Шкіра – Які фрукти корисні для сяючої та здорової шкіри?

Зміст

Що перше спадає вам на думку, коли ми говоримо про здорову їжу? Або, яку відповідь ви отримаєте, коли запитаєте цю подругу/знаменитість про секрет її сяючої та чудової шкіри? Багато свіжих фруктів?

Що ж, з незапам’ятних часів ми досить чули про користь фруктів для нашого здоров’я та шкіри. Тому в цій публікації ми вирішили перерахувати 21 найкращий фрукт, який ви повинні споживати, щоб отримати найкращу версію вашої шкіри.



«Фрукти багаті антиоксидантами, які запобігають окислювальному пошкодженню. 


Продукти, багаті вітаміном А, можуть допомогти зменшити кількість прищів. 


Ананас і огірки чудово допомагають вирішити проблеми з прищами».

Чому фрукти такі важливі для здорової шкіри?

Шкіра - Які фрукти корисні для сяючої та здорової шкіри?

Підтримувати шкіру здоровою – завдання не з легких. Незалежно від того, скільки засобів ви використовуєте, ваша шкіра сяятиме, лише якщо ви здорові зсередини. Ось чому отримання потрібної кількості поживних речовин через їжу є обов’язковим.

Багатим джерелом поживних речовин і необхідних вітамінів є фрукти. Фрукти, збагачені вітаміном С, чудово допомагають зменшити сліди від прищів і освітлити шкіру. Фрукти з вітамінами групи В чудово покращують загальний стан шкіри. За словами нашого головного дерматолога доктора Харіша Кутама, «фрукти багаті антиоксидантами, які запобігають окислювальному пошкодженню. Продукти, багаті вітаміном А, можуть допомогти зменшити кількість прищів. Ананас і огірки чудово допомагають вирішити проблеми з прищами».

Які фрукти потрібно додати до свого звичайного раціону?

1. Апельсини

Для сяючої шкіри обов’язковий щоденний прийом вітаміну С. Натуральні олії, які містяться в апельсинах, зволожують вашу шкіру, роблячи її пухкою.

Відомо, що вітамін С сприяє виробленню колагену, який підтримує вашу шкіру пружною та зменшує появу ознак старіння. Апельсини з високим вмістом вітаміну С і антиоксидантів допомагають боротися з вільними радикалами в організмі, мінімізуючи пошкодження ДНК. Це уповільнює передчасне старіння.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Їжте половину апельсина щодня.
  • Ви навіть можете споживати свіжовичавлений апельсиновий сік. Уникайте м’якоті, якщо у вас є виразка шлунка, синдром подразненого кишечника (СРК) або запальне захворювання кишечника (ВЗК).
  • Ви можете приготувати смачний апельсиновий смузі або додати його до своїх салатів.

B. Для пігментації

Нанесіть простий свіжовичавлений апельсиновий сік на пігментні плями.

C. Для жирної шкіри

Змішайте 3 столові ложки апельсинового соку з 1 чайною ложкою лимонного соку. Додайте щіпку куркуми до суміші разом із 2 столовими ложками борошна. Нанесіть його як пакунок і залиште до висихання (приблизно 15 хвилин). Ретельно змийте теплою або холодною водою.

D. Для сухої шкіри

Змішайте 3 столові ложки апельсинового соку з чайною ложкою лимонного соку. Додайте до суміші половину чайної ложки молока разом із дрібкою куркуми та однією чайною ложкою меду. Нанесіть на шкіру і залиште на 10-15 хвилин.

2. Папайя

Carica papaya або просто «папайя», як її називає більшість із нас, є природним зволожуючим засобом, який допомагає зберегти вашу шкіру зволоженою та м’якою при місцевому застосуванні.

Цей фрукт, багатий на вітаміни А, С і В, може бути ефективним у підтримці здоров’я шкіри. Папайя також може покращити вашу травну систему та запобігти запорам. Це, у свою чергу, допомагає очистити шкіру. Дослідження показують, що цей фрукт також може прискорити процес загоєння ран.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • З’їжте миску папайї вранці на сніданок.
  • Смузі з папайї також є хорошим варіантом. Змішавши фрукти з лимонним соком, ви отримаєте смачний напій.

