Нічний, зволожуючий крем – чи сироватка? Що краще для вашої шкіри?

Ви коли-небудь замислювалися, який засіб для догляду за шкірою є правильним? Від нічних кремів і зволожуючих засобів до сироваток, широкий асортимент засобів для догляду за шкірою вабить з рядів магазинів. Незважаючи на те, що їх часто використовують постійно по черзі, чи всі вони відповідають потребам вашої шкіри?

Хоча вважається, що нічні креми, зволожуючі засоби та сироватки служать схожим цілям для вашої шкіри, вони мають принципові відмінності, враховуючи ваш тип шкіри та потреби. Ця стаття допоможе вам зрозуміти різницю між цими трьома засобами та дозволить вам зробити більш обґрунтований вибір для щоденного догляду за шкірою.

Що таке нічні креми?

Нічний, зволожуючий крем - чи сироватка? Що краще для вашої шкіри?

Ці креми, призначені для включення до вашої нічної процедури догляду за шкірою, ідеально наносяться перед тим, як лягти спати. Нічні креми створені спеціально для того, щоб дати вашій шкірі можливість омолодитися, регенерувати та відновити пошкодження, завдані протягом дня.

Хоча нічні креми здебільшого допомагають вашій шкірі зволожити, вони також прискорюють швидкість обміну клітинами, зміцнюють колаген, розгладжують сухі плями тощо. Ви завжди можете вибрати крем відповідно до свого типу шкіри та потреб.


Що таке зволожуючі креми?

Нічний, зволожуючий крем - чи сироватка? Що краще для вашої шкіри?

Простіше кажучи, зволожуючі креми – це креми, які мають густіший склад, що створюють бар’єр у вашій шкірі, щоб утримувати зволоження. Крім того, вони містять засоби для зволоження шкіри та містять інші інгредієнти для покращення функції рогового шару, який є верхнім шаром шкіри.


Що таке сироватка?

Нічний, зволожуючий крем - чи сироватка? Що краще для вашої шкіри?

Сироватки, як правило, виготовляються з активними інгредієнтами для вирішення проблем шкіри, таких як старіння, поява вугрів, пігментація тощо. Сироватки мають легку формулу, тому вони швидко вбираються у вашу шкіру.


Відмінності між нічним кремом, зволожуючим кремом і сироваткою



Нічний крем


Зволожуючий крем


Сироватка


Текстура


Нічний крем має багату текстуру.


Має густу текстуру, яка створює захисний шар на вашій шкірі.


Зволожувач випускається в різних формах. 


Він може бути на основі гелю, крему або лосьйону.


Завдяки різноманітності форм відрізняється і фактура.


Креми зазвичай мають щільну текстуру, тоді як гелеві склади створені на водній основі та легкі.


Лосьйони густіші за гелі, але легші за креми.


Сироватки бувають на масляній або водній основі.


Проте текстура все ще залишається без жиру, тому вона може глибоко вбиратися вашою шкірою.


Це не робить шкіру жирною та не залишає слідів.


Інгредієнти


Ретиноли


Пептиди


Гіалуронова кислота


Ресвератрол


Кераміди


Гліцерин


Молочна кислота


Оклюзійні речовини, такі як цетиловий спирт, ланолін, лецитин, мінеральне масло, парафін і стеаринова кислота.


Зволожувачі, такі як гліцерин, мед і пантенол


Пом’якшувачі, такі як октилдодеканол


Вітаміни, ментол і молочна кислота


Гіалуронова кислота


Вітамін С і Е


Ретинол (вітамін А)


Альфа-гідроксикислоти (AHA)


Бета-гідроксикислоти (BHA)


DMAE (диметиламіноетанол )


призначення


Нічний крем містить більшу концентрацію поживних речовин, які підтримують кровообіг, зволоження та оновлення клітин.


Використання нічного крему може зволожити та заспокоїти вашу шкіру, а також сприяти оновленню клітин, що сприяє загоєнню.


Ефективно постачаючи шкіру водою та посилюючи оклюзію для зменшення трансепідермальної втрати води, зволожувачі покращують гідратацію шкіри та підвищують вміст води в роговому шарі.


Крім того, зволожуючі креми заповнюють крихітні тріщини шкіри, створюють комфортний бар’єр і захищають шкіру від тертя.


Сироватки доступні в широкому асортименті, і кожна має унікальне призначення та специфічні інгредієнти.


Деякі сироватки освітлюють шкіру або мінімізують плями, інші намагаються зволожити шкіру або боротися з ознаками старіння.


Використання


Нічний крем відновлює та омолоджує шкіру під час сну. 


Лікує пошкодження шкіри протягом ночі. 


Це гарантує, що ваша шкіра буде гладкою та здоровою, коли ви прокинетеся.


Правильний час для нанесення нічного крему – безпосередньо перед сном. 


