ᐈ Як вибрати комп’ютер для навчання: підбираємо хороший ПК для школяра чи студента скачати, читати онлайн

Комп’ютер для школяра – це інструмент для навчання та розваг. Але який ПК краще купити школяреві для продуктивного навчання? Про це та багато іншого далі в нашому матеріалі.

Використання комп’ютера в навчанні – чи дійсно це необхідно?

ᐈ Як вибрати компютер для навчання: підбираємо хороший ПК для школяра чи студента скачати, читати онлайн

Сьогодні важко уявити навчання та виконання домашніх завдань без доступу до комп’ютера з інтернетом, а це означає, що майже кожна дитина шкільного віку користується комп’ютером, якщо це можливо. Це змушує багатьох батьків замислитися над придбанням хорошого системного блоку в інтернеті https://comfy.ua/desktop-computer/type_notebook__sistemnyj-blok/ чи в спеціалізованих магазинах техніки для своєї дитини. Чому комп’ютер і навчання – це вдала пара?

Комп’ютер з доступом до Інтернету відкриває перед учнями широкий світ інформації. Звичайно, в Інтернеті не бракує розваг і малоцінного контенту, але за певного бажання в мережі можна знайти і навчальні матеріали, і матеріали для виконання домашніх завдань. Самі вчителі вже ставляться до використання Інтернету учнями як до стандартної діяльності і часто, плануючи домашні завдання, враховують, що відповіді на них можна знайти в Інтернеті.


Комп’ютер полегшує підготовку естетично привабливих робіт і домашніх завдань. Часи рукописів, які вчителям було важко розшифрувати, повільно відходять у минуле. Все більше учнів, особливо середніх шкіл, готують домашні завдання, презентації та реферати на комп’ютері, що є не тільки швидким і зручним, але й більш читабельним та естетично привабливим.

Доступ до мережі уможливлює групову роботу. Деякі домашні завдання вимагають командної роботи, але діти не завжди мають можливість зустрічатися після школи (іноді відстань велика, а іноді позакласні заходи ускладнюють це). Вирішенням проблеми є дистанційна робота в команді – через миттєві повідомлення, електронну пошту або групу в соціальній мережі – для обговорення питань, спільного виконання завдань та обміну напрацьованими матеріалами.


Це лише кілька з багатьох ситуацій, в яких студент отримає велику користь від наявності комп’ютера вдома. Якщо у вас є така можливість, то, безумовно, варто подумати про придбання комп’ютера для вашої дитини на довгі шкільні роки.

Який комп’ютер вибрати школяреві? Як підібрати параметри комп’ютера під вік дитини?

Школярам не потрібні надскладні комп’ютери. Прості комп’ютерні комплекти повинні дозволяти їм користуватися Інтернетом, писати домашні завдання та працювати з нескладними програмами. Однак, чим старший учень, тим складніший комп’ютер йому потрібен. Зрозуміло, що першокласнику початкової школи не варто купувати те саме обладнання, що й старшокласнику. Стаціонарний комп’ютер для школяра повинен максимально відповідати його віку, а також інтересам та очікуванням дитини.

Завжди слід пам’ятати, що комп’ютер для школяра буде використовуватися не тільки для навчання, але і для комп’ютерних ігор і програм, а також для перегляду фільмів. Тому варто обирати універсальну програму, а не орієнтовану на конкретний вид діяльності. Одне можна сказати напевно – офісний пакет обов’язково повинен бути включений в програмне забезпечення комп’ютера, про який йде мова.

Який комп’ютер потрібен учневі перших класів початкової школи?

Комп’ютер для дитини, яка тільки починає вчитися, не обов’язково повинен бути надто складним і просунутим. Для учня початкової школи варто обрати простий і недорогий стаціонарний комп’ютер або мультимедійний ноутбук. Чому?

  • Дитина на ранньому етапі навчання повинна швидше звикати до читання класичних видань і вчитися писати від руки, а комп’ютер використовувати лише додатково і для розваг.
  • На цьому етапі навчання не потрібно буде користуватися складними програмами, готувати презентації та багатосторінкові реферати з ілюстраціями та схемами.
  • Діти в перші роки навчання, безумовно, захочуть використовувати комп’ютер для пошуку інформації, користування Інтернетом, пограти в нескладні онлайн-ігри та класичні ігри.

Обираючи комп’ютер для учня початкової школи (перші кілька років навчання), варто пам’ятати, що це буде пристрій, який використовуватиметься як для навчання, так і для ігор, тому купувати найдешевший офісний комп’ютер навряд чи буде гарною ідеєю. Варто звернути увагу на комп’ютер, призначений для мультимедіа, або ноутбук. Якими повинні бути, більш-менш, параметри такого комп’ютера?

