Корм Бош Bosch для собак відгуки ветеринарів і власників тварин

Корм Бош Bosch для собак відгуки ветеринарів і власників тварин - Ветеринар

Собачий корм Bosch відноситься до категорії класу преміум. Виробником вважається компанія з Німеччини Bosch Tiernahrung. Корм славиться великим вмістом порошку зі справжнього м’яса, а не субпродуктів. Також виробник має широку лінію для вихованців різних вікових груп, вагових категорій і порід. Багато собаківники сприятливо відгукуються про кормовому складі.

Огляд корму для собак Bosch

Перш ніж почати годувати власного вихованця дуже якісним продуктом німецького виробника, рекомендується заздалегідь вивчити і перевірити склад, ціну. Вибрати відповідну категорію корму допоможе ветеринар або продавець магазину. Також під час вибору необхідно звернути увагу на деякі параметри тварини:

  • вік;
  • вага;
  • порода;
  • стерилізація;
  • особливості здоров’я.

Корм Бош Bosch для собак відгуки ветеринарів і власників тварин - Ветеринар

Аналіз складу корму Bosch (білки ,жири, вуглеводи)

Сухий корм бош для собак має багато різних ліній. Вони все відрізняються за складом і вмістом вітамінів. Чим більше м’ясного порошку в продуктах, тим більше ціна. Також вона залежить від розмірів упаковки. Компанія передбачила різноманітні варіанти фасування:

  • 1 кг-710 Російських рублів;
  • 3 кг — 1235 рублів;
  • 15 кг — 4600 р.

Дані ціни актуальні на 2019 рік. Вони можуть змінюватися в залежності від курсу долара і виробництва.

Лінія Soft

Bosch Soft розроблений для собак з чутливим травленням і схильностями до алергічних реакцій. Великий вміст білка досягається за рахунок м’ясного порошку. Відноситься до складів класу преміум для найрізноманітніших собак:

  1. Цуценят з чутливим травленням, схильних до алергічної реакції і непереносимості продуктів — з курчам і бататом. Беззерновой корм з вмістом курчати близько 88%. Випускаються у вигляді невеликих крокетів, комфортних для прийому їжі дрібним собакам. Білок становить 70 г, Вуглеводи 20 г, Жири 10 г.Корм прекрасний для зростаючого організму.
  2. Дорослих псів дрібних порід-з фазаном і бататом. Підійде для тварин з чутливим травленням. У складі є 40 г. протеїнів, значна кількість вітамінів.
  3. Міні — козуля з картоплею. Легкозасвоюваний корм для дрібних собак, картопля заповнює необхідність у вуглеводах. Містить більше 40 г. протеїнів.

Також лінія має найрізноманітніші смакові конфігурації, щоб змінити раціон харчування улюбленця:

  • коза з картоплею;
  • козуля з картоплею;
  • курка з бананом;
  • качка з картоплею.

Важливо! Для кожної собаки є норма використання їжі в день. Зі зворотного боку упаковки представлена таблиця з цією інформацією.

Bosch Junior

У себе включає більше десяти видів кормів для цуценят:

  1. Великих порід (Maxi) — складається з м’яса птиці, рису, ячменю, тваринного жиру, бурякової пульпи. В 100 г продукту міститься 24 р. білка, 12 г. жиру.
  2. Середніх порід (Medium) — розроблений з урахуванням зростаючого організму. Головний елемент-порошок м’яса птиці, а ще ячмінь і Маїс.
  3. — Без глютену, містить м’ясо птиці, кукурудзу, ячмінь. На 100 г.виходить 26% білка.
  4. З чутливим травленням-ягня з рисом. Без пшениці, до складу входить 24 г. білка і 12 г.жирів.

Bosch Adult

Серія сухих кормів Bosch для дорослих собак має різні смаки:

  • ягня з рисом;
  • птах з спельтой;
  • лосось з картоплею;
  • риба з картоплею.

Корм Бош Bosch для собак відгуки ветеринарів і власників тварин - Ветеринар

Універсальні корми для тварин з великим вмістом білка. Збагачує їх порошок м’яса птиці. Для вуглеводів додають картоплю або рис, ячмінь. Також в складі лінійки присутні тваринні жири. Є 3 типи корму:

  1. Для великих собак (Maxi) — ідеальний баланс протеїнів і ліпідів в складі, можна давати розмоченим або сухим.
  2. Щоб нормалізувати роботи кишечника (Menue) — суміш з дуже якісних і корисних овочів насичує склад клітковиною, білок отримують з порошку м’яса птиці.
  3. Для дрібних порід з рисом і ягням або птиці зі спельтою (Mini) — виробник врахував розміри тварини і особливості його організму. Корм збагатили вітамінами і корисними мінералами.

