Аквагрим на обличчі

Аквагрим на обличчі - Ветеринар

Наносити аквагрим дозволяється тільки спеціальними складами для боді-арту або безпечними для дитячої шкіри декоративними засобами косметики. Застосовувати гуаш або акварель, що призначаються для малювання на паперовому носії, не дозволяється. Ці барвники зазвичай провокують алергію. Абсолютно не можна користуватися водоемульсійними фарбами на основі поліакрилату. Вони не тільки викликають сухість і подразнення покривів шкіри, а й можуть стати причиною опіку 1, 2 або 3 ступеня.

Для аквагриму зазвичай застосовують такі засоби.

  • Гіпоалергенна декоративна косметика: олівець для очей, блиск і помада для губ, пудра, рум’яна, яскрава туш. Не всі засоби підійдуть для дитячої шкіри, наприклад антивікова косметика.
  • Маркери та фломастери на основі води. Використовуються для промальовування тонких ліній і дрібних деталей, наприклад: котячих вусів або тату.
  • Аквагрим — особлива фарба для боді-арту. Буває у вигляді сухої палітри або воскових олівців, проте завжди на основі води. Деякі мають маркування «+3» та «+6».
  • Харчові барвники. Дають можливість створити аквагрим вдома або розвести додатковий колір, якого бракує в палітрі. Безпечні, але тримаються не так добре.

Перед застосуванням обов’язково необхідно ознайомитися зі складом. У ньому не повинна міститися чорна хна. Вона вважається небезпечним канцерогеном, викликає сильну алергічну реакцію.

Для постійного нанесення аквагриму та професійної діяльності краще підбирати спеціалізовані фарби. Новачкам підійдуть воскові олівці. Ними легше працювати, але палітра кольорів обмежена, бо їх неможливо змішувати.

Суха палітра цікавіша. Необхідно мати тільки пару нейтральних кольорів, які можна об’єднувати для отримання нових відтінків. Вигідніше купувати палітру повністю, ніж банки з фарбою окремо. Найбільше популярні бренди: Wolfe FX, Paradise, Kryolan, Eulenspiegel, Snazaroo, TAG.

Для «активації» фарби її слід побризкати водою. Найкраще це робити пензлем. По центру залити трохи рідини і обертальними рухами зробити заглиблення. Краї залишити сухими. Якщо фарба на гліцерині, то води потрібно буде трохи, якщо на восковій основі або колір неоновий, то більше.

Перед нанесенням аквагриму переконайтеся у відсутності в дитини алергічної реакції на барвник. Для цього трохи фарби необхідно розділити за вухом. Якщо протягом 10 хвилин не з’явилися почервоніння та свербіж, можна наносити аквагрим. Якщо дитина молодша за 5 років, краще уникати накладання фарби в ділянці повік, оскільки вона може забутися і потерти очі. А щоб не забруднити одяг, ховати простирадлом або перукарським пеньюаром.

Після будь-якої дитини слід міняти воду і ретельно мити кисті. Це знизить ризик передачі шкірного захворювання від однієї дитини іншій.

Як зробити фарбу для аквагриму самостійно?

Якщо немає можливості придбати спеціалізовану палітру, фарбу можна приготувати самостійно.

Для цього будуть потрібні:

  • харчовий барвник (кілька крапель);
  • крем для дітей (1 ч. л.);
  • тепла вода (2 ст. л.);
  • кукурудзяний крохмаль (2 ч. л.).

Усі інгредієнти змішати до однакової консистенції. Пігмент додавати потроху, по краплині, регулярно перемішуючи. Це дасть можливість домогтися заданої яскравості і не перестаратися.

За консистенцією суміш не повинна текти з пензля, але й не бути занадто насиченою. Якщо знадобиться розбавити водою, а для густоти додати крохмалю. Важливо пам’ятати, що харчовий барвник також може викликати алергічну реакцію.

Чим можна наносити малюнок?

Малюнок наноситься пензликами. Щоб покрити велику шкірну ділянку, застосовують спонжі для мейк-апу. Можна заощадити і розрізати на шматочки зручну губку.

Мінімальний набір складається з трьох пензлів:

  • великий плоский — дає можливість наносити тон, створювати градієнт;
  • середній круглий — основний робочий пензель для нанесення малюнка;
  • тонкий невеликий — домальовує тонкі лінії.