B. Для гладкої шкіри

Розімніть кілька шматочків папайї в мисці та нанесіть їх на шкіру. Залиште на 10 хвилин.

C. Для зменшення пігментації

Розімніть кілька шматочків папайї і змішайте з лимонним соком. Додайте щіпку куркуми. Нанесіть на уражену ділянку і змийте через 10 хвилин.

D. Для зволоження сухих частин вашої шкіри

Змішайте розтерту папайю з половиною чайної ложки мигдалевого масла і нанесіть на уражену ділянку. Змити через 10 хвилин.

E. Скраб з папайї

Змішайте пюре з папайї з 1 чайною ложкою апельсинової цедри. Додайте до суміші столову ложку рожевої води, якщо у вас жирна шкіра. Якщо ваша шкіра суха, можна використовувати мед.

3. Лимон

Шкіра - Які фрукти корисні для сяючої та здорової шкіри?

Лимон широко використовується в ряді засобів по догляду за шкірою. Від кремів проти прищів до лосьйонів проти старіння, цей цитрусовий фрукт може запобігти безлічі проблем зі шкірою.

Багатий вітаміном С, лимон може допомогти зменшити ознаки старіння, гіперпігментацію та рубці. Лимон також є природним відбілюючим засобом. Це допомагає зменшити пошкодження сонця та засмагу. Вирішуючи безліч проблем зі шкірою, цей інгредієнт має бути обов’язковою частиною вашого режиму догляду за шкірою.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Першим, що ви випиваєте вранці, має бути вода з лимонним соком і чайною ложкою меду.
  • Ви можете додати лимонний сік у свій салат і навіть у каррі під час споживання.

B. Для Тан

До чайної ложки цукру додайте свіжовичавлений лимонний сік і змішайте. Нанесіть його на уражені ділянки та залиште на 10 хвилин. Змити холодною водою.



Примітка:


Переконайтеся, що ви не скрабуєте шкіру занадто сильно, щоб запобігти її висиханню.

C. Для опухлих очей і темних кіл

Змішайте одну чайну ложку лимона з однією чайною ложкою молока. Акуратно нанесіть на область під очима. Слідкуйте за тим, щоб інгредієнти не потрапили в очі, щоб уникнути опіків. Залиште на 10 хвилин і змийте холодною водою.

D. Для пігментних плям

Якщо у вас жирна шкіра, рекомендується наносити лише лимонний сік на уражені ділянки. Однак, якщо ваша шкіра суха, змішайте кілька крапель лимонного соку з невеликою кількістю кокосової олії.

E. Для шрамів від прищів

Змішайте лимонний сік з рожевою водою і м’яко протріть шкіру ватним тампоном. Змити через 10 хвилин.

4. Кавун

Шкіра - Які фрукти корисні для сяючої та здорової шкіри?

Сама назва звучить так освіжаюче. Кавун багатий клітковиною і, звичайно, водою. Він містить 92 відсотки води, що означає зволожену, м’яку та еластичну шкіру. Ця червона освіжаюча кулька буквально містить вітаміни С, А, В1, В6 і лікопін, які необхідні для покращення загального здоров’я та текстури шкіри.

Вітамін С допомагає зменшити появу тонких ліній і зморшок. Вітаміни А і В сприяють збереженню рівномірної текстури шкіри. Лікопін діє як поглинач вільних радикалів, запобігаючи пошкодженню тканин шкіри.

Вільні радикали відповідають за збільшення запалення шкіри, що сприяє ряду проблем зі шкірою. Найкраща частина – кавуни не містять жиру та холестерину.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Пийте кавуновий сік вранці або замість вечірньої закуски.
  • Додайте свіжозрізаний кавун у свої салати та смузі.

B. Для жирної шкіри

Змішайте 3 столові ложки кавунового соку, 1 столову ложку лимонного соку і 1 столову ложку товстої землі. Ви навіть можете додати чайну ложку рожевої води, якщо хочете. Нанесіть суміш на шкіру. Залиште на 15 хвилин (до повного висихання) і змийте холодною водою.

C. Для сухої шкіри

Змішайте 3 столові ложки кавунового соку з 1 столовою ложкою лимонного соку. Додайте по 1 чайній ложці меду та гелю алое вера. Нанесіть на шкіру і змийте через 10-15 хвилин.

