Корми для тварин різних класів

Estimated read time 1 min read

Володар Тварини, собаки чи кішки, незалежно від того, вважається він професіоналом або любителем, чітко знає, що стан улюбленця, його здоров’я і зовнішній вигляд багато в чому залежать від варіанту і якості корму.

Щоденне приготування їжі для вихованця-не важлива процедура в нинішньому світі. На ринку можна знайти велику кількість самих різних готових кормів, як сухих, так і у вигляді консервів, що дозволяють виконати вимоги організму тварини в потрібних поживних речовинах. Необхідно розуміти, які різновиди кормів найкраще купувати, чим вони різняться між собою і яку небезпеку таять.

Важливість правильного годування

Годування вихованця має бути повноцінним, містити у власному складі всі потрібні для нормальної діяльності нутрієнти. Завдяки цьому, функції будуть підтримуватися на хорошому рівні, а улюбленець не буде хворіти.

Харчування обов’язково має бути нормованим і раціональним, що дасть можливість задовольнити всі потреби зростаючого і здорового організму в енергії. Невірне годування і складений раціон, здатні виявитися причиною значних порушень в організмі.

Тварина в разі дефіциту енергії буде млявим, невеликі цуценята малоактивними і хворобливими. Дефіцит важливих нутрієнтів в раціоні – вирішальний фактор, що провокує розвиток інфекційних хвороб на тлі зниження імунних сил організму.

Готові корми представлені цілими лінійками і мають власну конкретну класифікацію. Розділяють корми на сухі, напіввологі, вологі і консерви. Це не унікальна, єдина для всіх компаній, що виробляють харчування для побутових улюбленців Класифікація. Всі корми представлені наступними сегментами:

  • економ;
  • преміум;
  • супер-преміум;
  • холистик.

Між собою вони відрізняються за деякими характеристиками. Основними характерними параметрами для різних кормів вважаються:

  • кількість м’яса або субпродуктів в готовому харчуванні;
  • концентрація протеїнових елементів-головного джерела для хорошого функціонування організму;
  • вміст вітамінів і мінеральних комплексів, їх співвідношення;
  • присутність або повна відсутність ароматичних добавок, барвників і консервантів;
  • наявність спеціалізованих добавок до їжі, що надають хороший ефект на функціонування органів знаходяться всередині;
  • політика цін.

Корми класу економ

У першому сегменті готового харчування для домашніх чотириногих значаться корми економ класу. У складі переважно Протеїнові компоненти, які отримані з рослин. Безпосереднього м’яса, джерела протеїну для нормального росту, розвитку і роботи організму в подібних гранулах немає. Замінюється м’ясо субпродуктами поганої якості. Для приготування кормів класу економ, застосовуються сухожилля, нирки, легені і шкіра рогатої худоби.

Основною перевагою вважається хороша вартість. Більше плюсів і переваг у подібного харчування немає. Більш того, корми класу економ таять в собі велику небезпеку для організму тварини. Здешевити продукцію дає можливість застосування виробниками низькопробних субпродуктів від тварин, вимушених потрапити під забій. Фахівці запевняють, що краще застосовувати тваринний жир, сою або м’ясо-кісткове борошно, ніж поганої якості вимушено забитих сільськогосподарських тварин.

Годування собаки чи кішки гранулами корму класу економ, загрожує дефіцитом вкрай важливих мікроелементів, вітамінів і амінокислот в організмі. Часто ветеринарні фахівці діагностують у подібних вихованців, які отримують в їжу недорогі неякісні сухі корми, порушення в роботі травного тракту, алергії, патології системи сечовиділення.

Клас преміум

Вартість кормів лінійок кормів класу преміум, набагато вище, ніж економ. Склад багатший, є в мінімальній кількості м’ясо. Базовими інгредієнтами подібних кормів є риба, субпродукти і злакові. Рідше їсти м’ясо птиці, ще рідко зустрічається яловичина. Значну частину представляють компоненти рослинного походження.

