Корм Royal Canin для собак відгуки ветеринарів склад і дозування для цуценят

Корм Royal Canin для собак відгуки ветеринарів склад і дозування для цуценят - Ветеринар

Як годувати собаку вирішує самостійно господар. Один з варіантів – харчування «зі столу», коли тварині дістаються ті ж продукти, що і іншим домочадцям. Натуральна їжа корисна, багата білком, доступна, але рекомендується скласти певний раціон, виключивши з нього шкідливу для вихованця їжу. Ветеринари пропонують власникам породистих собак поєднувати натуральне харчування з заводським, а в більшості випадків цілком зупинитися на промисловому продукті. Французький корм Royal Canin для собак-розрекламоване харчування еліт-класу в нашій країні. Світовий бренд займається випуском сухих видів і консервів, придатних для різних порід і вікових груп.

Детальний склад Royal Canin

Виробник рекламує» Роял Канін», як харчування еліт-класу. Це означає, що покупець повинен побачити в складі корму на лідируючих позиціях м’ясо, іншими словами протеїнову складову, далі йдуть вуглеводи, жири, пребіотики, вітаміни і мікроелементи. Багатьох господарів собак засмучує факт, що білки займають третє місце, а ще не відзначено процентне співвідношення знаходяться речовин. Корм перенасичений дешевою кукурудзою і незрозумілими складовими.

Аналіз елементів складу сухого корму

  1. Білки рослинного походження. Засвоюються гірше тварин, виробник не вказує в процентному відношенні зміст і види рослин, з яких отримано білок.
  2. Рисова крупа. Швидкозасвоюваний вуглевод з високою енергоцінністю.
  3. Деградовані білки. Це порошок з виробничих відходів м’яса птиці.
  4. Борошно курячих субпродуктів. Виходить шляхом перемелювання залишків оброблених тушок (лапи, дзьоби, кістки). Джерело протеїну і амінокислот, але отриманий з недорогих продуктів поганої якості.
  5. Коричневий рис. Збільшує поживність, добре засвоюється.
  6. Кукурудза. Не у всіх видах сухого корму інгредієнт знаходиться в лідерах за кількістю. Додається для збільшення калорійності продукту.
  7. Курячий жир. Джерело Омега-6 кислот, корисних для організму собаки.
  8. Пшенична клейковина. Другосортний білок рослинного походження, бідний за кількістю амінокислот і вітамінів.
  9. Клітковина. Не у всіх кормах застосовують буряковий жом, сприятливо впливає на рівень цукру і здоров’я кишечника.
  10. Фруктоолігосахариди-пребіотики з метою поліпшення травлення собаки.
  11. Дріжджі. Джерело вітамінів групи в, корисних сахаридов.

До решти компонентів відносяться технологічні добавки, серед них стабілізатори, поглиначі води, Антиокислювачі і консерванти.

Особливості складу мокрого корму

Доповнювати сухий раціон рекомендується консервами. Виробник не відкриває власних секретів, на упаковках мокрого корму дуже мізерна інформація про склад продукту.

  • М’ясо, субпродукти рослинного походження;
  • зілля;
  • мінеральні речовини;
  • жир;
  • джерела вуглеводів.

Немає точних значень, відсоток вмісту не вказано. Кількість мінералів і вітамінів прописано в розрахунку на 1 кг продукту, в пачці – 85 г.

Жирна кислота омега-6, що входить до складу корму, виконує основну функцію синтезу вітаміну D, впливає на виробництво ретинолу в печінці тварини. Брак таких речовин негативно проявляється на зовнішньому вигляді шерсті собаки, призводить до захворювань шкіри.

Плюси і мінуси

  1. Особлива лінійка містить спеціалізований склад, оптимальний для собак з труднощами травлення, вагітних і годуючих самок.
  2. Доступність. Придбати сухий або консервований французький корм за дуже хорошою ціною можна в самих різних зоомагазинах.
  3. Асортимент, серед якого існує можливість вибрати харчування для породи, розмірів, віку.
  4. Зміст вітамінно-мінеральних добавок.
  • немає процентного співвідношення елементів складу;
  • на упаковці не є інформація про якість і походження сировини;
  • не відзначено, які застосовуються консерванти та інші добавки;
  • корм російського виробництва поступається закордонному аналогу, на думку собаківників;
  • у складі деяких лінійок є шкідливий антиоксидант E-310.

Сумнівні інгредієнти-глютен, клейковина, порошкоподібна целюлоза, кормові дріжджі, масло рослинне.

Вітамінно-мінеральний комплекс містить:

  • залізо, цинк, біотин, таурин, кальцій;
  • ацетат вітаміну Е, марганець, мідь, л-карнітин, натрій, магній.

Лінійка кормів Royal Canin

Підбираючи промислові корми-сухі або у вигляді консервів, необхідно не забувати про специфіки організму собаки, вік, породу, активність. Господар повинен потурбуватися про збалансованому раціоні, необхідній кількості білка, наявності вітамінів, мінералів, корисних елементів.