5. Огірок

Згідно з технічним визначенням, огірки – це фрукти, і ох такі зволожуючі ! Основну частину огірка становить вода. Таким чином, вони мають охолоджуючу дію на організм і мають високий вміст антиоксидантів.

Шкірка огірка містить вітаміни С і К, які життєво необхідні для досягнення здорової та сяючої шкіри. Дослідження показують, що морські огірки можуть допомогти у відбілюванні шкіри, а також можуть зменшити появу тонких зморшок. Вони також допомагають зменшити опухлі очі та темні кола.

Як використовувати

  • Ви можете споживати огірок щодня, просто з’їдаючи його сирим як перекус.
  • Ви також можете додавати скибочки огірка в бутерброди та салати.
  • Огірковий сік також можна їсти першим ділом вранці.

A. Для зменшення акне

До свіжотертого огірка додайте 1 столову ложку грамового борошна. У суміш можна додати чайну ложку рожевої води. Нанесіть на уражену ділянку і через 15 хвилин змийте холодною водою.

B. Для сухої шкіри

Для зволоження сухої шкіри натріть огірок і додайте до нього 1 столову ложку молока. Додайте до суміші чайну ложку кокосової олії та нанесіть її на шкіру. Змити через 10 хвилин.

6. Ананаси

Шкіра - Які фрукти корисні для сяючої та здорової шкіри?

Ананаси містять вітаміни A, C, K і мінерали, які необхідні для підтримки чистоти здорової шкіри. Вони також багаті бромелайном, який має протизапальні та ранозагоювальні властивості.

Цей фрукт може покращити текстуру вашої шкіри, зменшити сонячні плями та зменшити симптоми акне. Він також ефективний для прискорення процесу загоєння шкіри та видалення мертвих клітин шкіри.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Споживайте свіжо нарізаний ананас як частину свого ранкового сніданку або як вечірню закуску.
  • Ви можете додавати шматочки ананаса в піцу, бутерброди або навіть десерти.

B. Маска для обличчя проти старіння

Додайте чайну ложку молока в чайну ложку ананасового соку і нанесіть на шкіру. Змити через 10 хвилин холодною водою.

C. Для освітлення шкіри

Візьміть кілька ложок м’якоті ананаса і додайте до неї столову ложку грамового борошна. Змішайте до отримання пасти і нанесіть на шкіру. Дайте йому сидіти, поки воно не висохне. Змити холодною водою.

7. Манго

Майже всі ми з нетерпінням чекаємо літа заради манго! Цей смачний фрукт — це не просто задоволення для ваших смакових рецепторів; це також приносить користь вашій шкірі багатьма способами.

Манго наповнені вітамінами А, Е і С. Він також має ранозагоювальні властивості. Це робить його ефективним у зменшенні появи тонких зморшок і слідів від прищів. Він також має протизапальні властивості, які допомагають зменшити симптоми акне. Цей фрукт омолоджує вашу шкіру, надаючи їй гарне, сяюче літнє сяйво.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Що може бути краще, ніж починати свій літній ранок зі свіжозрізаного манго?
  • Смузі з манго також є напоєм, яким варто смакувати.

B. Для жирної шкіри

Змішайте в мисці манго, рожеву воду та лайм і нанесіть на шкіру. Залиште на 10 хвилин і змийте холодною водою.

C. Для сухої шкіри

Розімніть манго і змішайте з 1 чайною ложкою йогурту, 1 чайною ложкою меду і добре перемішайте. Змийте звичайною водою через 10 хвилин після нанесення.

8. Абрикос

Абрикоси містять багато антиоксидантів і вітаміну С, які допомагають боротися з вільними радикалами в організмі. Це допомагає зменшити ознаки старіння. Абрикоси також мають протизапальні властивості, які можуть полегшити симптоми акне.

Абрикоси також багаті вітамінами А, К і фолієвою кислотою, які ефективно покращують загальний стан шкіри.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Ви можете додати нарізані абрикоси до сніданку або смузі.
  • Ви також можете додати до нього трохи спецій і висушити на сонці, щоб зберегти для подальшого споживання.

