Пептиди для шкіри – Що таке пептиди?

Ви коли-небудь мріяли про вічно молоду шкіру? Хоча цього може бути важко досягти, є прості способи уповільнити процес старіння. Якщо ви прагнете довше зберегти свою молодість, вам слід знати про пептиди.

Пептиди – це коротші ланцюги амінокислот, які мають велику проникаючу здатність. У цій статті ми розповідаємо вам, чому світ у захваті від цього інгредієнта.

Що таке пептиди?

Пептиди для шкіри - Що таке пептиди?

Пептиди – це хімічні сполуки, які складаються з фрагментованих ланцюгів амінокислот. Вони є будівельним матеріалом для інших білків у вашому тілі, включаючи кератин, еластин і колаген, які підтримують вашу шкіру пружною.

Вони діють як каталізатори для того, щоб шкіра виробляла більше колагену та еластину, якщо використовувати їх у поєднанні з іншими інгредієнтами. Це означає, що вони допомагають підтримувати вашу шкіру здоровою.

Як діють пептиди в догляді за шкірою?

Незважаючи на те, що пептиди вже присутні у вашому тілі, шкіра продовжує втрачати колаген із віком. Пептиди спонукають клітини шкіри виробляти більше колагену та еластину, надаючи шкірі молодший вигляд. Дослідження також показали, що пептиди виконують багато функцій, оскільки вони зволожують і заспокоюють шкіру, а також роблять її більш пружною.

Переваги поліпептидів для шкіри

Пептиди проникають глибоко в клітини шкіри і, у свою чергу, змушують шкіру виробляти більше колагену, що уповільнює процес старіння. Вони мають доведену ефективність у зменшенні ознак старіння і навіть у збільшенні кровотоку. Поліпептиди також сприяють швидшому загоєнню ран і зменшують запалення.

Як підвищити рівень пептидів у шкірі?

Ви можете вибрати продукти, в яких пептиди згадуються як ключовий інгредієнт у складі. Оскільки їх можна включати до складу зволожуючих кремів, масок і сироваток, ви можете включити їх у свій режим догляду за шкірою для отримання максимальної користі.

У деяких випадках дерматолог також рекомендує сироватку на основі пептидів після таких процедур, як дермабразія або пілінг шкіри, щоб проникнення інгредієнтів було вищим і шкіра швидше заживала. Добавки, такі як колагенові пептиди, які можуть усунути ознаки старіння, також є варіантом.

Які пептиди вам потрібні у вашій рутині?

Ви можете включити місцеві сироватки, які містять пептиди, оскільки вони корисні для шкіри. Дієтичні колагенові пептиди також ефективні для загоєння ран, відновлення шкіри та зменшення тонких ліній і зморшок. Продукти, багаті білками, також можна включити у свій раціон, оскільки вони багаті пептидами.


Яких змін можна очікувати від пептидів у догляді за шкірою?

Хоча пептиди не можуть повністю зупинити процес старіння, що є основною причиною уповільнення виробництва колагену, вони можуть зміцнити та розгладити шкіру при регулярному та тривалому застосуванні.

Зважаючи на це, одних лише пептидів недостатньо. Проконсультуйтеся зі своїм дерматологом або оберіть засіб для догляду за шкірою, що містить інші ефективні інгредієнти, такі як антиоксиданти та вітамін С, які також певною мірою контролюють пошкодження.

Пептиди для шкіри - Що таке пептиди?

Що таке пептиди міді?

Пептиди міді відомі як один із найефективніших інгредієнтів, що використовуються в продуктах проти старіння. Дослідження довели, що пептид міді підвищує вироблення колагену та еластину; і підтримує рівень колагену, який ваше тіло вже виробило.

Він навіть діє як антиоксидант і, як відомо, видаляє пошкоджений колаген і еластин з рубцевих тканин і шкіри. Це тому, що пептиди міді активують системи вашої шкіри, які виконують цю функцію.

Побічні ефекти поліпептидів

Деякі мазі, сироватки та креми, які містять пептиди, можуть викликати свербіж, висип або зробити шкіру чутливою. Найкраще зробити тест на алергію, нанісши пептидний крем за вухо, щоб перевірити наявність побічних реакцій. Застосування пептидів завжди слід проводити після консультації з дерматологом.

Висновок

Пептиди є важливим інгредієнтом вашого крему проти старіння, і ви повинні використовувати такий продукт у своєму щоденному догляді за шкірою. Це посилить вироблення колагену у вашій шкірі, зберігаючи її молодий вигляд на довше.