Продукція «Роял Канін» реалізується у ветеринарних аптеках і зоомагазинах. Асортимент широкий, а ціна на корм еліт-класу вважається середньою.

Для цуценят

Малюки швидко ростуть, їм потрібно багато білка для здоров’я і нормального розвитку, кальцій для зміцнення кісток, зубів, вітаміни, А ще гіпоалергенна їжа. Існує сухий корм виробництва компанії» Роял Канін » для цуценят дрібних порід, акцент складу в ньому виконаний на набір маси тіла. Існують види корму для великих особин, який дає можливість формувати правильний кістяк.

Для маленьких діток щенят і годуючих самок:

  • міні стартер (Mini starter) – рекомендований декоративним кімнатним собакам;
  • джіант (Giant) – корм з подібною відміткою Підходить цуценятам великих порід;
  • медіум – Medium) — для собак середніх розмірів;
  • babydog milk-замінник материнського молока або добавка якщо буде необхідно при його недостатній кількості.

Стартова лінійка корму «Роял Канін» містить набір поживних елементів, мінералів, вітамінних комплексів, здатних доповнити природне харчування. Сухі крокети розмочують в молоці або воді.

Якщо після початку прикорму у собаки з’явилася реакція у вигляді алергічних висипань або проблем з травленням, слід проконсультуватися з ветеринаром і пошукати для неї ще один варіант корму.

Коли не було проблем, виросло цуценя від 2 місяців до року переводять на сухий повнораціонний корм для собак з відміткою Junior на упаковці.

  1. Mini-у складі на лідируючих позиціях м’ясо птиці, білки рослинного походження, жири, вуглеводи, клітковина. Хелат кальцію стимулює травлення, риб’ячий жир впливає на здоров’я шерстного покриву. Корм рекомендують для зміцнення імунної системи маленьким собакам з чутливим кишечником.
  2. Yorkshire-розроблений для харчування йоркширських тер’єрів. Ці тварини часто хворіють, схильні до алергій, розладів шлунково-кишкового тракту. Готова суміш сприятливо впливає на баланс мікрофлори, зміцнює імунітет. Зручний формат у вигляді гранул і печива підходить для невеликої щелепи тварини.
  3. Medium Junior-розраховується на цуценят до року, що відносяться до середніх порід собак (лабрадори, ретривери, далматинці, пуделі, Гончі). Містить комплексну добавку на основі вітамінів, мінералів, риб’ячого жиру і клітковини.
  4. Giant або Active Junior-в цьому кормі багато кальцію, який зміцнює кісткову структуру і суглоби цуценят великих порід.
  5. Urban-рекомендований малюкам, зростаючим в умовах великих і забруднених міст.

Корм Royal Canin для собак відгуки ветеринарів склад і дозування для цуценят - Ветеринар

Ціна на упаковку промислового корму еліт-класу «Роял Канін» залежить від варіанту, складу і обсягу продукту.

Для дорослого собаки

Вихованцеві у віці 12-15 місяців вибирають харчування на все подальше життя. Лінійка для великих особин Royal Canin-це продовження корму, відповідного цуценятам.

  1. Adult-стандартне і гарне харчування для найрізноманітніших собак. На упаковці стоять мітки або намальована відповідна порода.
  2. Urban Adult-рекомендується вихованцям, схильним до стресу, шуму, що живуть в забруднилися мегаполісах.
  3. Indoor-підтримує здоров’я дрібних кімнатних собак.
  4. Endurance 4800, Agility-підходить тваринам з дуже високою фізичною активністю.

Собакам старше 8-10 років розроблені спеціалізовані раціони сухого або мокрого корму «Роял Канін» у вигляді консервів. Господарі виявлять на упаковці цифри, що вказують на рекомендації по харчуванню відповідно до віку вихованця.

Оздоровчі та дієтичні корми

Спеціальної уваги заслуговує Ветеринарна лінійка готового харчування»Роял Канін». Собака може захворіти в різному віці або народитися з пороком.

  1. Cardiac-спеціалізований корм для собак з відхиленнями в роботі серцево судинної системи.
  2. Gastro Intenstila Low Fat-невисокий вміст жирів у складі, підходить вихованцеві з поганим травленням.
  3. Fibre Response з дуже високим відсотком клітковини-розроблений для спеціальної дієти собаки.
  4. Weight Control-корм рекомендований вихованцям, які страждають великою вагою.
  5. Calm використовується для зниження стресу і в період адаптації.
  6. Diabetic — при захворюванні на цукровий діабет.
  7. Skin Care-підходить при сильних алергіях, висипаннях на шкірі.
  8. Neutered-спеціально розроблений корм для кастрованих тварин.
  9. Renal-застосовується тваринами з гострою нирковою недостатністю.
  10. Hypoallergenic або Sensitivity Control-гіпоалергенні корми.
  11. Gastro-прописують собакам з порушеннями в роботі шлунково-кишкового тракту.
  12. Urinary-профілактика розвитку сечокам’яної хвороби.
  13. Mobility — при проблемах з кістково-м’язовим апаратом.

