Сироватка для обличчя – Що таке сироватка для обличчя?

Шукаєте продукт, який найкраще живить вашу шкіру? Сироватка може стати чарівним зіллям, яке можна додати до вашої процедури догляду за шкірою.

Очищення, тонізування та зволоження вже давно є частиною наших процедур. Але настав час знайти місце для сироваток у вашому режимі догляду за шкірою, щоб похизуватися здоровою, сяючою шкірою без плям.

У цій статті ми розповімо вам, чому ви повинні почати їх використовувати та як використовувати їх для отримання найкращих результатів.



Що каже експерт


«Сироватки для обличчя — це прозорі або напівпрозорі форми місцевого застосування. 


Вони мають чудову здатність до розподілу та поглинання та розроблені спеціально для покращеної активної доставки».

Що таке сироватка для обличчя?

Сироватка для обличчя - Що таке сироватка для обличчя?

Сироватки для обличчя – це легкі склади, які містять активні інгредієнти та можуть наноситися безпосередньо на шкіру. Зазвичай вони прозорі, гелеві або рідкі, менш густі, ніж зволожуючі. Сироватки призначені для зволоження, захисту та живлення вашої шкіри та усунення кількох проблем шкіри, таких як:

  • Проти старіння
  • Темні плями і гіперпігментація
  • Акне і забиті пори
  • зневоднення
  • Нерівний тон шкіри, почервоніння і чутливість

Чи є сироватка легким зволожувачем?

Сироватки, як правило, зволожують вашу шкіру, і їх можна назвати легкими зволожувачами. Щоб отримати максимальну користь від зволоження, використовуйте зволожуючий крем для відновлення бар’єру разом із сироваткою для обличчя.

За словами Абхісікти Хаті, старшого керівника з розробки продуктів SkinKraft, «Сироватки для обличчя — це прозорі або напівпрозорі форми місцевого застосування. В основному це рідини, які можна застосовувати за допомогою крапельниці. Сироватки мають чудову розподільність і поглинання та розроблені спеціально для посиленого активного доставки. У той час як головний принцип зволожуючих засобів — зволоження та відновлення шкіри за допомогою відповідної комбінації зволожувачів і керамідів».

Функція сироватки для обличчя

Сироватка доставляє потужні інгредієнти безпосередньо в шкіру. Це тому, що він складається з менших молекул із високою проникаючою здатністю, які проникають глибоко в шкіру на відміну від важких кремів і забезпечують високу концентрацію активних інгредієнтів. Завдяки високій концентрації ви можете побачити видимі результати за більш короткий період.

Деякі з основних функцій сироватки для обличчя включають:

  • Забезпечує зволоження, антиоксиданти та концентровану дозу поживних речовин для шкіри
  • Заспокоює чутливу шкіру
  • Захищає шкіру від вільних радикалів і пошкоджень
  • Легкий, легко вбирається в шкіру
  • Покращує вигляд зморшок, тонких ліній тощо

Як користуватися сироваткою для обличчя?

Ви можете наносити сироватку двічі на день – один раз вранці після очищення обличчя і один раз ввечері перед зволоженням.

  • Нанесіть на долоню тонкий шар сироватки на ваш вибір (приблизно розміром з горошину). Якщо ваша сироватка йде з крапельницею, то нічого подібного! Ви можете контролювати кількість, яку ви використовуєте, і додати краплю або дві більше, якщо потрібно.
  • Акуратно розподіліть його між долонями.
  • Нанесіть сироватку на всю шию та обличчя легкими ніжними рухами.
  • Зачекайте кілька хвилин. Дозвольте сироватці проникнути в шкіру.
  • Продовжуйте звичайний догляд за шкірою.



Примітка:


Сироватки містять потужні інгредієнти, які можуть подразнювати вашу шкіру, особливо якщо вона чутлива. 


Тому використовуйте його в межах. 


Крім того, перед використанням виконайте патч-тест.


Яка найкраща сироватка для обличчя?

Сироватка для обличчя - Що таке сироватка для обличчя?

На ринку є багато сироваток для обличчя, які спрямовані на такі проблеми зі шкірою, як тонкі лінії, зморшки, темні плями, тьмяність шкіри тощо. Виберіть сироватку, що містить інгредієнти, що відповідають вашому типу шкіри.

  • Якщо у вас шкіра, схильна до вугрів, шукайте сироватки, які містять вітамін С для збільшення вироблення колагену, ретинол, який запобігає запаленням, цинк, який заспокоює роздратовану шкіру, саліцилову кислоту, яка очищає пори, тощо.
  • Якщо у вас суха шкіра, вибирайте сироватки, що містять вітамін Е, який захищає клітини шкіри від окисного пошкодження, гліколеву кислоту, яка м’яко відлущує, або гіалуронову кислоту, яка утримує вологу.
  • Для тьмяної шкіри знайдіть такі антиоксиданти, як екстракт зеленого чаю, які борються з вільними радикалами.
  • Якщо у вас нормальний тип шкіри, ви можете обрати сироватку на основі гліколевої кислоти, яка затримує вологу у вашій шкірі та підтримує її молодість.

Як правильно вибрати сироватку для обличчя?

Перш ніж вибрати сироватку для обличчя, врахуйте це,

Тип шкіри . Зверніть увагу на свій тип шкіри та інгредієнти, які входять до вашої сироватки для обличчя. Вам не потрібні інгредієнти, які сушать вашу шкіру, якщо ваш тип шкіри вже сухий.

Проблема зі шкірою . Що ви намагаєтеся вирішити за допомогою сироватки для обличчя? Це тонкі лінії навколо рота чи темні плями, які є результатом перебування на сонці?

