Аквагрим на Геловін

Аквагрим на Геловін - Ветеринар

Геловін — не дуже класичне для нашої країни свято, відзначати його почали всього кілька десятків років тому. В Америці діти одягають яскраві костюми героїв з казки або героїв фільмів і ходять по домівках, збираючи ласощі. Традиція подібних походів у нас не прижилася, а ось яскраві вбрання сподобалися і малечі, і дорослим. Спеціалізований макіяж, яким доповнюють образ, називається аквагрим. Зробити його можна як у професіонала, здатного створити на обличчі й тілі справжній шедевр, так і власними руками, придбавши всі супутні матеріали та підібравши простий малюнок.

Що буде потрібно?

Аквагрим (від лат. aqua — вода) — це спеціалізований грим на основі води, який наноситься на покрив шкіри. Він не шкідливий для дітей, і його легко видалити звичайною водою з милом. Фарба нетоксична і не забруднює одяг.

Відмовитися від нанесення аквагриму варто, тільки якщо на шкірі є ранки і висип, або за алергічної реакції. Перевірити шкіру на алергічну реакцію можна, заздалегідь завдавши мінімальну кількість фарби на задній бік зап’ястя або долоні. Дітям до трьох років водяний грим не шкідливий, але робота з нанесення дуже трудомістка, і дитині буде не легко просидіти значний час без руху.

Для того щоб зробити яскравий дитячий макіяж удома, потрібно спочатку придбати все необхідне.

Фарби

Аквагрим роблять у найрізноманітніших формах, упаковках та об’ємах як вітчизняні, так і іноземні виробники.

  • Пресований . Зазвичай у магазині можна знайти сухий аквагрим, схожий на тіні для повік. Його легко розвести звичайною водою, від кількості якої залежить яскравість підсумкової роботи.
  • Спрей . Фарбою в балончиках можна розписувати не тільки тіло, а й волосся, проте впорається з нею не кожен початківець. Спрей вимагає спритності при вільному нанесенні, а ось під час роботи з готовими трафаретами, навпаки, дуже простий у застосуванні.
  • Мехенді в тюбиках. Такий аквагрим не призначається для неповнолітніх дітей, оскільки тримається на шкірі не менше трьох днів. Даний ефект досягається за рахунок вмісту в складі справжньої хни, яка відома всім прихильницям рудої фарби для волосся.
  • Кремовий . Найкрасивіший аквагрим, який прибирається будь-якою олійною емульсією, оскільки виконаний на основі олії або воску. Яскраві соковиті кольори і дуже висока стійкість роблять макіяж особливо святковим і незабутнім.
  • У вигляді олівців . Засоби у формі маркерів або крейди не вимагають особливих інструментів для нанесення та ідеальні для легкого аквагриму під час свята на відкритому повітрі.
  • У спліт-кейках. Такий грим схожий на пластилін і призначається для швидкого створення райдужного або градієнтного фону. На нього потрібне звичайне промальовування пензлем.
  • Палетки . Великі набори фарб, що нагадують просту акварель або гуаш. Чудово підійдуть для професійних стилістів, але зайві для новачків, які тільки починають освоювати такий грим.

Крім самих фарб, також будуть потрібні інші предмети та інструменти:

  • пензлі;
  • губка або спонж;
  • трафарети;
  • палітра;
  • блискітки, стрази і пір’я для прикраси.

Варіанти для дітей

Аквагрим — не традиційний макіяж, його роблять як дівчаткам, так і хлопчикам. Щоб перевтілення потішило і батьків, і маленьких учасників свята, необхідно дотримуватися кількох суттєвих правил.

  • Для дошкільнят краще підібрати милий і оригінальний грим, а не страшний, щоб дитина не злякалася сама і не налякала інших дітей.
  • Фарбувати кожен сантиметр поверхні обличчя досить довго і зовсім не обов’язково. Досить виділити 2-3 зони, наприклад, лоб і щоки.
  • Щоб не втомлювати дитину, можна зробити кілька перерв під час нанесення малюнка, оскільки це довгий і трудомісткий процес, під час якого маленькій моделі доведеться сидіти нерухомо.
  • Підбираючи макіяж, обов’язково необхідно узгодити його з самою дитиною, щоб результат не закінчився сльозами і розчаруванням.

Образи принцес, фей або звіряток можна залишити на день народження або Нового року, на Геловін прийнято вбиратися в інших героїв.

Вампір

Традиційні атрибути геловінського вампіра — кров, що стікає з довгих іклів, і мертвотно-бліда шкіра. Старшим дітям можна повністю вибілити обличчя, промалювавши складочки і синці біля очей. Кров, що стікає з зубів на підборіддя, прекрасно заповнить зловісний образ.

У макіяжі дитини можна обійтися промальовуванням довгих іклів без крові і театрально вигнутих тонких брів. Дівчаткам можна нанести красиві блискучі тіні. Заповнить образ біла сорочка з темним плащем, що майорить, або ошатна пишна сукня.