Б. Для здорової шкіри

Прикладіть тонкі скибочки абрикосів до пігментованих ділянок шкіри і зніміть їх через 10 хвилин.

9. Яблуко

Яблука наповнені вітамінами А і С, які допомагають вирішити безліч проблем зі шкірою. Яблучна шкірка також багата антиоксидантами, які допомагають зменшити ознаки старіння. Яблука також містять антиоксиданти, які борються з вільними радикалами в організмі, зменшуючи окислювальний стрес.



Примітка:


Шкірка яблука багата антиоксидантами. 


Обережно сполосніть яблуко протягом хвилини під краном і з’їжте його разом із шкіркою – це найкращий спосіб з’їсти його, щоб скористатися його перевагами!

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Їжте яблуко щодня на сніданок.
  • Смузі з яблук – це смачний спосіб споживання цього фрукта.

Б. Актуально

Прикладіть натертий шматочок яблука до шкіри на 10 хвилин для кращого стану шкіри.

C. Для сухої шкіри

Змішайте 1 чайну ложку меду з натертим шматочком яблука. Нанесіть на шкіру на 10 хвилин і змийте теплою водою.

10. Полуниця

Окрім чудового смаку морозива, полуниця також має властивості, які можуть допомогти покращити здоров’я шкіри! Полуниця є чудовим хімічним відлущувачем. Вони містять альфа-гідрокислоти відому як саліцилова кислота, яка є популярним інгредієнтом косметичних засобів.

Саліцилова кислота сама по собі має протизапальні та антибактеріальні властивості, які можуть допомогти зменшити симптоми акне. Він очищає шкіру та видаляє небажаний бруд і бактерії, які можуть закупорити пори.

Полуниця також містить вітамін С і елагову кислоту. Елагова кислота запобігає пошкодженню УФ-випромінюванням і зменшує появу ознак старіння.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • З’їжте миску полуниці на сніданок.
  • Ви також можете додавати полуницю в свої десерти.

B. Для пігментації та засмаги

Розімніть кілька ягід полуниці і додайте столову ложку соку лайма. Нанесіть на уражену ділянку. Змити через 10 хвилин теплою водою.

C. Для сяючої шкіри

Розімніть кілька ягід полуниці (скільки, на вашу думку, може знадобитися). Розтерті шматочки нанесіть на шкіру і через 10 хвилин змийте.

11. Мускусна диня

Ще один фрукт, насичений вітамінами, — диня. Мускусна диня містить вітаміни А, С і К, які необхідні для здоров’я шкіри. Він також містить фолієву кислоту та мінерали.

Цей фрукт ефективний при лікуванні псоріазу, стану сухої шкіри, що викликає свербіж, лущення та червоні плями шкіри. Його антиоксидантні та протизапальні властивості роблять його хорошим варіантом для зменшення проблем зі шкірою, таких як пігментація.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • З’їжте миску дині на сніданок.
  • Перетворіть його на свіжий сік.

Б. Актуально

Розімніть кілька шматочків фруктів і нанесіть на шкіру на 10 хвилин, щоб шкіра стала сяючою.

C. Для нерівномірної пігментації

Розімніть кілька шматочків дині і додайте кілька крапель виноградного і лимонного соку. Нанесіть на уражену ділянку на 15 хвилин і змийте холодною водою.

12. Авокадо

Шкіра - Які фрукти корисні для сяючої та здорової шкіри?

Авокадо має протизапальні властивості, які зменшують окислювальний стрес. Це запобігає пошкодженню шкіри. Вони також містять харчові волокна та вітаміни A, C, K, B3 і B6.

Авокадо також містить лютеїн і зеаксантин, які захищають шкіру від пошкоджень, викликаних ультрафіолетом. Авокадо також покращує пружність вашої шкіри та прискорює процес загоєння ран.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Ви можете додавати цей фрукт у свої салати/смузі.
  • Ви також можете використовувати його в різноманітних рецептах від суші до димсуму.

B. Актуально y

Нанесіть розтерті шматочки на шкіру і змийте через 10 хвилин.

C. Для м’якої шкіри

Розімніть авокадо до пасти. Додайте до нього 2 столові ложки молока і 1 чайну ложку меду. Нанесіть на шкіру на 30 хвилин і змийте.

