Зволожуючі креми – Чи корисні зволожуючі креми для обличчя?

Хоча ми всі хочемо, щоб засіб для догляду за шкірою служило багатьом цілям, не всі продукти можна використовувати таким чином. Одним із таких засобів для догляду за шкірою є лосьйон для тіла.

Якщо у вас теж виникла спокуса використовувати лосьйон для тіла на обличчі, прокрутіть униз, щоб дізнатися різницю та можливі наслідки.

Яка різниця між шкірою тіла та шкірою обличчя?

Технічно наша шкіра поділяється на три шари:

A. Епідерміс або верхній шар

B. Дерма або шар під епідермісом

C. Гіподерма або внутрішній шар, який накопичує жир



Шар


Тіло


Обличчя


Епідерміс


Епідерміс шкіри товстий і має великі пори.


Епідерміс обличчя тонший і має менші пори шкіри.


Дерма


Дерма вашого тіла містить менше кровоносних судин, ніж шкіра обличчя. 


Він має великі сальні залози по всьому тілу. 


На вашій спині ці залози ще більші. 


Найбільш апокринні потові залози вашого тіла розташовані в шарі дерми пахви, ареоли (область грудей) і промежини (область заднього проходу).


На шкірі обличчя більше кровоносних судин, ніж на тілі. 


Незважаючи на те, що на вашому обличчі є сальні залози, вони менші за розміром. 


На шкірі обличчя значно менше апокринних потових залоз.


Гіподерма


Найтовстіший шар гіподерми в жіночому організмі знаходиться в області стегон. 


У самців це живіт і стегна.


Гіподерма є найтовстішою в щоках обох статей.

Чим відрізняються один від одного зволожуючий крем для тіла та крем для обличчя?

Зволожуючі креми - Чи корисні зволожуючі креми для обличчя?

1. Лосьйон або крем для обличчя

Лосьйони або креми для обличчя надзвичайно легкі за текстурою. Оскільки епідерміс шкіри обличчя тонший, ніж решта тіла, шкіра обличчя, як правило, більш чутлива. Тому потрібен легший продукт, який проникає глибоко в шкіру та зволожує її до глибини душі.

Оскільки шкіра чоловіків відрізняється від шкіри жінок, продукти та моделі використання будуть різними для кожного. Хороший лосьйон для обличчя повинен містити гіпоалергенні та некомедогенні інгредієнти, тобто інгредієнти не викликають алергічних реакцій і не закупорюють пори шкіри. Він також повинен відповідати вашому типу шкіри.

Як використовувати

  • Жінки повинні наносити крем для обличчя або зволожуючий крем для обличчя відразу після очищення обличчя за допомогою засобу для вмивання чи миття обличчя. Нанесення крему для обличчя на злегка вологу шкіру допомагає їй краще утримувати вологу.
  • Шкіра чоловіків більш товста і злегка шорстка через волосся на обличчі. Таким чином, лосьйон для обличчя для чоловіків більш густий і сильний. Використання нежирного лосьйону для обличчя повинно бути регулярною частиною вашого режиму догляду за шкірою. Чоловікам слід використовувати крем для обличчя відразу після гоління, коли їх шкіра найбільше потребує зволоження.

2. Зволожуючий крем для тіла

Самий верхній шар шкіри тіла товщий за шкіру обличчя. Ось чому зволожуючі засоби для тіла важчі, ніж креми для обличчя. Легкі зволожуючі засоби не зможуть належним чином проникнути у шкіру та не забезпечать необхідного зволоження.

Зволожуючий крем для тіла слід використовувати щодня, особливо тим, хто перебуває в суворих кліматичних умовах, таких як сильний холод або спекотна погода, або працює в таких суворих умовах. Якщо ви працюєте на свіжому повітрі або любите активний відпочинок, ваша шкіра потребуватиме належного зволоження, щоб залишатися здоровою та живити.

Як використовувати

  • Ретельно прийміть душ, щоб позбутися пилу, який ваше тіло притягнуло протягом дня, і нанесіть зволожуючий крем, який підходить вашому типу шкіри.
  • Нанесіть зволожуючий крем на вологу шкіру.
  • Ті, у кого суха шкіра, можуть вибрати густі масла для тіла, такі як масло какао, масло ши або масло манго для зволоження шкіри.
  • Ті, у кого жирна шкіра, можуть пропустити масло для тіла, оскільки воно забезпечує глибоке зволоження, яке може закупорити пори їх і без того жирної шкіри.
  • Навіть якщо у вас нормальна шкіра, деякі частини вашого тіла, наприклад лікті та коліна, будуть сухими та грубими. Приділіть цим частинам додаткову увагу.
  • Щовечора перед сном наносьте зволожуючий крем для тіла, щоб зменшити сухість.