Для більших можливостей створення малюнків можна застосовувати різні пензлі. Приміром, плоска заокруглена модель флора дає можливість малювати сльозинки, а подвійна — пелюсточки і листи. Різноманітний розмір пензликів дає різну товщину ліній.

Для розтушовування краще застосовувати чистий і сухий пензлик, а для коригування малюнка — вологі дитячі серветки або змочені у воді диски з вати.

Оскільки дитяча шкіра ніжна, рекомендується застосовувати зразки з натуральним ворсом.

Штучні жорсткіші, тому зазвичай викликають дискомфорт.

Після роботи всі інструменти слід вимити в теплій мильній воді та ретельно висушити. Зберігати в індивідуальному пеналі.

Протипоказання для аквагриму

Аквагрим — небезпечна розвага, як на перший погляд здається. Навіть у нього є протипоказання:

  • дитячий вік до трьох років — шкіра в цей період особливо чутлива, до того ж дитина може не дуже розуміти, що терти грим не можна;
  • пошкодження шкіри: подряпини, прищики, висипання тощо;
  • схильність до алергічної реакції.

Якщо дитина сором’язлива, від аквагриму рекомендується відмовитися зовсім або зобразити невеликий малюнок. А річ у тім, що фарби в яскравому кольорі привертатимуть увагу, що призводить до відчуття ще більшого дискомфорту.

Як малювати тварин?

Дуже часто діти вибирають образ тварини, бажаючи привласнити собі її якості. Дошкільнятам рекомендується більш милий варіант, навіть мультяшний. Старшим дітям можна додати строгих ліній або агресивності, наприклад ікла.

Змія і динозавр

Тут 2 варіанти гриму. У першому голова змії намальована на лобі, а збоку (по скроні, щоці до підборіддя) спускається хвіст. У другому варіанті голова малюється на губах, щоб створювався ефект, немов змія відкриває пащу.

Спочатку малюється округла голова зеленим кольором у ділянці чола або рота. Потім промальовується тіло. Більш яскравим відтінком або жовтим малюється черевце. Як тільки фарба трохи підсохла, домалювати тонким пензлем очі, носові отвори, язик, візерунок на тілі (смуги або плями).

Так само можна зобразити динозавра або дракона. Як варіант — істоти розкривають пащу навколо ока, ніби кусаючи його.

Акула

Малюнки з акулою досить агресивні й краще підійдуть хлопчикам. Найпоширеніші варіанти, де паща акули малюється на губах, щоб створювалася анімація, або паща відкрита навколо ока.

Спочатку тонким пензлем або маркером промальовується силует залежно від підібраної історії. Потім середнім пензлем забарвлюється синім, а черевце — білим. Чорним тоном вимальовуються контур і дрібні деталі, білим — гострі трикутні зуби. Можна червоною фарбою змалювати межі пащі.

Фарбу білого кольору за допомогою спонжа нанести над бровами вгору і трохи вбік, а ще в область над верхньою губою, можна і на підборіддя, де буде мордочка тигра. Інший простір зафарбувати помаранчевою фарбою. По краєчках обличчя відтінок можна зробити більш насиченим.

Далі чорною фарбою позначити смуги. По краєчку обличчя набагато товстіші та звужуються до носа. На останок зобразити носик і ікла.

Дельфін

Зазвичай дельфіна малюють не на все обличчя, а індивідуальною фігурою. Розміщують у ділянці чола або щоки.

Спочатку малюється тіло у вигляді великої коми. Потім вимальовуються голова, хвіст. По краях можна позначити досить темним відтінком, щоб додати малюнку об’єму. Потім доповнити його чорним контуром і дрібними деталями.

Красиво оформити аквагрим можна зображенням хвиль білого або сріблястого кольору. Так само за цією схемою можна зобразити рибку.

Жаба

Жаба буває як на всьому обличчі, так і в ділянці рота. У першому варіанті промальовувати контур і розділити спонжем основний тон зеленого кольору. Область біля очей зробити світлішою або жовтою. Обрисувати контури чорною фарбою за допомогою тонкого пензлика.

В іншому варіанті над верхньою губою малюється верхня частина голови жаби. Від нижньої губи — решту тіла. Таким чином створюється ефект, немов жаба відкриває рот. Поруч можна зобразити муху або комара.

Панда

Спочатку спонжем наноситься біла фарба. Мордочка панди може бути на все обличчя або займати тільки верхню його частину. Потім чорною фарбою середнім пензлем вимальовуються кола біля очей. Далі малюється носик, зафарбовуються губи. Тонким пензлем зобразити вушка або імітацію шерсті по контуру.