13. Вишні

Шкіра - Які фрукти корисні для сяючої та здорової шкіри?

Вишні, окрім того, що сльозяться в роті, надзвичайно корисні для вашої шкіри. Наповнені вітамінами A, C, K, фолієвою кислотою та мінералами, вони можуть творити чудеса з вашою шкірою. Вони також мають антиоксидантні та протизапальні властивості, які зменшують пошкодження шкіри.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Вживайте вишню в будь-який час дня як перекус.
  • Ви навіть можете додавати цей чудовий фрукт у тістечка, смузі та страви з йогурту.

B. Для сяючої шкіри

Можна розім’яти вишню і нанести на шкіру на кілька хвилин, перш ніж змити.



Ти знав?


Вітамін С стимулює вироблення колагену в шкірі, що робить її пружною та вільною від зморшок. 


Він також пригнічує вироблення тиронезу у вашій шкірі.


Тиронез відповідає за вироблення меланіну. 


Його блокування може зменшити появу гіперпігментаційних плям. 


Він також бореться з вільними радикалами, які відповідають за безліч проблем шкіри, включаючи старіння шкіри та пошкодження тканин.

14. Банан

Смачно, легко очищається і зовсім не брудне! Цей фрукт наповнений антиоксидантами та антимікробними властивостями, а також дуже зволожує. Він містить вітаміни A, CK, E, фолієву кислоту та мінерали, які роблять його ефективним у покращенні здоров’я шкіри.

Він також багатий дієтичними волокнами, необхідними для хорошої травної системи, що також сприяє гарній шкірі. Банани також є зволожуючими речовинами, які допомагають заспокоїти суху шкіру.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Просто очистіть його від шкірки та їжте в будь-який час дня.
  • Ви навіть можете приготувати банановий смузі, який буде надзвичайно ситним і корисним.
  • З бананів можна готувати хліб і різні десерти.

B. Для гладкої шкіри

Розтерті банани при нанесенні на шкіру можуть миттєво зробити її м’якою та зволоженою.

15. Ківі

Опухлі очі та зморшки можуть бути серйозною проблемою для деяких із нас. Однак ківі можуть прийти вам на допомогу! Ківі сприяють виробленню колагену в організмі. Багатий вітаміном С, цей фрукт також запобігає окисному стресу в організмі.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Ви можете нарізати сирий ківі і з’їсти його на сніданок.
  • Смузі з ківі також чудово вживати вранці та освіжати.

Б. Актуально

Розімніть ківі і додайте його до шкіри. Змити через 10 хвилин.

C. Для освітлення шкіри

Розімніть ківі і додайте до нього щіпку куркуми. Нанесіть те саме на шкіру.

16. Гранат

Цей фрукт — хороший варіант, якщо ви часто гуляєте на сонці. Шкірка граната багата антиоксидантами, а сам плід багатий на вітаміни С, К, фолієву кислоту та мінерали.

Це допомагає зменшити пошкодження ультрафіолетом і пігментацію. Дослідники також виявили, що цей фрукт ефективно оновлює шкіру людини.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Гранат можна додавати в салати, смузі, десерти та інші страви.
  • Ви також можете вичавити з нього сік або насолоджуватися сирими фруктами.

B. Для нормальної шкіри (пігментація)

Розімніть половинку граната і нанесіть сік на пігментовані ділянки.

C. Для жирної шкіри (пігментація)

Змішайте 1 чайну ложку фуллерової землі та 1 столову ложку грамового борошна з 1 чайною ложкою соку лайма. Додайте до нього 2 столові ложки гранатового соку, щоб утворилася паста. Наносити на уражені ділянки.

D. Для сухої шкіри (пігментація)

Змішайте 1 столову ложку грамового борошна з 1 чайною ложкою меду і 2 столовими ложками гранатового соку. Наносити на уражені ділянки.

17. Аґрус

Це один фрукт, який не отримує достатньо кредиту! Наповнений антиоксидантами та вітаміном С, агрус є чудовим фруктом для ефективного прискорення загоєння ран і лікування запалень.

Аґрус також стимулює вироблення колагену в шкірі, що робить його ефективним у лікуванні ознак старіння.

