Шкіра – Як вибрати засіб для очищення сухої шкіри?

Ви знаєте, як стягнуте ваше обличчя після очищення, якщо у вас суха шкіра. Це не повинно бути так вічно. Є багато продуктів, які створені для вашої шкіри.

У сьогоднішньому блозі ми пояснимо, як вибрати правильний засіб для очищення сухої шкіри. Давайте почнемо.

1. Чому очищення займає перше місце в будь-якому догляді за шкірою?

Шкіра - Як вибрати засіб для очищення сухої шкіри?

Час від часу ви можете пропустити тонік або скраб, але пропуск миючого засобу — це велика заборона в будь-якій процедурі догляду за шкірою. Ось чому. Очищення допомагає вашій шкірі позбутися надлишку жиру (шкірного сала), макіяжу, бруду та інших забруднюючих речовин.

Ви можете продовжити це своїми наступними продуктами для догляду за шкірою, такими як сироватки, зволожуючі та сонцезахисні засоби.

2. Чому очищення сухої шкіри може бути неприємним?

Суха шкіра є результатом низького рівня шкірного сала (природного жиру). Коли сальні залози шкіри недостатньо активні, вони виробляють дуже мало жиру, що робить шкіру сухою. Сухість шкіри також може бути наслідком наявного захворювання шкіри, наприклад розацеа.

Більшість миючих засобів на ринку створено для видалення всього жиру та бруду з вашої шкіри. Але в цьому процесі вони також можуть видалити природні жири з вашої шкіри, зробивши її надзвичайно сухою, стягнутою та лущиться. Навіть миючі засоби, призначені для жирної шкіри, містять інгредієнти, які можуть сильно висушити її.

Тому важливо розуміти, який миючий засіб вам потрібно шукати.

3. Як вибрати засіб для вмивання для сухої шкіри?

A. Перший крок:

Перш ніж відправитися до відділу догляду за шкірою в косметичному магазині, слід зрозуміти свій тип шкіри. Ідеальний миючий засіб має відповідати вашому типу шкіри та не залишати на шкірі відчуття надто жирної чи надто сухої.

Далі подумайте, чи потрібні вам засоби без сульфатів, без ароматизаторів, без барвників тощо.

B. Чого слід уникати:

Такі інгредієнти, як лаурилсульфат натрію, саліцилова кислота, гліколева кислота, антибактеріальні речовини (наприклад, триклозан), ароматизатори, парабени, спирти, барвники та добавки є підсушуючими інгредієнтами. Тому краще їх уникати.

C. Що шукати:

Виберіть миючий засіб, який балансує pH. Зверху ваша шкіра має тонкий захисний шар, який називається кислотною мантією. Він містить шкірне сало, яке змішується з молочною кислотою та амінокислотами з поту, створюючи рН шкіри, який становить приблизно 5,5 (злегка кислий). Ідеальний миючий засіб не повинен позбавляти вашої шкіри її природного pH.

Шукайте інгредієнти, такі як масло ши та вівсяні пластівці, які зволожують або зволожують. Уникайте таких інгредієнтів, як алкоголь, оскільки вони можуть вкрасти вологу з вашої шкіри.

D. Альтернатива:

Коли ви їдете в подорож або зовсім не маєте часу на очищення, вибирайте міцелярну воду. Міцелярна вода — це новий тренд у догляді за шкірою, оскільки це швидко, легко та безпечно. Це розчин, що складається з міцел, структур, які притягують бруд і відтягують його від шкіри.



Порада професіонала:Уникайте миючих засобів для обличчя з високим піноутворенням, оскільки вони можуть містити сульфати, які мають тенденцію подразнювати шкіру та очі.


4. Найкращі інгредієнти засобу для очищення сухої шкіри

A. Гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота є одним з улюблених інгредієнтів експертів по догляду за шкірою. Це чудовий зволожувач, тобто він витягує вологу з атмосфери та затримує її в шкірі. Завдяки своїй здатності утримувати воду гіалуронова кислота є чудовим вибором для очищення сухої шкіри.

