосся або будь-яку іншу процедуру для видалення волосся протягом мінімум двох тижнів після процедури мікродермабразії.
  • Якщо ви відчуваєте біль у будь-якій частині обличчя або почервоніння не зникає, можливо, ваша шкіра інфікована, і її потрібно перевірити у дерматолога.

Хімічний пілінг проти мікродермабразії

Залежно від проблеми, яку ви хочете вирішити – шрамів від прищів, зморшок, тьмяної шкіри або пігментних плям і гусячих лапок – ви можете розглянути альтернативні варіанти мікродермабразії. Вони також вирішують ваші проблеми щодо ефективності та бюджету; час відновлення та побічні ефекти.

Ефективним варіантом лікування шрамів або інших дефектів шкіри є хімічний пілінг. Він неінвазивний і хімічний засіб використовується для обробки шкіри та видалення веснянок, пігментних плям, шрамів від прищів і слідів.

  • Процедура хімічного пілінгу проводиться в три етапи, і дерматолог підкаже вам, що найкраще підходить для вашої шкіри, виходячи з бажаного результату.
  • Хімічний пілінг, як і мікродермабразія, також потребує повторних сеансів, щоб побачити результати.
  • Легкий хімічний пілінг потрібно робити раз на місяць, процедура займає близько 10-15 хвилин.
  • Середній хімічний пілінг дає кращі результати. Це можна робити раз на півроку або навіть раз на рік. Під час цього лікування шкірі потрібно щонайменше шість тижнів, щоб виглядати нормально.
  • Глибокий хімічний пілінг вимагає місцевої анестезії та знеболюючих препаратів після процедури. Почервоніння шкіри та інші побічні ефекти можуть зникнути протягом трьох місяців.
  • Результати глибокого хімічного пілінгу можуть зберігатися протягом десяти років, що робить його життєздатним вибором на тривалий період порівняно з легким і середнім хімічним пілінгом.

Мікронідлінг проти мікродермабразії

Мікронідлінг стимулює шкіру до регенерації та вироблення більше колагену. Пристрій має ряди дуже маленьких голок, які створюють отвори в епідермісі, спонукаючи нижні шари шкіри виробляти еластин і колаген для загоєння мікропроколів.

Мікронідлінг також називають колагеновою терапією або черезшкірним виробництвом колагену. Він ефективний при лікуванні шрамів від опіків, травм, гіпертрофії, розтяжок, мелазми, андрогенної алопеції, зморшок, гусячих лапок і тонких ліній.

Не рекомендується людям із розацеа, вітіліго, порушеннями згортання крові та тим, хто проходить курс хіміотерапії. Мікронідлінг безпечний для всіх типів шкіри. Однак найкраще проконсультуватися з дерматологом щодо правильної процедури для вашої шкіри.

Як довго триває ефект мікродермабразії?

Вашій шкірі потрібен місяць, щоб відновитися, мертві клітини замінюються новими. Процедури мікродермабразії необхідно повторювати кожні два-чотири тижні для стійких результатів.

Ефект мікродермабразії є тимчасовим, і вам знадобиться щонайменше 6-12 сеансів, щоб побачити суттєве покращення.

Кому слід уникати лікування мікродермабразією?

  • Мікродермабразія не може бути зроблена, щоб зменшити появу важких прищів. Він не ефективний при дерматиті, екземі або розацеа.
  • Якщо ви схильні до герпесу або у вас чутлива шкіра, на якій легко можуть утворитися синці, рекомендується уникати мікродермабразії. Людям з діабетом також рекомендується утриматися від процедури мікродермабразії.
  • Якщо ви приймали ліки для лікування акне, такі як ізотретиноїн, щонайменше за шість місяців до процедури мікродермабразії, радимо почекати деякий час, оскільки у вас може бути більший ризик побічних ефектів, таких як утворення рубців.

Усім іншим, хто хоче пройти процедуру мікродермабразії, потрібно запитати у свого фахівця з догляду за шкірою наступне:

1. Очікувані результати залежно від проблеми, яку ви намагаєтеся вирішити.

2. Догляд після сеансу, елементи ризику та побічні ефекти, які можуть виникнути.

3. Кількість необхідних сеансів і пов’язані з цим витрати.

4. Ви також можете попросити дерматолога показати вам фотографії минулих клієнтів із фотографіями до та після лікування, щоб побачити результати; або поговорити з одним із їхніх минулих клієнтів, щоб дізнатися, що це передбачає.

Висновок

Мікродермабразія — це процедура, яку ви можете зробити професійно або не надто ефективним способом вдома. Але вам потрібно проконсультуватися з дерматологом, щоб перевірити, чи ви маєте на це право. Ви повинні знати, що це передбачає і як це працює, перш ніж прийняти рішення. Оскільки в нього була історія невдач і побічних ефектів, будьте обережні.