Як використовувати

Найкращий спосіб скористатися його перевагами — споживати його після їжі (бажано обіду) або додавати його до смузі/десертів.

18. Виноград

Ще одним фруктом, багатим антиоксидантами, є виноград. Виноград містить ресвератрол, який захищає шкіру від ультрафіолетових променів. Вони також багаті вітаміном С, К, фолієвою кислотою та мінералами.

Їх відрізняє те, що екстракти насіння мають омолоджуючі та ранозагоювальні властивості шкіри.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Просто пожуйте гроно винограду як вечірню закуску.
  • Ви також можете додати їх до своїх смузі/десертів.

Б. Актуально

Розімніть кілька ягід винограду і прикладіть їх до шкіри на 10 хвилин. Змити холодною водою.

C. Для освітлення шкіри

Розімніть кілька ягід винограду і додайте їх у блендер. Додайте столову ложку йогурту і кілька крапель лимонного соку. Нанесіть пасту на шкіру та залиште на 10 хвилин. Змити холодною водою.



Примітка:


Якщо у вас суха шкіра, ви можете пропустити лимонний сік.

19. Персик

Рожеві, персикові щічки – це те, чого багато хто з нас прагне досягти. Персики роблять саме це. Ну, можливо, не буквально, але цей фрукт сприяє здоровому сяйву.

Персики наповнені вітамінами С, А, Е та К. Вони також містять кальцій та інші мінерали, а також харчові волокна для здорової травної системи. Персики містять антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами в організмі, запобігаючи пошкодженню УФ-випромінюванням і сприяючи здоровому сяйву!

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Ви можете споживати кілька скибочок персика вранці під час сніданку.
  • Ви навіть можете додати кілька шматочків до своїх смузі або приготувати персиковий смузі.

Б. Для здорової шкіри

Наріжте персик і прикладіть шматочки до шкіри. Залиште на 10 хвилин, перш ніж змити холодною водою.

20. Помідор

Шкіра - Які фрукти корисні для сяючої та здорової шкіри?

Ще один фрукт, багатий на лікопін, – помідор. Містить потужні антиоксиданти, які захищають шкіру від ультрафіолету та передчасного старіння. Його природні кислоти регулюють вироблення шкірного сала, що робить його хорошим вибором для власників жирної шкіри.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • З’їжте свіжозрізаний сирий помідор вранці.
  • Ви навіть можете мати свіжий томатний сік або використовувати його в усіх ваших каррі.

Б. Актуально

Збийте половину помідора в пюре і додайте туди половину чайної ложки лимонного соку. Обережно нанесіть суміш на шкіру за допомогою ватної кульки та залиште на 15 хвилин. Змити холодною водою.

C. Для освітлення шкіри

Змішайте помідор до пюре і додайте до нього 2 столові ложки куркуми. Нанесіть на шкіру та залиште на 10 хвилин. Змити холодною водою.

21. Чорниця

Чорниця має високу поживну цінність і багата вітамінами А і С. Вона також містить антиоксиданти, які борються з вільними радикалами в організмі. Ці фрукти, якщо їх споживати регулярно, можуть зробити вашу шкіру м’якшою та молодшою.

Як використовувати

A. У вашій дієті

  • Споживайте їх сирими в будь-який час доби.
  • Додайте чорницю у свої десерти/смузі.

B. Для тонізації шкіри

Розімніть кілька розпарених ягід чорниці і додайте їх до столової ложки йогурту. Нанесіть на шкіру на 20 хвилин і змийте холодною водою.

Висновок

Важливо пам’ятати, що ряд факторів сприяє сяючому шкірі. Споживання вищезазначених фруктів корисно для здорової травної системи та для лікування ряду шкірних проблем. Однак здорова шкіра в довгостроковій перспективі зазвичай є результатом колективних зусиль.

Інші фактори, які сприяють сяючому шкірі, включають дотримання здорової дієти (багатої антиоксидантами, вітамінами та харчовими волокнами), час від часу балування шкіри обличчя масажем для покращення кровотоку, регулярні фізичні вправи та використання правильних засобів для догляду за шкірою, створених для підходять вашому типу шкіри.