Інші види

Компанія Bosch розробила окремі види кормів різних категорій для всіх рівнів активності тварини, особливостей її здоров’я та організму:

  1. Для собак, схильних до алергічної реакції (Sensitive) — 37,5% в складі займає рис і лише 20% м’ясо ягняти. Підійде для собак з харчовими алергічними реакціями.
  2. Для тварин із зайвою вагою (Light) — створений на основі м’ясного порошку птиці, рису і маїсу. Обмежений вміст жирів, в кілька разів менше ніж в інших складах.
  3. Для літніх вихованців (Senior) — розроблений для собак старше 7 — 8 років, коли вони починають менше рухатися і більше споживати їжі. Тому вміст жирів в кормі обмежена.
  4. Для псів з великим рівнем активності (Active) — в даному складі кількість ліпідів несуттєво збільшено, щоб тварина не відчувала втоми.
  5. Для дорослих собак із захворюваннями нирок і печінки (Special Light) — в складі менше протеїнів, всього 13%, все інше — жири, клітковина і корисні мінерали.
  6. Для дорослих собак з великим рівнем активності (Extra Active) — кількість ліпідів і протеїнів знаходиться в одному рівні і займає по 27%. Все інше-клітковина, вітаміни і мінерали.
  7. Для вагітних і годуючих сук (Reproduction) — легкозасвоюваний склад з великим вмістом протеїну.

Важливо! При вирішенні перевести пса на сухе харчування, необхідно забезпечити йому частий доступ до води.

Плюси і мінуси

Сухий корм bosch для дорослих собак і цуценят має власні негативні і позитивні сторони. З достоїнств дуже часто знаходять:

  • протеїновим джерелом в складі вважається м’ясний порошок;
  • складається з високоякісних продуктів, має підтверджуючий сертифікат;
  • розроблена широка лінія кормів для собак різних вікових груп, вагових категорій і особливостей здоров’я;
  • середня ціна доступна покупцеві;
  • вільно реалізується в зоомагазинах.

З поганих якостей часто відзначають великий вміст кукурудзи не у всіх видах корму, а ще відсутність точного опису консервантів. Це викликає сумнів у споживача.

Корм для собак-відгуки

Про лінійку Бош висловлено багато думок в мережі. Власні відгуки залишають не тільки ветеринари, які детально вивчили склад і зробили деякі висновки, а й господарі тварин.

Ветеринар

Доктор ветклініки Юлія:

«Про корм Бош мені задавали питання на прийомі різні пацієнти. Всіх цікавило, наскільки він корисний і чи можна його замінити іншим. Я почала вивчати склад. Компанія потурбувалася про харчування для всіх категорій собак. Порадувало великий вміст протеїнів, які додають з порошку справжнього м’яса, а не субпродуктів. На даний момент це рідкість. Зараз раджу цей корм вагітним і хворим тваринам, вибираючи для них персональний склад».

Ветеринар Катерина:

«Я часто рекомендують корм бош для собак власним пацієнтам. Знаю, що він менш дешевий, але аналогічні склади мають фактично аналогічну ціну. Це продукт з власними особливостями, він вважається збалансованим, збагаченим вітамінами і корисними мінералами. На упаковці є шкала, яка дає можливість підібрати норму корму по ваговій категорії».

Собаківник

Орися:

«Для нашого пітбуля довго не мали можливості вибрати оптимальний склад. Пес досить активний, любить бігати і гратися, витрачає багато енергії. Проблеми почали помічати, коли він став дорослим. Йому не вистачало простого корму, не наїдався ним. Тоді ми вирішили спробувати Bosch Extra Active. Наш вихованець був задоволений і не відчував постійного голоду».

Ангеліна:

«Нашій чихуахуа досить недавно виповнилося 8 років. Настав час виправляти її харчування і підібрати корм для літніх собак. Підібрали Bosch Senior з козлятиною і картоплею. Сумнівалися, що наша дівчинка захоче його їсти. Але ми зробили помилку, він припав їй до душі, вона їла його з радістю, ніяких складнощів зі здоров’ям склад не викликав».

Валентина:

«Я дуже люблю породу йоркширський тер’єр. Вирішили сім’єю обзавестися вихованцем. Настав час стерилізувати нашу улюбленицю. Собачка помітно стала набирати вагу. На прийомі ветеринар порадив нам корм Bosch Light Mini. У ньому міститься невелика кількість жирів. Подібний склад прекрасно допомагає тримати улюбленця на дієті».

Виробник з Німеччини Бош розробив достатньо кормів для собак різних порід, віку і розмірів. Компанія має сертифікат, тому може гарантувати якість продукції. Крім збалансованого складу, склад багатий необхідними вітамінами і мінеральними комплексами. Багато ветеринари рекомендують його в якості оздоровчого харчування.