Чи можна наносити зволожуючий крем для тіла на обличчя?

Багато людей часто використовують лосьйон для тіла або зволожуючі креми/масло для тіла на обличчі, коли лосьйон для обличчя закінчується. Деякі навіть не купують зволожуючий крем для обличчя та продовжують використовувати зволожуючий крем для тіла для обох цілей. Але настав час подумати, чому вони призначені для двох різних цілей, і припинити цю практику.

A. Різниця в якості шкіри:

Ваше тіло та шкіра обличчя відрізняються один від одного в багатьох аспектах. У той час як шкіра обличчя має тонший епідерміс, ця зона навколо очей ще делікатніша. З цієї причини те, що підходить одній частині, не підійде іншій.

B. Різниця в інгредієнтах:

Інгредієнти, які використовуються у зволожуючому кремі для тіла та кремі для обличчя, не схожі. Більшість зволожуючих засобів для тіла містять штучні ароматизатори, які можуть не підходити вашій шкірі обличчя. Штучні ароматизатори можуть викликати алергічну реакцію. Крім того, більшість зволожуючих засобів для тіла не забезпечують захисту від сонця.

C. Різниця в текстурі:

Щільність помякшувального засобу, який використовується в кремі для обличчя та зволожувачі для тіла, різна. Лосьйони та креми для обличчя легкі та нежирні, тоді як зволожуючі креми для тіла мають тенденцію бути щільними та жирними.

Якщо ви нанесете на обличчя густий жирний лосьйон для тіла, пори вашої шкіри будуть закупорені жиром, що призведе до появи прищів. Крім того, жирна текстура шкіри зробить вашу шкіру надзвичайно тьмяною.

Однак є продукти, які можна використовувати як для тіла, так і для обличчя. Такі продукти розроблені спеціально, і це часто вказується на самому продукті.


Які побічні ефекти від використання лосьйону для тіла на обличчі?

Зволожуючі креми - Чи корисні зволожуючі креми для обличчя?

1. Оскільки він густий, він може закупорити маленькі пори на шкірі обличчя та спричинити появу прищів.

2. Штучні ароматизатори, які використовуються в зволожувачі для тіла, можуть викликати алергію на обличчі.

3. Інгредієнти та хімічні речовини, які використовуються у зволожуючому кремі для тіла, можуть не підходити вашій шкірі обличчя та викликати почервоніння та висип.

4. Шкіра обличчя надзвичайно чутлива і ніжна, може негативно відреагувати на використання зволожуючого крему для тіла. Ви можете помітити невеликі горбки на обличчі.

5. Деякі люди можуть не помітити суттєвої різниці після застосування зволожуючого крему для тіла, але це не означає, що ви повинні продовжувати ним користуватися. Це може викликати багато проблем зі шкірою після тривалого використання.

Поради щодо вибору правильного зволожуючого крему для обличчя

  • Перш ніж купувати лосьйон або крем для обличчя, враховуйте свій тип шкіри та добре вивчіть її.
  • Виберіть зволожуючий крем, який підходить до текстури вашої шкіри. Таким чином, у той час як людям з сухою шкірою потрібна більш важка формула, тим, хто має нормальну шкіру, слід використовувати легкі нежирні продукти.
  • Перевірте зволожуючих засобів для обличчя. Спробуйте засіб, який забезпечує захист від сонця.
  • Перевірте етикетки продукту, щоб переконатися, що він протестований на алергію та не є комедогенним .

Висновок

Ваша шкіра обличчя відрізняється від решти тіла. Отже, продукт, який ви використовуєте для тіла, не дуже підходить для вашого обличчя. Засоби для догляду за шкірою обличчя легші за консистенцією та виготовлені з ніжніших компонентів. Нанесення зволожуючого крему на обличчя може призвести до подразнення на обличчі, появи прищів або навіть алергічної реакції. Краще вибирати продукти, які призначені для шкіри обличчя та пропонують їй користь.