Шкіра – Як вибрати засіб для вмивання для проблемної шкіри?

Чи змусили вас повірити, що очищення схильної до вугрів шкіри багато разів на день може зменшити кількість прищів? Якщо так, настав час змінити свої переконання.

Схильна до вугрів шкіра потребує очищення. Але надмірне очищення може збільшити кількість прищів. Важливо знати, коли, як і чим очищати шкіру.

1. Що таке миючий засіб?

  • Шкіра - Як вибрати засіб для вмивання для проблемної шкіри?

Очищувач — це засіб для догляду за шкірою, призначений для видалення бруду, пилу, надлишку жиру та залишків макіяжу з вашого обличчя.

Це перший і найважливіший крок у будь-якому догляді за шкірою. Ми повторюємо це знову і знову, тому що очищення готує вашу шкіру до наступного набору засобів по догляду за шкірою.

2. Як вибрати засіб для вмивання для шкіри, схильної до вугрів?

Перш ніж вибрати очисний засіб для шкіри, схильної до вугрів, зверніть увагу на наступне.

A. Підходить вашій шкірі

Ідеальний миючий засіб має підходити вашій шкірі та бути некомедогенним. Він не повинен бути важким і на масляній основі.

B. Глибоке очищення, а не надмірне очищення

Миючий засіб має діяти шляхом глибокого очищення, а не надмірного очищення. Надмірне очищення позбавляє обличчя від натуральних жирів і порушує рН-баланс шкіри.

Вибирайте миючий засіб, який не заважає природному бар’єру шкіри. Він не повинен робити шкіру схильною до бактерій та інших сторонніх речовин.

C. Не подразнює вашу шкіру

Переконайтеся, що засіб для чищення не містить агресивних хімікатів.

Також пам’ятайте, що використовуйте миючий засіб, який не містить відлущувальних компонентів. Такі інгредієнти можуть ще більше подразнити шкіру.

D. Дає вам відчуття свіжості

Незважаючи на те, що ваш миючий засіб має бути ніжним для вашої шкіри, він має діяти, щоб надати вам відчуття свіжості. Який сенс миючого засобу, якщо він не може надати вам скрипучого чистоти?

3. Знай свою шкіру

Знаючи свою шкіру, ви зможете легко підібрати засоби по догляду за шкірою, які відповідають вашому типу шкіри.

Типи шкіри в цілому класифікуються як:

  • Нормальна шкіра
  • Жирна шкіра
  • Суха шкіра
  • Комбінована шкіра
  • Чутлива шкіра

Схильна до вугрів шкіра зазвичай жирна, що означає надмірне вироблення жиру (шкірного сала). Це відбувається через гіперактивність сальних залоз.

Найкращий засіб для очищення шкіри, схильної до вугрів, — це той, який контролює надлишок шкірного сала.

Що таке акне?

Вугрі або вульгарні вугри — це стан шкіри, який виникає, коли пори забиваються мертвими клітинами шкіри жиром і типом бактерій, які називаються Propionibacterium acnes (P. acnes). Багато факторів, таких як неправильне харчування, стрес, забруднення, гормони, сонячні промені, погана гігієна, певні ліки та неправильний догляд за шкірою, можуть сприяти розвитку прищів як у підлітків, так і у дорослих.

Шкіра - Як вибрати засіб для вмивання для проблемної шкіри?

4. Шукайте ключові інгредієнти

Жорсткі миючі засоби або засоби для вмивання мають тенденцію видаляти природні жири з вашого обличчя, створюючи відчуття стягнутості та сухості.

Деякі з ключових інгредієнтів миючих засобів для шкіри, схильної до вугрів:

  • Саліцилова кислота
  • Гліколева кислота
  • Перекис бензоїлу

Очищувальні засоби з цими інгредієнтами проникають у пори, очищають їх, зменшують розмір наявних чорних крапок і сповільнюють утворення нових.

Саліцилова кислота для місцевого застосування очищає пори та зменшує запалення, викликане акне. Очищувальні засоби зазвичай містять саліцилову кислоту в концентраціях від 0,5 до 5 відсотків.

Гліколева кислота, як правило, отримана з цукрової тростини, належить до сімейства альфа-гідроксикислот (AHA). Гліколева кислота видаляє надлишок жиру зі схильної до вугрів шкіри. Він також має антивікові властивості та покращує вбирання інших продуктів.

Перекис бензоїлу використовується для лікування акне легкого та середнього ступеня тяжкості. Він антибактеріальний і допомагає відлущувати шкіру. Миючі засоби зазвичай містять перекис бензоїлу в концентраціях від 2,5 до 10 відсотків.

Хоча ці інгредієнти присутні в багатьох продуктах, якщо ви не впевнені, який миючий засіб вибрати, ви можете спробувати SkinKraft. Хороша новина полягає в тому, що дерматологи SkinKraft розробили миючий засіб спеціально для людей зі схильною до акне шкірою.

5. Найкращий засіб для очищення шкіри, схильної до вугрів

Очищуючий засіб для обличчя SkinKraft Sebum Control — це індивідуальний засіб для очищення жирної та схильної до акне шкіри. Він спрямований на контроль надлишкового вироблення шкірного сала, а також на підтримку шкіри свіжою та чистою. Одним із активних інгредієнтів у цьому миючому засобі є ніацинамід, який контролює гіперактивність сальних залоз.

Поширені запитання щодо очищення

Як використовувати/наносити засіб для чищення?

  • Змочіть обличчя теплою водою.
  • Кінчиками пальців нанесіть миючий засіб. Обережно масажуйте протягом хвилини. Не тріть шкіру скрабом, оскільки це може ще більше подразнити схильну до вугрів шкіру.
  • Змийте теплою водою і висушіть м’яким рушником.

Як довго я повинен залишати засіб для вмивання на обличчі?

Замість того, щоб залишати засіб для вмивання на обличчі, використайте цей час (30-60 секунд), щоб обережно втерти його в шкіру, а потім змити.

Цілої хвилини ретельного очищення зазвичай достатньо для тих, хто щодня носить мінімальну чи помірну кількість макіяжу.

Ви залишаєте засіб для вмивання на обличчі?

Не рекомендується залишати миючий засіб. Переконайтеся, що ви повністю змили миючий засіб з обличчя. Залишки можуть призвести до сухості.

Як часто потрібно використовувати засіб для вмивання на обличчі?

Обмежте миття або очищення до двох разів на день. Не забудьте очистити обличчя вранці та перед тим, як лягти спати ввечері. Миття схильної до вугрів шкіри двічі на день забезпечує чисту, ніжну та здорову шкіру.

Найкращий очисний засіб для шкіри, схильної до вугрів, – це той, який підходить вашій шкірі та містить усі потрібні інгредієнти. Позбавтеся від болю, пов’язаного з пошуком індивідуального миючого засобу для шкіри, схильної до вугрів. Дозвольте нам розробити індивідуальний засіб для очищення для вас.