5 симптомів алергії у кішок

Estimated read time 1 min read

Своєрідна реакція організму на впровадження чужорідних протеїнових елементів — алергічна реакція, діагностується у домашніх кішок дуже часто. Факторів, що мають великий вплив на розвиток алергічні реакції в організмі тварини, є досить.

Особливу роль відіграють індивідуальні особливості вихованця. У кожної тварини імунна система працює по-особливому, тому реакція нестандартного типу може з’явитися на дуже різні подразники.

Довгий час гіперчутливість може не виникати, але як тільки імунна система ламається, з’являються відмінні ознаки алергічні реакції.

Основою розвитку реакції гіперчутливості може стати:

  • пилок квітучих рослин;
  • неблагополучна обстановка в екологічному плані в регіоні проживання; ;
  • пил;, що провокують блошиний дерматит.

Алергічна реакція у кішок вимальовується в багатьох випадках звичайними симптомами.

1. Виникнення лущення шкіри

Різке зменшення імунітету на тлі алергічні реакції – постійна причина розвитку самих різних інфекцій і важких складнощів в організмі. Один з найбільш перших симптомів алергії у кішки – лущення на шкірі.

Основна частина вихованців проживають в будинку володіє насичений шерстю і підшерстям. Помітити появу лущення без докладного огляду дуже складно. Відшаровуються лусочки верхньої частини сосочкового шару дерми виглядають як лупа. Важливо відрізнити початок алергічні реакції від лупи, що виникає в результаті дуже високого вироблення секрету сальними залозами. При хорошій роботі сальних залоз, шкірний жир рівномірно розподіляється по шкірі, створюючи захист і забезпечуючи харчування. Надмірне вироблення сала шкіри призводить до лущення.

Основою виникнення лусочок при алергічні реакції стає роздратування, Там, де відзначаються лущення при алергічні реакції, шкіра з чіткими ознаками запалень. Приєднується свербіж провокує у кішки виражену нервозність, тварина часто вилизується, провокуючи ще більші лущення і випадання шерстного покриву. Утворюються ділянки алопеції ще один яскравий ознака розвитку алергічні реакції.

Важливо звернутися за допомогою до ветлікаря, щоб точно зрозуміти, що стало основою розвитку лущення. Шкірні грибкові захворювання, також з’являються лущення, наприклад, стригучий лишай. Аргументом, через якого возникаю лущення, як правило виступає і дефіцит в раціоні тварини потрібних поживних елементів.

2. Висипання на шкірному покриві

Лущення на шкірі, не одна ознака розвитку алергічні реакції. На шкірному покриві чітко видно різні висипання. Не тільки алергічна реакція впливає на зміну стану шкіри у тварини. Пріоритетне значення мають температурні показники повітря і вологість. При великій температурі і невеликій вологості покрив шкіри ставати занадто сухим, що зі свого боку за собою тягне дуже високе продукування шкірного секрету. Ліпідний шар і робочі особливості шкіри порушуються, викликаючи висипання.

Шкірний висип у кішки дуже часто з’являється при впливі засобами домашньої хімії або ж препаратами, які не підходять за складом для шкіри тварини. Фахівці відзначають, що рН шкіри кішок більше, ніж у людини, тому Засоби для миття, шампуні і мило не підійдуть для миття тварини.

Алергічна реакція, що виявляється висипаннями на шкірі у домашньої кішки, викликається укусами бліх і життєдіяльністю підшкірних кліщів. Дерматит на тлі укусів паразитів відрізняється появою шкірного висипу тварини в області спини, шиї і внутрішньої частини стегон.

3. Освіта виразкових уражень і струпів на шкірі

Відсутність своєчасної допомоги тварині на перших кроках розвитку алергічні реакції призводить до розвитку складнощів. Такими ускладненнями є виразкові ураження і струпи на шкірі. Виразки при алергії не з’являться відразу, а з’являються на тлі сильного свербіння, роздратування і постійних расчесов. Пошкодження цілісності покриву шкіри у кішки, занесення з кігтями патогенної мікрофлори, призводить до інфікування і подальшого розвитку гнійних процесів. Погано загоюються виразки покриваються корочками, утворюючи струпи.

Освіта виразкових уражень і струпів на шкірі діагностується при запущених формах харчової алергічні реакції. Аналогічна симптоматика можлива і при контакті незахищених покривів шкіри тварини з хімічними реагентами або ж при укусі токсичних комах. При алергічні реакції виразкові ураження можуть бути невеликими – до 5 мм, а в запущених випадках, великими – до п’яти сантиметрів. Крім свербіння і хвилювання, кішка відчуває сильний біль.

4. Виникнення ділянок облисіння

Освіта ділянок облисіння на шкірі – частий ознака реакції алергічного типу. Передують утворенню вогнищ облисіння сильний свербіж і розчухи. Дряпаючи власну шкіру, вихованець не тільки інфікує ранки, а й пошкоджує цілісність волосяних фолікулів, змінюючи їх зростання. Поразка цибулин волосся патогенної бактеріальної або грибкової мікрофлорою, посилює перебіг головного захворювання, посилюючи симптоматику.

Ділянки облисіння вважаються не тільки ознаками алергії. Спровокувати аналогічний ознака можуть такі патології, як трихофітія або мікроспорія. Тому важливо вчасно звертатися за допомогою до ветклініки. Фахівці проведуть огляд хворої тварини і призначать необхідні дослідження, що дозволяють виявити причину виникнення ділянок алопеції.

5. Вологість в області западин під пахвою

Алергічна реакція у кішок нечасто вимальовується одним симптомом. В основному, з’являється цілий комплекс симптомів. Тим більше це стосується харчового типу алергії. При цьому типі патологічного процесу відзначається і така ознака, як вологість в області западин під пахвою. Визначити, що у кішки висока вологість в області пахв дуже легко, так як шерстний покрив тут фактично відсутня.

Поява вологи в області пахв – ознака, що вказує і на розвиток алергічні реакції у кішки на укуси бліх або інших комах. Основою подібного симптому може стати і атопічний дерматит. Цей вид патології ставитися до аутоімунних процесів.

Постановка точного діагнозу і призначення правильного лікування можливі тільки в умовах ветеринарної клініки.

Доктор призначить спектр досліджень, що дає можливість точно визначити фактор, що викликав прояв симптоматики. Спеціаліст може призначити зіскрібки з покриву шкіри для проведення цитологічних досліджень і визначення типу патогенної мікрофлори. Важливими для постановки точного діагнозу є такі дослідження, як ПЛР-діагностика і біопсія тканин.

Алергічна реакція небезпечна тим, що потроху підриває імунітет. Зі свого боку це може привести до ризиків розвитку інфекцій та інших внутрішніх патологій.

У зв’язку з великим потоком вступників питань, безкоштовні ветеринарні консультації на час припинені.