B. Гліцерин

Гліцерин – це густий сироп, отриманий з рослинних жирів. Це зволожувач, який може притягувати воду та утримувати її в шкірі. Гліцерин є зволожуючим і некомедогенним (не забиває пори в шкірі).

C. Кераміди

Кераміди — це ліпіди, що містяться в шкірі, і є цементуючими структурами природного бар’єру шкіри. Зовнішні агресори, такі як сонячне світло, забруднення та куріння, пошкоджують кераміди. У складі миючого засобу кераміди можуть зміцнити бар’єр і запобігти втраті води.

D. Алое Віра

Алое віра — це натуральний інгредієнт, який може творити чудеса, забезпечуючи належне зволоження шкіри. Це допомагає заспокоїти та пом’якшити шкіру, не видаляючи природні олії зі шкіри.

E. Ніацинамід

Ніацинамід (також званий вітаміном B3) має безліч переваг. Це корисно для відновлення пошкодженого шкірного барьєру та запобігання подальшій втраті води. Бореться з жирною шкірою, тонкими зморшками, пігментацією, зневодненням тощо.

5. Що таке подвійне очищення?

Подвійне очищення — це не ракетна наука. Це просто двічі вимити обличчя: спочатку гель для обличчя на масляній основі, а потім м’який миючий засіб.

Гуми для сухої шкіри містять такі інгредієнти, як кокосова або оливкова олія, які можна використовувати для зняття макіяжу. Цей крок можна завершити м’яким миючим засобом для сухої шкіри.

Подвійне очищення також підходить для сухого типу шкіри, якщо ви використовуєте зволожуючий засіб для вмивання.

Дерматологи рекомендують подвійне очищення з наступних причин: 

  • Залишки макіяжу після першого миття можна видалити.
  • Легко видалити відмерлі клітини шкіри.
  • Бруд, забруднювачі та надлишки масла змиваються.

6. Як використовувати миючий засіб?

  • Змочіть руки та обличчя перед нанесенням миючого засобу
  • Вичавіть очищувальний засіб на долоні та нанесіть його на обличчя.
  • Обережно втирайте його в шкіру круговими рухами. Не скрабуйте.
  • Змити теплою водою.
  • Витріть обличчя чистим м’яким рушником.
  • Після цього нанесіть зволожуючий крем і сонцезахисний крем.

7. Найкращий засіб для очищення сухої шкіри

Зволожуючий очищуючий засіб для обличчя SkinKraft — це м’який засіб для очищення сухої шкіри. Він складається з м’яких поверхнево-активних речовин для видалення бруду, макіяжу та надлишку жиру з вашої шкіри.

Одним із ключових інгредієнтів цього миючого засобу є колоїдна вівсянка, яка має зволожуючі властивості. Пропандіол у ньому відновлює втрачену вологість шкіри. Він злегка піниться і не містить ароматизаторів.

8. Як доглядати за сухою шкірою?

  • Уникайте гарячого душу, оскільки він може видалити природні жири з вашої шкіри та зробити її більш сухою.
  • Очищуйте шкіру щодня, щоб позбутися бруду та відмерлих клітин шкіри.
  • Доповніть очищення тоніком, щоб збалансувати pH шкіри.
  • Використовуйте зволожуючий крем для відновлення бар’єру, щоб зміцнити природний бар’єр шкіри.
  • Уникайте миючих засобів із відлущувальними речовинами, такими як кульки, оскільки вони можуть пошкодити і без того суху шкіру.
  • Розташуйте продукти для догляду за шкірою від найтоншого до найтовщого.
  • Уникайте тертя обличчя жорсткими рушниками, оскільки це може дратувати суху шкіру.
  • Уникайте використання кремової основи для макіяжу, оскільки це може ще більше висушити шкіру.

Вибір миючого засобу для сухої шкіри більше не повинен бути складною боротьбою. Яким миючим засобом ви зараз користуєтеся? Дайте нам знати.