Сухі гранули або консервований корм особливої серії фахівці радять для лікування або попередження хвороб, і ще в реабілітаційний період і реабілітації тварини.

Виробник

Французька компанія «Роял Канін» працює з 1967 року. Перше виробництво в місті Емарг спеціалізувалося на випуску сухого корму для німецьких вівчарок. Через пару років асортимент розширили, з’явилася ціла лінійка спеціалізованих упаковок для породистих собак і кішок, цуценят, великих вихованців, тварин з труднощами травлення.

Протягом певного часу заводи з’явилися в інших державах: Німеччина, Фінляндія, Аргентина, США, Бразилія. Вітчизняне виробництво працює за нормами французької компанії, зберігаючи оригінальний склад. Не звертаючи уваги на це більшість власників собак переконані в поганій якості корму, виробленого на території РФ.

Чим краще за інших

Жодне харчування для тварин еліт-класу не має в своєму розпорядженні таким великим асортиментом, як у»Роял Канін». Шістнадцять видів сухого і консервованого корму для цуценят, більше 20 для дорослих собак, плюс окрема лікувально-профілактична лінійка. Існує можливість виконати вимоги представників будь-якої породи з різними особливостями. При подібному виборі корм відрізняється порівняно доступною ціною і знаходиться у вільному доступі.

Корм Royal Canin для собак відгуки ветеринарів склад і дозування для цуценят - Ветеринар

Дозування в день

Володар собаки, що віддає перевагу харчування товарного виробництва, повинен добре вивчити порядок і норми годування. Обсяг порції розраховується виходячи з зростання, ваги, фіз.активності тварини. Беруться до уваги особливості його змісту. Наприклад, коли на вулиці холодно витрачається чимало калорій на обігрів тіла, тому їжа повинна бути поживною, а частина більше.

На упаковках прописані дозування і норма використання в день, власнику слід тільки звернути власну увагу на деталі.

  • Не можна перевищувати рекомендовану дозу, перегодовування веде до ожиріння і серйозних складнощів зі здоров’ям вихованця;
  • корм преміум класу або холістік економніше простого, так як ці категорії мають більш поживним складом;
  • якщо собака відчуває голод, не наїдається, значить в кормі недостатня кількість білка. Необхідно додати до харчування додатковий комплекс мінералів і вітамінів.

Корм Royal Canin для собак відгуки ветеринарів склад і дозування для цуценят - Ветеринар

Цуценята їдять не менше 5 разів на день невеликими дозами. У віці від 4 до півроку їх вже годують не так часто, потроху зменшуючи кількість прийомів їжі до 2-ух разів. Харчування хворих тварин коригується лікуючим ветеринаром, а вагітним і годуючим самкам необхідно зробити більше порції.

Добова норма для дорослої собаки:

Вага, кгКількість корму в грамах згідно активності пса
Дуже високаПомірний
до 450-6030-40
5-890-10050-60
9-18150-160120-130
19-29до 300180-200
30-40390-400250
41-50480-500320-340
5-60580-600360-400

Для цуценят дрібних порід Рекомендована денна доза сухого корму 180-450 г. малюкам середніх розмірів потрібно 400-600 г, а великим тваринам від 600 г до 1 кг.

Відгуки ветеринарів

Синятина Катерина: «власникам пухнастих клієнтів рекомендую тільки корм» Роял Канін » з ветеринарної лінійки. У раціоні більше 50 видів сухих варіантів і консервів зі складом, збагаченим корисними елементами з ідеальним рівнем калорійності. Кажодневние сорти корму радити не буду, там спірні інгредієнти, багато кукурудзи або рису, скромний склад. Добре вибране харчування-запорука здорової роботи всіх важливих систем в організмі тварини».

Титов Леонід: «спеціалізований корм з відміткою Yorkshire купую для власних йоркширських тер’єрів. Порода вибаглива, довго не мав можливості вибрати потрібний варіант, собаки відмовлялися від усього. За допомогою «Роял Канін»я все ж вирішив проблему, ось тільки рекомендую підбирати європейське виробництво, собаки краще його їдять».

Сущенко Алевтина: «раджу власникам тварин з труднощами травлення, алергічною реакцією або вадами розвитку звернути увагу на спеціалізовану цілющу і профілактичну лінійку кормів фірми»Рояль Канін». Склад обраний враховуючи специфіки собаки, багатий корисними речовинами, клітковиною, вітамінами».

Про правильно підібраному для собаки кормі говорить її здорова блискуча і лискуча шерсть, а ще активна поведінка, грайливість, рухливість, незмінна маса тіла. Однак якщо вона відмовляється від їжі, з’явилися проблеми зі шкірою, запори, знизилася активність, рекомендується замінити сухий або вологий корм на ще один варіант.