Топ-5 засобів для догляду за ротовою порожниною

Багато хто вважає, що для забезпечення гігієни ротової порожнини достатньо чистити зуби двічі на день і іноді відвідувати стоматолога. Насправді все трохи складніше. Далі ми розповідаємо про основні засоби, які знадобляться, щоб зберегти вашу усмішку здоровою та красивою.

Щоб вибрати правильні стоматологічні продукти, насамперед потрібно знайти товари, схвалені стоматологами. Так ви можете бути впевнені, що заяви, зроблені на упаковці та маркуванні, відповідають дійсності. Якісну продукцію можна знайти в асортименті бренду Beauty Form Active на сайті Watsons.

Топ-5 засобів для догляду за ротовою порожниною

Основні «інструменти» догляду за зубами

  1. Зубна щітка

Під час покупки зубної щітки ви зіткнетеся з вибором жорсткої, середньої та м’якої щетини. Фахівці рекомендують користуватися зубною щіткою з м’якою щетиною, оскільки дві інші категорії можуть бути надто абразивними. Ви також можете розглянути електричну зубну щітку, яка допоможе запобігти занадто різким рухам і досягти кращих результатів. Будь то ручна або електрична зубна щітка, вона повинна мати розмір та форму, які добре поміщаються у роті, щоб чищення зубів було зручним та легким.

  1. Зубна паста

Вибирайте зубну пасту, що містить фтор, щоб зміцнити зубну емаль і запобігти карієсу. Багато зубних паст також містять інгредієнти, які борються з чутливістю зубів, неприємним запахом або затверділим нальотом, який називають зубним каменем. Попросіть свого стоматолога порекомендувати найкращу зубну пасту для ваших конкретних потреб щодо гігієни ротової порожнини.

Топ-5 засобів для догляду за ротовою порожниною

  1. Зубна нитка

Щоб зберегти здоров’я зубів, потрібно користуватися зубною ниткою принаймні раз на день з метою зменшити зубний наліт та ймовірність руйнування зубів та захворювань ясен. Зубна нитка буває вощеною та невощеною. Якщо ваші зуби розташовані близько один до одного, вощена нитка сприятиме легшому ковзанню між ними.

  1. Флосер для зубів

Якщо у вас виникли проблеми з використанням зубної нитки, очищувальні засоби для міжзубних проміжків, такі як флоссери, допоможуть видалити наліт. Продукт є своєрідним станком з натягнутою ниткою для доступу у важкодоступні місця.

  1. Рідина для полоскання рота

Ополіскувачі для рота вирішують різні проблеми із зубами. Деякі допомагають зменшити зубний наліт і запобігти гінгівіту, інші містять фтор, що допомагає боротися з карієсом, треті можуть контролювати або маскувати неприємний запах.

Навіть користуючись усіма цими засобами для чищення зубів не забувайте регулярно відвідувати стоматолога. Багато захворювань не мають ознак або симптомів, тому серйозні проблеми зі здоров’ям ротової порожнини можуть залишитися непоміченими, якщо ви не проходите огляди на регулярній основі.