Лосьйон, крем, масло – Що краще для тіла?

Безліч косметичних засобів може збентежити, чи не так? Ми вас розуміємо. Хоча всі знають, що зволоження є важливим етапом догляду за шкірою, на ринку є три різні продукти для цього: лосьйон для тіла, крем для тіла та масло для тіла. Отже, як ви вирішуєте, який вибрати?

Що ж, відповідь значною мірою залежить від вашого типу шкіри та погодних умов. Сьогодні ми тут, щоб розвіяти вашу плутанину та перерахувати всі відмінності між маслом для тіла, кремом і лосьйоном. Готові зрозуміти, який з них підходить саме вам? Давайте розпочнемо.

Чому використовуються лосьйон для тіла, крем для тіла та масло для тіла?

Лосьйон, крем, масло - Що краще для тіла?

Лосьйон для тіла, крем і масло – це засоби для догляду за шкірою, які використовуються з тією ж метою – зволоження. Усі три форми зволожувачів підтримують рівень гідратації вашої шкіри, зберігаючи її здоровою, м’якою та еластичною.

Ось деякі з їхніх додаткових переваг:

1. Зменшити сухість і плями

Зволожуючі засоби для тіла запобігають сухості шкіри та можуть допомогти зменшити плями. Експерти зі шкіри вважають, що нанесення зволожуючого крему на вологу шкіру відразу після душу є корисним. Він надає вам здорового блиску та утримує воду у вашій шкірі, щоб зберегти її зволоженою та зволоженою.

2. Уповільнення ознак старіння

З віком ви неминуче зіткнетеся з такими ознаками старіння, як зморшки, грубі плями, тонкі лінії та сухість. Зупинити їх остаточно неможливо. Але щоденне використання лосьйонів, кремів або масел може сповільнити його. Поживні речовини, такі як вітамін А, вітамін В3 і В5, які часто присутні в цих продуктах, зберігають вашу шкіру пружною та молодою.

3. Боротьба з прищами

Іноді ваші сальні залози надмірно виробляють шкірне сало через гормональні зміни або зміну дієти. Він закупорює пори вашої шкіри, що призводить до появи прищів. Але якщо ви підтримуєте свою шкіру зволоженою, ваші сальні залози вироблятимуть лише необхідну кількість шкірного сала. Вітамін С є потужним антиоксидантом і допомагає зменшити кількість прищів. Ви можете вибрати зволожуючий крем, збагачений вітаміном С.

4. Заспокойте чутливу шкіру

Більшість людей з чутливою шкірою мають сухі та сверблячі ділянки. Іноді також можуть виникати почервоніння та подразнення. Тому він потребує особливого догляду. Щоб усунути такі проблеми зі шкірою, вам слід використовувати зволожуючий крем, який заспокоює вашу роздратовану шкіру. Такі інгредієнти, як алое вера, масло ши, вітамін Е та колоїдні вівсяні пластівці, є одними із заспокійливих елементів, які використовуються в зволожувачах для тіла.


Які ключові фактори для визначення рівня вологості вашої шкіри?

1. Вік

Вологість шкіри залежить від рівня гідратації у найвищому шарі шкіри. Це зберігає вашу природну молодість. Здоровий шкірний барьер містить достатню кількість вологи, запобігаючи втраті води шкірою. За даними NCBI, рівень вологи у літніх людей був значно нижчим, ніж у молодих. Тому зрозуміло, що з віком рівень вологи у вас знижується.

2. Генетика

Ваша генетика відповідає за багато ваших характеристик. Подібно до того, як гени впливають на вашу зовнішність, текстуру волосся чи колір очей, у деяких випадках це може впливати на загальний стан шкіри. Деякі люди мають генетично низький рівень вологи в шкірі. Вони можуть зіткнутися з сухістю та екземою.

3. Оточення

Ваше оточення відіграє важливу роль у збереженні вологи у вашій шкірі. Чим більше часу ви проводите під кондиціонером чи обігрівачем, або якщо ви живете в дуже холодному регіоні, ваша шкіра висушується. Зволоження шкіри маслом для тіла, лосьйоном або кремом допоможе вам відновити втрачену вологу в шкірі.

