Різноманітні пилочки для нігтів – аксесуари для якісного та гарного манікюру











Якщо неправильно підібрати пилку для нігтів, то можна не тільки зіпсувати увесь манікюр, але й пошкодити нігтьову пластину. На сучасному ринку пропонується широкий асортимент продукції для використання як в професійних салонах краси, так і в домашніх умовах. За допомогою пилок ви можете надати нігтикам бажану форму та довжину, а також привести в порядок ділянку навколо них.

Різноманітні пилочки для нігтів – аксесуари для якісного та гарного манікюру

Які існують різновиди пилочок для нігтів?

Правильно підібрана пилка для нігтів допомагає позбутися довжини без утворення непотрібних мікротріщин. На сьогоднішній день є багато видів пилочок, а саме:

  1. Металева пилка. Вона універсальна, але занадто груба і викликає розшарування нігтів. Популярність та актуальність цього інструменту є те, що такі пилочки довговічні в експлуатації. Такий засіб підходить для товстих та грубих нігтиків, але ніяк не для натуральних.
  2. Керамічна пилка. Цей інструмент підходить для людей зі слабкими нігтями. Завдяки здатності ущільнювати края нігтя, керамічний засіб має статус «лікувальної». Такий робочий аксесуар підходить для всіх типів натуральних нігтів, вона може вирівнювати форму, відлущує ороговілі клітини нігтьової пластини.
  3. Скляна пилка. Вона має гарний та акуратний зовнішній вигляд. Така пилочка м’яко впливає на нігтьову пластину і не відшаровує її краю. Також підходить для всіх типів нігтів. Єдиним недоліком є те, що це скло, воно крихке, то необхідно бути обережним і не піддавати впливу контрастних температур.
  4. Наждачна пилка. Вона є найбільш популярною, бо не пошкоджує нігтьову пластину і підходять для ламких та тонких нігтів. Для основи використовується дрібний наждачний папір. Але потрібно пам’ятати, що мити таку пилочку не можна, адже це призводить до розвитку інфекцій.
  5. Лазерна пилка. За допомогою цього інструменту можна скорегувати форму та довжину нігтя, а також видалити кутикулу. Ще ця пилочка використовується для полірування кутикули та позбавлення від огрубілої шкіри.

Різноманітні пилочки для нігтів – аксесуари для якісного та гарного манікюру

Що таке абразивність пилочок?

Жорсткість (абразивність) пилки вимірюється в зернистості. Тому чим більше зернистість, тим тонше і м’якше напилення. Чим складніше пиляти, тим більше видаляється поверхневого шару нігтя. На кожному такому інструменті обов’язково має бути вказано абразивність. Є кілька видів:

  • Абразивність 80-150. Це тверда пилка для штучних нігтів, але не рекомендується використовувати її на натуральних нігтьових пластинах. Такі пилочки легко справляються з типсами та нарощеними нігтями.
  • Абразивність 150-240. Це м’які пилочки як для натуральних, так і штучних нігтів, які підходять для делікатної обробки нігтьової пластини та створення арок.
  • Абразивність 240-500. Цей баф піднімає лусочки нігтьової пластини, допомагає відполірувати нігті перед нанесенням декоративного покриття гель-лаком або ж нарощуванням.
  • Абразивність 900-3000. Така пилочка використовується для обробки акрилових нігтів після того, як наростили, але також деколи застосовується для натуральних.