Як вибрати і встановити зовнішнє підвіконня?

Estimated read time 1 min read

Зовнішні підвіконня не тільки додають чарівності нашого будинку, але і запобігають потраплянню дощу на стіни і віконні рами. Отже, як вибрати і правильно встановити підвіконня, що ідеально підходить до фасаду будівлі?

Функції зовнішніх підвіконь

Основнеі завдання підвіконня — захистити стіну будівлі від води. Цей елемент встановлений під невеликим кутом, що дозволяє відводити дощову воду за межі обриси будинку. Завдяки цьому він захищає фасад і перешкоджає проникненню вологи в несучу стіну.

Призначення зовнішніх підвіконь також може залежати від їх виконання. Сталь, мармур і клінкерна плитка — лише один з небагатьох матеріалів, з яких виготовлені ці елементи. Так що ж нам вибрати? Нижче ми обговоримо найбільш популярні види.

Зовнішні підвіконня з алюмінію і сталі

Листовий метал (сталь або алюміній) — один з найпопулярніших матеріалів для виготовлення підвіконь. Це відносно дешево і міцно. Додатковою перевагою цього матеріалу є можливість точно підігнати лист під розміри вікна, що особливо важливо в разі нетипових відкриттів.

Металеві підвіконня пофарбовані або оцинковані, завдяки чому вони мають високу стійкість до несприятливих погодних умов. Дуже цікаві зовнішні підвіконня з золотистого дуба. Це особливий варіант, в якому лист покритий лаком, що імітує дерев’яну дошку.

Багато виробників пропонують створити підвіконня з листового металу за розміром. Проблема, однак, не в тому, щоб пристосувати цей тип продуктів до розкриття. Їх велика простота обробки дозволяє монтажника правильно розрізати компонент безпосередньо перед складанням.

Основні переваги підвіконь з листового металу — невисока ціна і довгий термін служби. Однак слід також пам’ятати про те, що метал підсилює звуки падаючих крапель дощу, які можуть турбувати домочадців. Цю проблему можна звести до мінімуму, використовуючи спеціальні глушники.

Зовнішні підвіконня

ПВХ — суцільні або камерніЇх дуже часто пропонують продавці в якості оздоблювального елементу в сучасних пластикових віконних системах. Зовнішні підвіконня з ПВХ досить дешеві, а їх колір ідеально поєднується з віконною рамою, створюючи єдине, повністю чіткий ціле. Вони покриті спеціальним ламінатом, який додатково захищає їх.

Слід пам’ятати, що ці види продукції повністю стійкі до впливу вологи, але тривала дія УФ-випромінювання призводить до їх вицвітання і зміни кольору лакофарбового покриття. Зовнішні підвіконня з ПВХ також менш стійкі до механічних пошкоджень, ніж їх аналоги з інших матеріалів.

Зовнішні підвіконня з клінкеру або керамічної глазурованої плитки

Це дуже цікавий варіант обробки будинку. Він надає всьому фасаду трохи сільський вигляд, а правильно оброблений розчин між клінкером або глазурованою плиткою створює освіжаючий контраст на стіні. Клінкерні підвіконня відрізняються міцністю, водонепроникністю і морозостійкістю. Вони не вигоряють на сонці і стійкі до механічних пошкоджень.

На жаль, для правильної установки зовнішнього підвіконня з каменю потрібно багато практики, тому краще довірити цю задачу кваліфікованої команді. Професіонали правильно підженуть, розкриють клінкер і встановлять його у відповідності з будівельним мистецтвом.

Зовнішні підвіконня з каменю керамограніта

Коштовне каміння, такі як граніт, надзвичайно довговічні і можуть служити десятиліттями без необхідності ремонту або незвичайного догляду. Вони стійкі до стирання, тому на них можна легко тримати великі керамічні горщики для квітів. До того ж їх легко чистити, а природна текстура полірованого каменя красиво виглядає в сонячні дні. Кам’яно-гранітні підвіконня також прекрасно підходять в якості внутрішніх підвіконь, ефектно підкреслюючи мінімалістичний дизайн.

Головний недолік цього матеріалу — висока ціна. З цієї причини хорошою альтернативою можуть стати зовнішні підвіконня з конгломерату. Це особлива суміш невеликих шматочків натурального каменю (граніту, кварцу, а іноді і мармуру) і поліефірних смол. За своїми властивостями він схожий на граніт, але за нижчою ціною. За конгломератом так само легко доглядати, і він має багату палітру візерунків і квітів в порівнянні з традиційним натуральним каменем.

Зовнішні підвіконня — основна інструкція по збірціПідвіконня повинен мати ухил, зазначений у технічній документації нашого будинку, зазвичай більше 5 °. Він також повинен виступати на кілька сантиметрів за контур фасаду будівлі, щоб захистити фасад від проточної води.

Залежно від того, з якого матеріалу будуть складатися наші зовнішні підвіконня, буде змінюватися і їх установка. Їх кладуть під карниз рами або, в разі системних підвіконь у вікнах ПВХ, в спеціальні монтажні пази вікна.

Металеві або бляшані підвіконня «працюють» на сонці, тому вкрай важливо підтримувати відповідне розширення. Також необхідно нейтралізувати шкідливий теплової міст і додаткову звукоізоляцію. У разі підвіконь з клінкеру важливо вибрати відповідний розчин, а також пам’ятати про розширення або використанні гнучкої герметизації під вікном.

Вибираючи матеріал, враховуйте його естетичність і практичність. Іноді варто доплатити, щоб довгі роки насолоджуватися красивим ефектом.