Як вибрати двомісне ліжко

Estimated read time 1 min read

У сьогоднішньому виробництві меблів представлений дуже великий вибір ліжок і спальних систем. У даній публікації ми розповімо про основні складові вибору і дамо поради, як ліжко двоспальне купити. Ви прийняли рішення на придбання і відразу постає питання: «Як підібрати розмір ліжка?»

Як підібрати розмір ліжка

Односпальні ліжка — ширина місця для сну може змінюватися від 70 до 90 см. Подібні моделі підходять дорослим і дітям.



Подвійні ліжка — необхідна ширина місця для сну: 140, 160, 180 і 200 см. Залежно від складання тіла, можливостей житлоплощі — Ви можете підбирати будь-які комфортні для Вас розміри.



Вкрай важливо пам’ятати, що в розмірних сітках, в основному, пишуться розміри місця для сну, а не ліжка! Загальні обсяги всієї конструкції прописуються окремо на схемах або в описі товару і це необхідно обов’язково брати до уваги, так як ваша покупка, при обмеженому метражі кімнати, може просто не підійти (наприклад, не ввійти, в відстань між комодом і шафою). Розміри ліжка, в більшості випадків це + 8-12 см. До довжини і + 5-12 см. До ширини місця для сну (розміру матраца).

Розмір ліжка для двох

Довжина місця для сну (як і сам матрац), вважається типовою — 190 і 200 см. Оптимально, що б довжина місця для сну становила: ваш зріст + 30 см. Тоді Ви зможете дуже легко помістити об’ємну подушку і спати буде набагато комфортніше. Якщо Ваш зростання має на увазі довжину місця для сну 210, 220 і 230 см — нічого страшного. Практично всі виробники роблять будь-які не типові вироби.

Вибір ширини, коли говоримо про ліжка для двох — переважно основний фактор, так як якщо місця не вистачить, спати удвох буде дуже не комфортно. Ми рекомендуємо наступну систему вибору розміру ліжка для двох, відштовхуючись від ваги партнерів:

  • Орієнтовно рівну вагу партнерів до 70 кг — при невеликих навантаженнях, прекрасним вибором буде подвійне ліжко шириною 140-160 см.
  • Орієнтовно рівну вагу партнерів до 100 кг — при середніх навантаженнях, прекрасним вибором буде подвійне ліжко шириною 160-180 см.
  • Орієнтовно рівну вагу партнерів більше 100 кг — при високих навантаженнях, прекрасним вибором буде подвійне ліжко шириною 180-200 см.
  • Якщо сплячі — великий чоловік, і тендітна жінка, або навпаки, увагу своє зверніть на стандартні розміри ліжок шириною 160-180 см.

Щоб переконається, що ліжко для вас підійде за розмірами, ляжте поруч і розведіть лікті по сторонах. Якщо ви один одному не заважаєте — це ваш розмір!

Важливий рада з вибору розміру

Якщо розміри приміщення лімітування, і на рахунку будь-який сантиметр, існує кілька рекомендацій, як вибрати ліжко за розмірами для двох, максимально заощадивши місце:

Підбирайте ліжка з тонкою спинкою і без ізножья (подібні моделі, в основному, робляться фактично під ширину і довжину матраца, максимум +5 см до довжини і ширини);



Ліжко — подіум: подібні моделі собою представляють каркас (з ламінованої деревинно-стружкової плити, МДФ, масиву тощо), з обробкою з шкіри або тканини, на ніжках або ж без. Подібні моделі прекрасно зберігають місце, так як вони фактично дублюють розміри матраца;



Ліжка з підйомниками і ящиками які висуваються, роблять конструкцію мобільного і ергономічної, даючи можливість зберігати в ній постільну білизну, подушки, пледи і т.д;

Застосовуйте виключно ортопедична основа. Поклавши на конструкцію пружинний незалежний матрац — ви Поліча справжнє місце для сну з чудовою економією місця в спальній кімнаті (до того ж, дані вироби можуть добре заощадити ваш бюджет).



Оформити затишок в спальній кімнаті і ідеально «вписати» ліжко в дизайн — легше, ніж вам здається. Меблеві виробники рекомендують широкий асортимент вибору фактури обробок і кольорів, форм і виконання. У нашому інтернет — магазині ви можете замовити специфічну ліжко (на вашу кресленням). Якщо у вас залишилися питання — телефонуйте нам!