Що б сказала Ваша кішка якби вміла говорити

Estimated read time 1 min read

Домашні улюбленці-особливі для будь-якого власника. У будь-якої кішки є власні особливості і свої характеристики. Зоопсихологи, відзначають, що кішка мають властивість, як і собаки, наслідувати власного господаря в бажанні самовиражатися. Для цього кішки застосовують всі доступні їм способи, а конкретно – мова тіла.

На превеликий жаль, вихованці не вміють говорити, однак при уважному спостереженні за їх поведінкою, володар дуже легко може зрозуміти, що тварина хоче сказати.

Котячі інтереси

В ході проведених в деяких країнах досліджень щодо кішок, було виявлено що у кішок в запасі більше 60 самих різних звуків, які вони застосовують для спілкування з власними родичами і господарем.

Найпотужнішим покажчиком у домашніх кішок вважається їх хвіст. Він набагато рухливіше, ніж у собак і вважається свого роду, балансиром. Більш того, котячий хвіст – індикатор їх настрою. За помахами хвоста можна здогадатися, який настрій у кішки в потрібний момент. Наприклад, якщо хвіст у кішки різко піднятий вгору, це означає Радість від зустрічі з власним господарем або ж крайня ступінь зацікавленості в тому, що відбувається.

Інтереси тварини досить прості:

  • наявність смачної їжі;
  • знаходження поруч улюбленого власника;
  • спокій в будинку, де живе тварина;
  • відсутність явних ворогів і зазіхачів на територіальні кордони.

Про власний стан кішка зможе проінформувати голосом, положенням хвоста або вух, а ще рядом інших рухів.

Котяча думка про те що відбувається навколо

Що кішка хоче сказати господареві, підтримати його або висловити власне незадоволення, зрозуміти легко. Головне ретельно подивитися за поведінкою тварини. Дивитися слід на наступне.

Положення хвоста

Якщо хвіст у кішки опущений, тварина відверто чимось незадоволене, відчуває страх. Різкі помахи хвостом або ж посмикування, вказують на відчуття нервозності. Залишити краще улюбленця одного і не турбувати деякий час. Дискутувати кішка не має наміру. Якщо ж у кішки здиблена шерсть в області хвоста, це означає, що тварина показує власну злість і сильну лють. Такий прояв вказує на те, що вихованець готовий до нападу.

Положення кінцівок

М’які, ненав’язливі перебирання лапками з незначним випуском кігтів, означає, що вихованець умиротворений. Про те, що кішка в прекрасному настрої вказує і те, що вона ненастирливо муркоче, прикриваючи очі. Лаяти кішку за те що вона випускає кігті не варто, адже тварина це робить не зі зла. Можливо, улюбленець забувся або ж вимагає звернути на себе уваги.

Положення вух і очей

Розміщені строго на маківці вуха означають, що тварина в прекрасному настрої. Якщо ж вуха розміщені по сторонах або ж лежать плазом, це вказує на те, що тварина не може зрозуміти, що відбувається навколо. Притиснуті «радари» до голови – ніщо інше, як сигнал до наступу. Кішка готова активно захищатися і краще її не чіпати, а ось притиснуті вушні раковини назад – ознака люті або ж злості кішки. Поддергівая вушками, улюбленця натякає, що перебувати в роздратуванні або ж нервує. Як і у людей, очі кішок можуть сказати багато про що. Так, за допомогою одного лише погляду, кішка може висловити весь спектр почуттів по відношенню до власного господаря. Кішка довго і пронизливо з великою відданістю дивиться в будь-які очі власника, плавно їх відкриваючи і закриваючи. Пильний же погляд не обіцяє нічого хорошого. Краще не чіпати вихованця, залишивши наодинці.

Звук

Кішки здатні виробляти масу звуків, розмовляючи не тільки з власними родичами, а й людиною. Фахівці відзначають, що нявкання у кішки призначаються тільки для людини. Звуки деякі кішки застосовують не часто, їм достатньо мови тіла. Наївшись, кішка може виробляти звуки, що нагадують воркування. Точно такі ж звуки умиротворення можна почути від тварини, яка чекає частування від власника або ж знаходиться на руках під час погладжування. Крім мурчання і м’яких нявкаючих звуків, кішка може шипіти, що означає страх або злість, а ще вити і бурчати, тим більше в період настання статевої охоти. Високі ноти кішки беруть коли хочуть на себе звернути увагу власника. Необхідно відзначити, що всі звуки видаються кішками, різні за тембром і звучанням. Гучні, частіше означають що кішка незадоволена тим, що відбувається, а м’які навпаки, вказують на те, що тварина перебувати в прекрасному настрої. Якщо тварина кричить — воно кличе на допомогу.

Про власний настрій кішка вказує не тільки звуками, вухами або лапами. Розвертаючись всім тілом, тварина вказує на те, що ображена. В основному, подібна поведінка можна помітити, якщо володар гримнув на улюбленця або чимось образив.

Необхідно відзначити, що фальшива гордовитість не завжди говорить про дійсні наміри кішки. Дуже часто подібна поведінка відбувається через страх поглянути в очі власному улюбленому господареві.

Зрозуміло про дружелюбність кішки говорить той момент, що кішка підставляє животик. Найбільш вразлива частина тіла нечасто коли підставляється кішкою. Однак якщо тварина повністю довіряє власному господареві, воно без непотрібних сумнівів розслабляється, підставляючи всі слабкі місця.

Про несприятливий настрій може розповісти і вигинання спини. Якби кішка вміла говорити, вона б напевно висловила власний стан, але замість цього вигинає спину, здиблює шерсть вказуючи на власну впевненість в подальшій готовності напасти. Притискаючись до поверхні підлоги, кішка не завжди готова напасти. Часом подібна поведінка говорить про те, що тварина відчуває страх і хоче щоб його залишили в спокої.

Уважні господарі кішок з рішучістю запевняють, що кішки можуть сказати навіть більше, ніж на перший погляд може здаватися. Головне, ретельно стежити за улюбленцем, правильно доглядати і не засмучувати. Лише тоді між твариною і людиною будуть побудовані конфіденційні відносини і особлива чуттєва зв’язок.

У зв’язку з великим потоком вступників питань, безкоштовні ветеринарні консультації на час припинені.