  • Для дитини цього віку буде достатньо комп’ютера з двоядерним процесором, не обов’язково останньої серії, але, наприклад, Intel Celeron або Pentium.
  • Якщо дитина не виявляє особливого інтересу до комп’ютерних ігор, обирайте комп’ютер з інтегрованою відеокартою. В іншому випадку бажано вибрати пристрій з виділеною картою, але з нижчого класу.
  • Оперативна пам’ять в такому комп’ютері може становити 4 ГБ.
  • Слід передбачити жорсткий диск об’ємом не більше 500 ГБ або SSD-накопичувач об’ємом 250 ГБ.
  • Також важливо, щоб комп’ютер мав відповідні роз’єми (особливо новіші стандарти USB) і використовував Wi-Fi.
  • Ціна системного блоку для учня перших років навчання може становити не більше кількох десятків тисяч гривень. Не варто відразу купувати дорогий пристрій, оскільки його потенціал навряд чи буде реалізований.

Який комп’ютер потрібен учневі середніх класів?

ᐈ Як вибрати компютер для навчання: підбираємо хороший ПК для школяра чи студента скачати, читати онлайн

Учні п’ятих-шостих класів можуть користуватися тим самим комп’ютером, що й учні молодших класів початкової школи. Часто буває так, що комп’ютерний набір, придбаний у першому класі, служить учневі до середньої школи, але все частіше ми бачимо, що в наступні роки потреби та очікування дитини зростають. Якщо ми можемо собі це дозволити, варто подумати про купівлю нового комп’ютера або модифікацію старого. Чому?

  • Учень у випускних класах початкової школи вже доросліший, більш досвідчений у користуванні комп’ютером, і його потреби також змінюються.
  • Домашні завдання в старших класах можуть бути більш складними і цікавими – вже недостатньо шукати прості відповіді в Інтернеті.
  • Учні старших класів початкової школи часто дуже цікавляться комп’ютерними іграми, веденням блогів або навіть створенням відео, а це означає, що їм потрібен набагато потужніший комп’ютер.

Приймаючи рішення про купівлю або модифікацію комп’ютера для учня випускних класів початкової школи, варто пам’ятати, що це інвестиція на найближчі кілька років і що комп’ютер слугуватиме дитині для ще більш ефективного навчання та ігор. Якими приблизно мають бути параметри такого комп’ютера?

  • Тут саме час подумати про більш сучасний процесор. Два ядра все ще здаються достатнім варіантом, але в ідеалі це має бути процесор з чотирма потоками і з сімейства Intel Core.
  • Комп’ютер для дитини цього віку вже скоріше повинен мати окрему відеокарту, але не обов’язково дорогу або з ігрової полиці. Виняток – якщо дитина зовсім не цікавиться комп’ютерними іграми. Тоді інтегровану карту все ще можна порекомендувати.
  • Оперативна пам’ять може залишитися на рівні 4 ГБ, але ви також можете вибрати 6 ГБ.
  • Що стосується жорсткого диска, то він не обов’язково повинен бути більше, ніж 500 ГБ HDD або 250 ГБ SSD.
  • Ціна комп’ютера для дитини в випускних класах початкової школи вже може бути на кілька тисяч гривень більшою. Також варто подбати про зручний монітор, ергономічну мишку та клавіатуру.

Який комп’ютер вибрати для школяра старшокласника?

ᐈ Як вибрати компютер для навчання: підбираємо хороший ПК для школяра чи студента скачати, читати онлайн

Стаціонарний комп’ютер для старшокласника не обов’язково повинен бути якимось надзвичайно складним комбайном з величезною продуктивністю. Тим не менш, він вже повинен бути трохи кращим, ніж обладнання для молодших школярів. Старшокласники часто користуються Інтернетом, деякі з них мають власні веб-сайти або публікують відео в Інтернеті. Деякі школярі зосереджуються на вивченні програмування або грі в комп’ютерні ігри – фактично, вони використовують комп’ютер у багатьох напрямках і, безумовно, вже потребують трохи кращого обладнання. Які технічні характеристики підійдуть?

  • Для старшокласника, який багато користується комп’ютером, грає в ігри або займається дизайном, комп’ютер з чотирьохядерним процесором нового покоління буде чудовим вибором.
  • Що стосується графіки, то варто відмовитися від інтегрованої відеокарти на користь автономної з хорошою продуктивністю і власною пам’яттю від 1 до 2 ГБ.
  • Жорсткий диск може бути об’ємом 500 ГБ або 1 ТБ
  • Роз’єми та аксесуари, а також ергономічні периферійні пристрої також мають вирішальне значення. Якщо учень багато грає на комп’ютері, він або вона оцінить як більший монітор (27 дюймів, наприклад), так і ігрову мишку та клавіатуру.
  • Ціна комп’ютера для старшокласника може коливатися від кількох десятків тисяч гривень. Якщо ваша дитина отримує кишенькові гроші, ви завжди можете заохотити її зробити свій внесок (навіть невеликий) у вартість.

Використання комп’ютерів в освіті вже є майже універсальним і стає дедалі популярнішим як у шкільному середовищі (ІТ-класи), так і в домашніх умовах. Можливість користуватися Інтернетом та освітніми програмами дає учневі широкий доступ до знань і можливість комфортно виконувати домашні завдання. Комп’ютер для школяра не обов’язково повинен коштувати багато, щоб виконувати ці основні функції, але якщо ви хочете, щоб він одночасно забезпечував вашій дитині багато розваг, варто добре придивитися до конфігурації і вибрати ту, яка забезпечує хорошу продуктивність не тільки в основних завданнях, але і при використанні мультимедіа.