4. Харчова звичка

Незалежно від того, який чудовий зволожуючий крем ви використовуєте, ваша нездорова харчова звичка може звести нанівець усі корисні властивості продукту. Щоб підтримувати рівень вологи у вашій шкірі, пийте багато води та їжте збалансовану дієту, збагачену білками, вітамінами та важливими мінералами.



Нехай ваш душ буде коротким (5-10 хвилин), щоб зберегти рівень зволоженості шкіри. 


Тривала ванна може видалити жир з поверхні вашої шкіри, зробивши її сухою та тьмяною.

Які основні відмінності між лосьйоном для тіла, кремом і маслом?



Лосьйон для тіла


Крем для тіла


Масло для тіла


Лосьйони для тіла в основному складаються з води, олії та, звичайно, інших зволожуючих інгредієнтів.


Крем для тіла також складається з води та олії. 


Але кількість олії, яка використовується в кремі для тіла, перевищує кількість лосьйону.


Масло для тіла містить ефірні масла та масла разом з іншими глибоко зволожуючими інгредієнтами. 


У ньому є певна кількість води.


Він легший ніж крем для тіла та масло для тіла.


Креми для тіла густіші за лосьйони для тіла, але легші за масло для тіла.


Масло для тіла є найгустішим серед усіх зволожуючих засобів.


Прекрасно зволожує жирну шкіру. 


Але якщо у вас суха шкіра, воно може не зволожувати шкіру так сильно, як масло або крем для тіла.


Ви можете включити крем для тіла в свій режим догляду за шкірою, якщо ви шукаєте повноцінне живлення для вашої сухої шкіри.


Масло для тіла тримається довше, ніж будь-який лосьйон і крем. 


Він забезпечує глибоке зволоження та найкраще підходить для догляду за сухою шкірою, шорсткими плямами та тьмяністю.


Лосьйон для тіла містить як пом’якшувачі, так і зволожувачі як зволожуючі інгредієнти. 


Він також містить вітамін Е та незамінні жирні кислоти, які зволожують вашу шкіру та захищають природний шкірний бар’єр.


Креми для тіла містять пом’якшувальні речовини. 


Але вони не такі легкі, як лосьйони, і не такі сильні чи достатньо зволожуючі порівняно з пом’якшувачами, які використовуються в маслі для тіла.


Олії-носії, які використовуються в них, несуть основні інгредієнти та доставляють їх у глибші шари шкіри. 


Основні масла наповнені жирами та мінералами, отриманими з натуральних інгредієнтів, таких як ши, какао, пальма, манго тощо.


Примочки зазвичай наносять на руки, шию і ноги. 


Вони також легко вбираються вашою шкірою. 


Ви можете наносити лосьйон для тіла після душу для найкращого результату!


Щоб крем вбрався в шкіру, потрібно приблизно півгодини.


Зазвичай для вбирання шкірою потрібно більше часу. 


Радимо залишити на ніч, щоб отримати ідеальний результат.

Що краще для вашої шкіри серед крему для тіла, лосьйону та масла?

Що найкраще підійде вам, залежить від типу вашої шкіри та проблем. Як ми вже згадували раніше, лосьйони містять більше води та менше олій, що робить їх ідеальними для вашої жирної шкіри. Жирна шкіра потребує легкого зволоження.

Для помірної сухості вам знадобиться зволожуючий крем густіший за лосьйон, але не такий жирний, як масло для тіла. Масло для тіла найкраще підходить для дуже сухої шкіри. Якщо ваша шкіра потребує повного зволоження, вам слід вибрати масло для тіла.

Висновок

Лосьйони для тіла, креми та масла є формами зволожуючих засобів з різною консистенцією та співвідношенням інгредієнтів. Тому вибирайте найкращий продукт для свого типу шкіри, виходячи з її потреб і кліматичних умов. Загалом, лосьйони ефективніші влітку, а масла та креми — взимку.

Більшість безрецептурних продуктів створено для вирішення загальних проблем зі шкірою, тоді як ваша шкіра потребує унікального рішення, яке задовольняє лише вашу проблему.