Переконайтеся, що ви добре вимили шкіру перед нанесенням нічного крему.


Щоденне зволоження може зменшити сухість шкіри та плями на шкірі та запобігти шкірним захворюванням, таким як екзема.


Ви можете зволожувати шкіру двічі на день, щоб отримати найкращі результати.


Сироватки вбираються глибоко в шкіру, а не залишаються на поверхні, як зволожуючі засоби.


Усе, що вам потрібно зробити, це акуратно нанести невелику кількість сироватки на обличчя та дозволити шкірі ввібрати її природним шляхом.

Нічний крем, зволожуючий крем або сироватка: що вам використовувати?

Нічний, зволожуючий крем - чи сироватка? Що краще для вашої шкіри?

Кожен засіб для догляду за шкірою є унікальним і служить індивідуальним цілям у вашому щоденному догляді за шкірою. Таким чином, ідеальний догляд за шкірою складатиметься з кількох кроків і продуктів. Нічний крем, зволожуючий крем і сироватка однаково важливі для вашої шкіри. Ви повинні включити кожен із них у свій щоденний догляд за шкірою, але залежно від типу шкіри та потреб.

Нічний крем

Ваша шкіра відновлюється вночі. Природно, формула нічних кремів містить речовини, що відновлюють шкіру. Ваша шкіра має кілька шарів, і з віком ці шари стають тоншими та слабкішими через брак колагену. Як наслідок, ви схильні до появи тонких ліній і зморшок. Однак, крім природного процесу старіння, регулярне перебування на сонці та інші зовнішні фактори навколишнього середовища прискорюють старіння шкіри.

Нічні креми в основному складаються з таких активних компонентів, як пептиди, цераміди, ретинол тощо. Ретинол є антивіковим агентом, який допомагає вам зменшити тонкі лінії, темні плями та зморшки. Він також працює для вирішення проблем гіперпігментації. Іншим важливим інгредієнтом нічних кремів є гіалуронова кислота, яка зволожує вашу шкіру та утримує зволоження.

Зволожуючий крем

Як правило, сухість шкіри не є серйозною проблемою. Але це може призвести до тріщин, які викликають інфекції. Крім того, дискомфорт є додатковим фактором сухості шкіри, оскільки ви можете відчувати свербіж разом із лущенням шкіри. Зволожувачі містять пом’якшувачі та зволожувачі, які діють як зволожувачі. До їх складу входять такі інгредієнти, як гліцерин, мед, пантенол, сорбіт і сечовина.

Крім того, деякі зволожуючі креми містять місцеві ретинолові кислоти у формі вітаміну А, який допомагає зменшити тонкі лінії та зморшки.

Зволожуючий крем можна використовувати в будь-який час доби, коли ваша шкіра відчуває сухість. Однак перед нанесенням будь-якого зволожуючого крему вимийте обличчя. Нанесення зволожуючого крему без миття обличчя призведе до накопичення бруду на шкірі.

Сироватка

Сироватка для обличчя є важливим кроком у вашій процедурі догляду за шкірою. Сироватки, як правило, призначені для лікування конкретних проблем шкіри. Тому, хоча мало сироваток створено для лікування акне, одні діють проти пігментації, а інші – для зволоження.

Як правило, інгредієнти в сироватці відрізняються та вирішують конкретні проблеми шкіри. Наприклад, альфа-гідроксикислоти (AHA) і бета-гідроксикислоти допомагають проти тонких ліній і зморшок, пігментних плям, розширених пор тощо. Ці кислоти м’яко відлущують вашу шкіру та усувають тьмяність.

Гіалуронова кислота є одним із найважливіших інгредієнтів сироваток. Це зволожуючий засіб, який лікує вашу суху та зневоднену шкіру. Іншими поширеними інгредієнтами є вітамін С, ретинол і вітамін Е. Ретинол усуває ознаки старіння, а вітамін С впливає на пігментацію шкіри. Вітамін Е є потужним антиоксидантом, який мінімізує ознаки старіння та бореться з вільними радикалами. Це також покращує тон вашої шкіри та забезпечує рівний колір обличчя.

Висновок

  • Нічні креми призначені тільки для нічного використання. Вони мають багату текстуру та допомагають відновити та регенерувати вашу шкіру, коли ви спите.
  • Зволожуючі креми густі за своєю природою, і їх можна використовувати в будь-який час. Він глибоко зволожує вашу шкіру, запобігаючи сухості.
  • Сироватки призначені для лікування певних проблем шкіри, таких як пігментація, зневоднена шкіра або вікові плями.
  • Ви повинні включити всі три продукти у свій звичайний догляд за шкірою, щоб підтримувати здоров’я шкіри. Знайте свій тип шкіри та додайте відповідні засоби догляду за шкірою у свій щоденний догляд.