Скелет

Ще один традиційний представник геловінської вечірки — ожилий скелет. Як і у вампіра, у нього біле обличчя, на якому намальовані контури кісток черепа і провали замість очей і рота. Хлопчикам старшого віку можна позначити глибокі тріщини в кістках і провали скул, а дівчаткам доповнити макіяж кольоровими візерунками, як на масках під час свята Дня мертвих у Мексиці.

У макіяжі малюків можна обійтися якоюсь зоною, не розмальовуючи обличчя повністю. Наприклад, верхня або нижня чверть, або тільки відтінити провали очей і намітити кістки щелепи.

Доповнити такий грим можна на руках і щиколотках, а можна придбати спеціалізований кігурумі у вигляді цілого скелета.

Летюча миша

Аквагрим милого цуценяти або котика для Геловіна — це занадто мило. А ось образ кажана — те що треба. Для дівчат і юнаків підліткового періоду можна зобразити красиву маскарадну маску у вигляді кажана, що розкинувся, різних кольорів.

Діти віком 3-6 років можуть обійтися просто зображенням невеликої мишки на щоці або зобразити відповідного персонажа з мультфільму.

Доповнити образ можна коротким темним плащиком у вигляді крил тварини.

Жодне свято Геловіна не обійшлося без павуків. Підлітки оцінять затягнуті павутиною очі та комах, що біжать по шиї та плечах.

Малюків зображення павуків можуть налякати, тому їм найкраще обійтися візерунками, що тільки нагадують павутину, або зробити образ не звичайного павука, а Людини-павука — улюбленого супергероя.

Інші

Крім перерахованих вище, традиційні образи для жовтневого свята — це найрізноманітніші відьми, зомбі, страшні клоуни і зламані ляльки. Підліткам можуть сподобатися реально зроблені фарбами рани, що гниють і кровоточать, зашиті і шрамовані ділянки шкіри, кістки, що проглядають крізь них.

Дуже маленьким краще запропонувати більш м’які образи. Наприклад, нафарбувати дитину у вигляді гарбуза, чорної кішки або невеликого грайливого дияволеняти.

Ідеї для дорослих

Дорослі хлопці та дівчата більш вільні у власному виборі образу, традиційний аквагрим вони можуть доповнювати пластичним гримом і звичайним мейк-апом, застосовувати гіпс та інші матеріали. Піти можна двома шляхами:

  • створити макіяж якомога страшнішим;
  • зробити його якомога химернішим.

Перший спосіб більше оцінять чоловіки, а другий — жінки.

Усі образи можна розділити на кілька ключових груп.

Тварини

Лев з потужною гривою або боязка лань, будь-який макіяж матиме дивовижний вигляд, якщо він виконаний акуратно і професійно.

Не потрібно братися за самостійну роботу, якщо не впевнені в результаті. Краще попросити друзів або піти в салон. Ціни на подібні послуги досить демократичні. Головне — записатися заздалегідь, оскільки перед святковою подією всі місця будуть розібрані.

Мексиканський День мертвих

Цей тип мейк-апу завжди має ефектний вигляд, навіть за власної простоти. Це найкращий варіант для початківців, який можна виконати навіть без особливого досвіду. Сюди ж можна доповнити різноманітні образи скелетів, які зажадають купівлі аквагриму лише 2-ух кольорів: чорного і білого.

Образ із фільму

Класичними образами на Геловін останніми роками є клоун Пеннівайз, Джокер і будь-які персонажі Джонні Деппа. Майстри з відточеною художньою навичкою гримують чоловіків і жінок не тільки на вигаданих героїв, а й на справжніх зірок або політиків.

Якщо з’явилося бажання 1 день побути Леонардо Ді Капріо, співачкою Леді Гага або навіть Ангелою Меркель, то Геловін — чудовий шанс для цього.

Фея або єдиноріг

Абсолютно не страшний образ теж можна підібрати на це свято, якщо робити макіяж навмисно гіпертрофованим. Якщо вжито блискітки, то нехай вони вкривають усе обличчя, якщо пір’я на віях, то нехай це будуть реальні крила, а не два-три декоративні елементи. Схожі спокусливі костюми часто обирають молоденькі дівчата.

Піксельний або маскарадний макіяж

Не проста новинка останнього часу — це піксельний макіяж, який здається взятим зі знаменитої комп’ютерної гри. Він складається з великої кількості рівних квадратиків, перетворюючи обличчя на розмиту маску. А класичний грим у вигляді маскарадних масок заслужено вважається класикою будь-якої геловінської вечірки.

Парний або сімейний макіяж

І останній, але не за популярністю, варіант гриму на свято — аквагрим для всіх членів сім’ї. Це може бути група героїв з фільму або мультика, або просто парний грим мами і доньки, що повторює деталі один одного. Якщо дві дитини значно відрізняються за віком, старшій можна зробити повну маску з фарб, а дитині зобразити тільки кілька схожих елементів. Такі образи завжди мають дуже обдуманий та ефектний вигляд.