У маленьких дівчаток вкрай популярний мультик «Мила поні». Сформувавшись з улюбленим героєм, голову малюють над бровою, потім — хвіст. Шкіру навколо ока оформляють у вигляді зірочок або квіточок у гамі героя.

Малюнки героїв мультиплікаційних фільмів та ігор

Амонг Ас

Спочатку малюється пензлем жовтою фарбою контур Амонг Аса. Помаранчевою фарбою додаються тіні, блакитною промальовується овал, чорною — тонким пензлем контур. Можна доповнити зображення хвиль.

Бетмен

Чорною фарбою за допомогою спонжа зафарбувати область біля очей. Потім середнім круглим пензлем цим же кольором зобразити крила кажана, зафарбувати порожнечі. Крила можуть бути трохи асиметричні. Зобразити вуха і голову бетмена або обійтися без неї. Обмалювати контур фарбою білого кольору за допомогою тонкого пензля.

Леді Баг

Принцип створення такий самий, як у бетмена. Спочатку спонжем наноситься червона фарба в області очей, потім пензлем промальовується контур. Після закінчення чорною фарбою зобразити кола.

Ще один варіант гриму для хлопчиків. За допомогою спонжа зеленою фарбою нанести тон на все обличчя, чорною — позначити брови, чубчик, лінії обличчя, білою — великі зуби навколо рота.

Над бровами робиться контур майбутнього малюнка за допомогою спонжа. Потім тонким пензлем вимальовуються квіти та візерунки. Можна доповнити блискітками і стразами. На губи нанести рожевий блиск.

Сонік

Біля очей за допомогою спонжа нанести фарбу білого кольору, у ділянці носогубних складочок і підборіддя — бежеву або залишити як є, решту обличчя зробити синім. Чорною намалювати контур, вуха і ніс.

Веном

Грим малюється на одній половині обличчя (сторона неважлива). Спочатку фарбою білого кольору забарвлюється область навколо ока. Потім червоною промальовується паща, білою — гострі зуби. Після створюється пензлем чорним кольором контур, заповнюється простір малюнка.

Пікачу

Може бути зроблений у різних варіантах: від маски на все обличчя до зображення на щоці. Природно, для дітей маска цікавіша.

Спонжем нанести жовту фарбу на все обличчя. Пензлем намалювати контур із вухами. Чорною фарбою — ніс, червоною — рот і кругляші щік.

Як малювати комах?

Комахи викликають не дуже приємні асоціації. Хлопчикам вони можуть бути цікавими, тому можна підібрати скорпіона, павука або сколопендру. Дівчаткам кращі миліші образи: метелик, сонечко або бджола.

Комах із крилами можна малювати симетрично. На щоках або бровах біля очей розміщуються крила, а на переніссі — тіло комахи. Тонким пензлем вимальовуються дрібні деталі та візерунки.

Інших комах краще малювати індивідуальним зображенням у ділянці скроні або щоки. Якщо тільце витягнуте, наприклад, як у сколопендри або скорпіона, то зображення можна розтягнути.

Інші ідеї

Нехитримими в роботі для новачків будуть різні візерунки. Для цього симетрично малюються різні лінії і спіралі всіх відтінків, можна застосовувати стрази і гліттер для тіла.

Можна зобразити візерунок тільки з одного боку обличчя, на скроні або щоці.

Успіхом користуються мотиви на квіткову тему і веселка. Останню можна зобразити за допомогою широкого пензля або спонжа. Заздалегідь нанести на інструмент кольори веселки смугами, потім одним рухом провести півколо в області скроні або брови. Домалювати хмари або візерунки.

Як змивати?

Аквагрим легко змивається звичайною водою. Можна скористатися дитячим милом.

Якщо барвник тримається на шкірі, скористатися засобами для зняття макіяжу або косметичними серветками для обличчя.

Важливо пам’ятати, що дитяча шкіра ніжна і чутлива, тому застосовувати делікатні гіпоалергенні засоби.

Буває так, що барвник настільки в’ївся в шкіру, що не змився з першого разу. Не варто ще раз терти, бо можна викликати подразнення. Краще повторити процедуру вмивання з очисними засобами вранці.

Про те, як навчитися малювати аквагрим з нуля, ви дізнаєтеся, подивившись наступне відео.