Завжди шукайте такі інгредієнти, як:

Зволожувачі, такі як кераміди, схожі на цемент шкіри і запобігають витоку води.

Такі антиоксиданти, як вітамін С і екстракт виноградних кісточок, допомагають захистити від сонячних променів і боротися з ознаками старіння.

Гіалуронова кислота може творити чудеса в лікуванні зневодненої шкіри. Вони гарантують, що шкіра не втрачає своєї природної вологості, а отже, залишається відновленою.

Протизапальні засоби, включаючи цинк, арніку та золотуху, заспокоюють почервоніння та запобігають запальним пошкодженням клітин.

Сироватки на основі ретинолу ідеально підходять для тих, хто має схильну до акне шкіру. Ви можете використовувати такі сироватки для усунення таких проблем, як тонкі лінії, зморшки тощо.

 Компоненти рослинного походження, такі як солодка, допомагають освітлити шкіру та позбутися темних плям.

Топ-5 переваг сироватки для обличчя

1. Ви відчуєте покращення текстури шкіри завдяки вмісту колагену. Ваша шкіра стане пружною, гладкою та пухкою, а також виглядатиме молодо.

2. При регулярному використанні сироватки ви помітите менше плям, прищів і шрамів.

3. Розмір відкритих пор зменшується, що призводить до зменшення кількості чорних і білих крапок.

4. Сироватки під очима зменшують набряклість, сухість і тонкі лінії навколо очей.

5. Коли ви використовуєте сироватку, ви помітите менше запалення, сухості, почервоніння тощо. Також буде менше висипань, тому ваша шкіра буде свіжою та зволоженою.

Як отримати максимальну користь від сироватки?

Менше – це більше: не наносьте занадто багато сироватки, оскільки вони містять потужні інгредієнти. Застосування надмірної кількості може викликати подразнення шкіри.

Спочатку очистіть: потужні інгредієнти сироваток для обличчя можуть прилипати до бруду та мертвої шкіри. Таким чином, щоб він належним чином ввібрався в шкіру, обов’язково ретельно очистіть обличчя перед нанесенням сироватки. Використовуйте теплу воду для миття обличчя. Гаряча вода може спричинити потовиділення вашої шкіри, отже, обмежуючи поглинання, тоді як холодна вода може закривати пори, таким чином блокуючи ефективність сироватки.

Нанесіть на вологу шкіру:  для сухої шкіри нанесіть сироватку, коли вона ще волога, оскільки волога полегшує її проникнення. Для чутливої ​​шкіри дайте шкірі висохнути перед нанесенням сироватки. Це сповільнить проникнення сироватки, що, швидше за все, призведе до подразнення.

Уникайте барвників і ароматизаторів: сироватки містять потужні інгредієнти. Додаткові ароматизатори та барвники перешкоджають поглинанню продукту.

Не наносьте сироватки після зволожуючих кремів: зволожуючі креми або олії для обличчя — це густі засоби для догляду за шкірою, які закривають інші засоби для догляду за шкірою, які ви нанесли перед ними. З іншого боку, сироватки легкі і не можуть проникнути крізь бар’єр, створений сильними зволожуючими засобами або маслами для обличчя. Тому нанесення їх перед зволожуючим кремом не принесе користі вашій шкірі.


Коли найкраще наносити сироватку для обличчя?

Сироватка для обличчя - Що таке сироватка для обличчя?

Сироватку для обличчя можна наносити вдень і на ніч. Нанесіть сироватку після очищення обличчя та висушіть. Якщо ви наносите сироватку на ніч, переконайтеся, що не надто багато шарів. Нічний або зволожуючий крем створює щільний шар. Тому важливо застосовувати або сироватку, або зволожуючий крем.

Ідеальний вік для початку використання сироваток для обличчя

Сироватки містять потужні інгредієнти, які можуть впливати на метаболізм клітин. Сироватки для обличчя можуть виявитися занадто активними для молодої шкіри. Ідеальним віком для початку використання сироваток для обличчя є кінець 20-х і початок 30-х років. Саме в цьому віці з’являються перші ознаки старіння.

Користуватися сироватками для обличчя можна до 50+ років. Включення сироватки для обличчя в режим догляду за шкірою не тільки зміцнить вашу шкіру, але й захистить її. Адже ви хочете захистити найбільший орган свого тіла – шкіру.

Скільки часу потрібно, щоб сироватка для обличчя подіяла?

Сироватки для обличчя містять активні інгредієнти в концентрованих кількостях. Час для досягнення бажаних результатів залежить від типу сироватки. В ідеалі потрібно 4-6 тижнів, щоб побачити видимі результати.

Яка різниця між сироваткою та маслом для обличчя?

Сироватка створена на водній основі, а її потужні інгредієнти проникають глибше в шкіру.

З іншого боку, олії для обличчя впливають на поверхню шкіри, утримуючи вологу. Вони мають більш густу і жирну текстуру. Оліям для обличчя потрібно набагато більше часу, щоб проникнути в шкіру.

Масла для обличчя зазвичай призначені для сухої шкіри. Але є багато олій для обличчя, які не є комедогенними, і їх також можна використовувати для жирної шкіри.


Висновок

Сироватки для обличчя приносять користь вашій шкірі кількома способами та допомагають впоратися з багатьма неприємностями шкіри, такими як великі пори, зморшки, сухість тощо. Ви можете додати цей дивовижний еліксир у свій звичайний догляд за шкірою, щоб отримати бездоганну шкіру. Існує багато варіантів сироватки, тож обирайте ту, що залежить від типу шкіри та потреб. Якщо ви не впевнені, чи підходить вам сироватка для обличчя або який тип використовувати, проконсультуйтеся з дерматологом.