Мило – Чи підходить мило для волосся?

Як часто ви мили волосся з милом, а шкіра голови свербіла та ламка? Хоча і шампуні, і мило можуть очистити ваше волосся, чи використання мила є здоровою практикою?

Давайте копнемо глибше та дізнаємося, чому шампуні безпечніші для вашого волосся, ніж більшість мила.

Чи підходить мило для волосся?

Мило - Чи підходить мило для волосся?

Історія миловаріння сягає 2800 року до нашої ери, і мило продовжує використовуватися багатьма донині. Однак, щоб зрозуміти, чи корисний цей перевірений продукт для волосся чи ні, нам потрібно зрозуміти, що таке мило та як воно виготовляється.

З хімічної точки зору мило являє собою суміш натрієвих солей різних жирних кислот. Його виробляють шляхом омилення або гідролізу жиру чи олії. Мило є лужним продуктом з pH між 9-10. Він чудово очищає шкіру від забруднень і бактерій. Це пояснюється тим, що шкіра має кислотну оболонку, яка запобігає проникненню бактерій у шкіру. Після очищення шкіри за допомогою мила кислотна оболонка шкіри може легко повернутися до нормального рівня рН.

Мило - Чи підходить мило для волосся?

З іншого боку, рівень рН волосся становить 4,5-5,5. Кислотне середовище шкіри голови та волосся перешкоджає розмноженню будь-яких бактерій або грибків. Однак якщо ви миєте голову з милом, лужність мила зруйнує природний кератин волосся. В результаті ваше волосся стане сухим і ламким.

Мило проти шампунів

Мила тверді при кімнатній температурі; отже, під час їх приготування немає можливості додавати додаткові інгредієнти. З іншого боку, шампуні є рідкими, що дає хімікам-косметикам можливість додавати більше інгредієнтів під час їх формулювання. Наприклад, вони можуть додавати кондиціонуючі речовини, які роблять волосся м’яким і здоровим.

Шампуні – миючі засоби, які не залишають слідів. Крім того, мило зазвичай не розроблено спеціально для волосся. Отже, хоча ви можете час від часу мити голову милом, перетворення цієї звички може пошкодити ваше волосся.

Що буде, якщо мити волосся з милом?

Коли ви миєте голову з милом, може статися наступне.

1. Залишки на волоссі:

Може виникнути хімічна реакція, особливо якщо ви використовуєте жорстку воду. Жорстка вода утворює нерозчинну речовину, яка не змивається водою. Цей нерозчинний матеріал відомий як мильна піна.

2. Себорейний дерматит:

Себорейний дерматит – це запальне захворювання шкіри, яке може вражати людей будь-якого віку. Жорстка вода та мильна піна разом можуть посилити себорейний дерматит, що призводить до частих. Якщо у вас екзема або себорейний дерматит, уникайте використання мила для очищення волосся.

3. Сухе та ламке волосся:

На відміну від шампунів, мило не призначене для волосся і не може дбайливо очистити волосся. Мило може зробити ваше волосся сухим, кучерявим і ламким, оскільки воно здирає природну олію та кератин волосся.

Як уникнути побічних ефектів мильного розчину для волосся?

Якщо ви віддаєте перевагу мити голову з милом, пам’ятайте про наступні аспекти, щоб уникнути побічних ефектів.

1. Використовуйте кондиціонер:

Найважливішим побічним ефектом миття з милом є шорсткість і сплутаність волосся. Щоб уникнути цього побічного ефекту, завжди використовуйте хороший кондиціонер після кожного миття. Це допоможе вашому волоссю розплутатися та залишити його м’яким і здоровим.

2. Уникайте скрабування волосся:

Уникайте занадто сильного тертя шматком мила, особливо на кінчиках волосся. Якщо ваше волосся довге, натирання його милом може призвести до з’єднання вузлів.

3. Використовуйте кислотний засіб для полоскання:

Якщо ви використовуєте жорстку воду, мінерали жорсткої води можуть реагувати з милом, утворюючи накип, який залишається на волоссі, створюючи нечисте воскове відчуття. Щоб вирішити цю проблему, промийте волосся кислотою після очищення волосся з милом.

4. Рецепт кислотного миття:

Необхідні інгредієнти

  • Дві столові ложки білого сидрового оцту Один літр води
  • Один літр води

метод

Змішайте оцет з одним літром води. Після очищення волосся милом просто промийте волосся сумішшю оцту і води.



Якщо ваша шкіра голови занадто чутлива або свербить, ви можете додати в суміш ложку меду. 


Крім того, ви також можете використовувати дистильовану воду для ополіскування волосся, якщо ви хочете пропустити рецепт кислотного миття. 


Запах оцту зазвичай зникає, але якщо ви хочете переконатися, що ви не пахнете оцтом, промийте волосся чистою водою після кислотного миття.


Яке мило можна використовувати для очищення волосся?

Мило - Чи підходить мило для волосся?

У той час як батончики миючого засобу роблять ваше волосся грубим і сухим, деякі батончики спеціального складу безпечні для вашого волосся. Ці батончики шампуню виготовлені з натуральних миючих інгредієнтів, таких як шикакай, рета та амла. Деякі з них також можуть містити зволожуючі інгредієнти, щоб зберегти ваше волосся м’яким і здоровим. Яке б мило ви не вибрали, переконайтеся, що воно підходить вашому типу волосся та усуває проблеми з ним.

Крім того, ви також можете розглянути можливість використання сухого шампуню. На відміну від шампунів і кондиціонерів, які діють на вологе волосся, сухі шампуні можна наносити на сухе волосся, звідки і назва. Сухі шампуні можуть працювати як швидке рішення після занять у спортзалі або вологої поїздки.

Висновок

Миття голови з милом один або два рази не вплине на ваше волосся, але регулярне чищення волосся милом може створити серйозні проблеми, такі як шорсткість і сильне сплутування. Замість цього скористайтеся шампунем, щоб очистити волосся. Якщо ви хочете відмовитися від шампуню, сухий шампунь може стати гарною альтернативою для вашого волосся.