Обов’язково потрібно згадати, що у кормом класу преміум лінійки малорізноманітні, налічують всього 2-3 різновиди. на відміну від класу економ, кількість шкідливих елементів в кормах преміум набагато менше. Кількість сої зведена до мінімуму або ж як такої відсутня (в залежності від виробника). При цьому в необхідній кількості містяться речовини, що підсилюють запах і смак.

Супер-преміум клас

Окремо необхідно підкреслити корми супер-преміум класу. Невеликий вміст м’яса 25%, збалансований і максимально корисний склад. В процесі розробки нового виду корму, в наслідок відноситься до даного класу, виробники беруть до уваги масу умовою і особливостей тварини. Різноманітні лінійки вибираються персонально в залежності від віку тварини, породної приналежності, загального стану здоров’я. У складі виключно якісні інгредієнти-яйця, м’ясо ягняти або птиці, злакові культури, біологічно активні добавки.

Існує один мінус, досить значний. У складі кормів супер-преміум класу присутні компоненти, які організм вихованця погано засвоює. Відсоток вмісту подібних компонентів мінімальний, але все таки є.

Окремо необхідно підкреслити корми холистики. Їх смак не залишить байдужим жодного улюбленця. Готове харчування даного класу відрізняється великою ціною, ніж супер-преміум корми. Застосовуються холістики для тварин, які страждають від хвороб, адже це лікувальна лінійка кормів. Основними інгредієнтами даних готових раціонів вважаються:

  • дуже якісні жири тваринного походження;
  • ягнятина, індичатина, лосось;
  • рослинні протеїни з бурого рису, сочевиці або гороху;
  • вітамінні компоненти які отримані з висушених рослин, ягід, фруктів і овочів.

Травна система при вживанні домашнім вихованців кормів класу холістік, працює без збоїв. Це пов’язують з наявністю в складі пробіотиків. Кінологи і ветеринарні лікарі рекомендують застосовувати корми супер-преміум класу і холістики для власних улюбленців на увазі їх ефективності і вираженої користі.

Вибираючи корм для власного улюбленця, володар повинен дивитися на ряд особливих характеристик. Так, корми холістики більш витратний сегмент, проте якість елементів, що застосовуються під час виготовлення харчування, заслуговує великої уваги. Дивлячись на корми преміум і супер-преміум сегмента, необхідно дивитися на склад. Виробники таких кормів не повинні застосовувати речовини з фарбувальними властивостями і консерванти. У складі хорошого корму зобов’язані бути фрукти і овочі, які є постачальниками мінералів і вітамінів.

Чим більше розрекламований корм і чим нижче його вартість, тим більша ймовірність невисокого вмісту протеїнів в складі тваринного походження. Якісний корм не повинен містити абсолютно ніяких барвників, підсилювачів смаку і запаху. Присутність пробіотиків говорить про хорошу якість корму.

До уваги господарів варто відзначити вагомий аргумент. На упаковках всіх готових кормів відзначений обсяг порції, який має отримувати тварина. Дозування корму преміум і супер-преміум сегмента нижче, ніж в економ класі. Це вказує на чудову якість і поживну цінність харчування. Крім того, травний тракт улюбленця менш забитий кормом, не викликає тяжкості, що добре проявляється на його загальному стані.

Люблячий володар іноді набуває вихованцеві найякісніші готові корми, але тварина не може його переносити. З’являються харчові алергічні реакції, нетравлення шлунка та інші розлади в роботі організмі. Завдяки цьому вибором корму повинен займатися ветлікар, що враховує індивідуальні характеристики тварини.

Кішки і собаки із захворюваннями сечостатевої системи, повинні отримувати спеціальне лікарське харчування, а тварини зі схильністю до алергічних реакцій, корми з гіпоалергенними елементами. Хороший стан вовни, регулярний стілець, веселий і активний вихованець, вказують на те, що корм обраний правильно.