Як вибрати сонячні батареї

Estimated read time 1 min read

Останні багато років, дуже багато компаній, починаючи від дизайнерів ландшафту до монтажників вікон, дахів, кондиціонерів, пожежної сигналізації і т.п. магічним чином перекваліфікувалися в монтажників сонячних і резервних енергосистем.

Бувають навіть колишні комірники, які тепер стали «професіоналами сонячної енергетики».

Коли ви говорите з подібними компаніями, ви можете помітити, що є у них загальні лінії. Деякі будуть говорити, що вони вже довгі роки (або навіть кілька десятків років) працюють з фотоелектричними панелями і обладнанням для незалежного електричного постачання. А купити сонячні батареї можна в магазині HTTPS://prel.prom.ua/

Фактично всі будуть запевняти, що вони рекомендують кращі товари з наявних на ринку і забезпечують «найточніші розрахунки». Дуже часто, щоб спростити продаж, такі продавці рекомендують доступне низькоякісне обладнання — або відверто поганої якості, або що не відповідає вимогам до обладнання для надійних систем електроживлення.

Скільки пропрацює дане обладнання — невідомо, але цілком можливо — набагато менше зазначеного терміну служби. Це можна віднести до всіх елементів системи — як фотоелектричним панелям, так і перетворювачів напруги, зарядних пристроїв, контролерам, акумуляторів і т.п.

Купівля сонячної енергосистеми без попереднього вивчення інформації і порад, наведених нижче — це, швидше за все, перетворення ваших сонячних інвестицій в гірші вкладення, які ви могли зробити за всю власне життя.

При придбанні фотоелектричних панелей і супутнього устаткування діє відоме правило — купувати у тих, хто може чітко спроектувати і розрахувати систему електроживлення, і хто встановлює обладнання, яке продає. Якщо фірма встановлює обладнання — це означає, що:

  • вона несе гарантію по роботі встановленого обладнання і у відповіді за результат, а не за якість індивідуальних елементів. Щоб потім не було ситуацій, як у популярній інтермедії радянського сатирика: «До гудзиків претензії є? -Ні, пришиті на смерть! ».
  • Продавцю, який несе гарантію за встановленим товару, невигідно продавати низькоякісний товар. Йому вигідна, щоб система працювала без поломок, а всі деталі видавали заявлені параметри протягом усього терміну гарантії на товар.
  • Продавець, який не у відповіді за результат, може продати низькоякісний товар, залучаючи споживачів невисокою ціною. На жаль, недосвідчений покупець не може перевірити якість і параметри фотоелектричних батарей — йому залишається лише довіритися продавцеві і виробнику. Перевірити відповідність параметрів фотоелектричних батарей обумовленим без особливого устаткування неможливо. З цієї причини, якщо вам рекомендують тільки сонячні модулі — у вас є високий ризик придбати товар, який не запрацює так, як очікується, і надійність його буде невисокою. Питання якості та надійності грають велику роль при придбанні сонячних фотоелектричних модулів — адже у них робочий термін становить понад 25-30 років. Заощадити 20-30% при придбанні фотоелектричної батареї і отримати непрацюючий модуль через пару років — потрібно погодиться, прикро. Особливо, якщо гарантія продавця становить покладені Відповідно до закону 1 рік з моменту продажу.
  • Майте на увазі, що установка сонячних модулів теж досить клопітка і важка справа. Якщо низькоякісний модуль починає «барахлити» через пару років — потрібно буде витратити сили і / або кошти на розкриття поломки. Для цього необхідний знає сонячні модулі фахівець-електрик, якому доведеться перевірити всі ланцюги вашої фотоелектричні панелі — а це, в залежності від складності монтажу і доступу до панелей може бути складним завданням.
  • Невірно розрахована система — ще одна «небезпека» залишитися без необхідної кількості електричної енергії від вашої сонячної енергосистеми. Наші інженери «з’їли собаку» на розрахунках сонячних енергосистеми, їм доводиться розраховувати по парі систем повсякденно, вони мають всі необхідні дані як по сонячним ресурсів, так і за показниками обладнання. Вони знають, яке обладнання надійно і підійде для вирішення певної задачі.