Козеріг: дати знака зодіаку, характер і сумісність

Estimated read time 1 min read

Езотерика

robertss 21.09.2023 Article

Цілеспрямовані та практичні Козероги викликають повагу і довіру. Як знайти підхід до представників знака, як заслужити їхню любов, довіру і дружбу? Таємниці особистості десятого знака зодіаку розкрили автори книг з астрології Алан Лео, Вікторія Часникова і Джил Крамер.

Основні характеристики Козерога

Козеріг — найсильніший знак зодіаку, тому з ним непросто. Щоб краще його зрозуміти, необхідно знати астрологічні особливості знака, характер жінок і чоловіків знака.

Дата і стихія знака

З якого по яке число знак Козеріг? Вони народжуються взимку, на стику першого і другого місяця найхолоднішого сезону року, з 23 грудня по 20 січня. Яка стихія Козерога? Козероги — третій знак стихії Землі разом із Тельцем і Дівою. Їхній планетарний покровитель — Сатурн, планета часу і карми. Він дає їм обачність, мудрість і високу самодисципліну.

У книзі Алана Лео «Астрологія для всіх» Козерогів характеризують як типових домосідів. Вікторія Часникова, авторка книжки «Легенды и мифы о звездах и созвездиях. Мерехтіння міріадів зірок…», пише, що його походження пов’язують із козою Амалфеєю, яка вигодувала своїм молоком Зевса. Зевс, який виріс і змужнів, підніс годувальницю на небо, щоб вона освітлювала дорогу всім заблукалим подорожнім.

Характер Козерога, представники знака

Який характер у Козерога? Він неймовірно цілеспрямований, стійкий, стриманий і замкнутий чоловік, що створює між собою і оточуючими людьми невидимий бар’єр. Практичний і старанний, він завжди домагається поставлених цілей. Рішення приймає повільно, але обдумано, а також розробляє чітку стратегію їх досягнення. У стосунках і словах обережний. Дружить міцно, партнера по шлюбу вибирає довго, часто живе один.

Джил Крамер, автор книги «Магія астрології. Ключ до успіху в коханні та грошах», вважає, що їм складно змінюватися, адаптуватися під зовнішній світ та інших людей. Чоловік-Козеріг демонструє такі якості характеру:

  • Прагматичність, стабільність.
  • Аналітичний розум, холодний розрахунок.
  • Наполегливість і дисциплінованість.

Жінку-Козерога вирізняють такі риси характеру:

  • Ґрунтовність, розважливість і надійність.
  • Мудрість і вміння бути главою сім’ї, не пригнічуючи чоловіка.
  • Дисциплінованість, сила волі.

Завдяки таким рисам характеру люди цього знака зодіаку часто пробиваються на вершину соціальної піраміди, стають успішними та популярними. Серед зірок шоу-бізнесу, політики, спорту та моди багато Козерогів:

  • Джим Керрі та Рената Литвинова.
  • Елвіс Преслі та Діма Білан.
  • Мохаммед Алі та Ірина Шейк.
  • Кейт Міддлтон і Олег Тіньков.

З недоліків Козерога можна виділити жадібність, зарозумілість, снобізм і відкрите висловлення негативної думки про людей. Вони визнають верховенство сили, влади і грошей, а на звичайних людей дивляться зверхньо.

Побут, дружба, кар’єра і здоров’я Козерога

У побуті та стосунках Козероги досить авторитарні, рідко змінюють думку, з ними непросто домовитися. Успішні Козероги люблять розкіш і комфорт, досить акуратні. У них немає часу, щоб наводити лад у домі, оскільки вони зосереджені на кар’єрі та зароблянні грошей. Цим займається хтось інший — дружина, діти або представники клінінгової компанії.

Козеріг ретельно підбирає друзів, довго придивляється, перевіряє на міцність. Найближчі люди для нього ті, хто надав йому будь-яку підтримку. Він поверне борг, не забуде привітати зі святами, але особливих емоцій не чекайте.

Усім відомо, що Козероги — справжні трудоголіки. Вони вчаться все життя, відточуючи майстерність і вкладаючи нові знання у фундамент своєї експертності. Надають перевагу інтелектуальній праці, але не бояться і фізичної роботи, в якій проявляють найкращі якості. Вони стають потужними керівниками в колективі. Найуспішніші в професії бухгалтера, кадрового консультанта, фінансиста й програміста, архітектора й будівельника, антиквара й оцінювача.

Здоров’я в Козерога міцне, але їм потрібен активний спосіб життя, сонячне світло, міцний сон і правильне харчування. Щоб знизити дратівливість, скидайте негатив у спортзалі. Особливої уваги потребує стан кістково-м’язової системи, шкіри та органів травлення.

Козероги в коханні та сім’ї, з ким сумісні

Чіома Ннаді називає їх стриманими і скромними, але в шлюбі вони жадають поклоніння, захоплення і підпорядкування. Козероги — типові однолюби. Якщо шлюб завершився розлученням, часто доживають віку на самоті. Дітей люблять, піклуються, у відповідь чекають поваги, не сприймають бунт і конфронтацію. Ті, хто зуміє спіймати у свої тенета типового Козерога, знайдуть у ньому кам’яну стіну, за якою можна сховатися і розслабитися.

З ким сумісні Козероги? Найбільш гармонійні союзи можливі з представниками стихії Води (Рак, Скорпіон і Риби), із земними знаками (Телець, Діва). Їх об’єднує з Козерогами прагматичний підхід, надійність і повага. Ось як складаються стосунки у Козерога з представниками знаків:

  • Овен і Козеріг — два сильних знаки, які будуть конкурувати. Обидва самодостатні й успішні. Такий шлюб триматиметься більше на ділових, ніж на емоційних зв’язках.
  • З Тельцем стосунки довірливі та чесні. Погляди на кар’єру, фінанси, побут і сім’ю збігаються, що дає союзу хороші перспективи.
  • З Близнюками Козерогу непросто. Вони занадто безладні, навіжені, легковажні. Пріоритети, спосіб життя, мрії та прагнення рідко збігаються.
  • Рак і Козеріг можуть зблизитися, якщо вони колеги по роботі або ділові партнери. В інших випадках емоційний, вразливий і прив’язливий Рак дратуватиме суворого партнера.
  • Лев і Козеріг навряд чи зможуть домовитися. Леви вважають себе центром Всесвіту і не стануть терпіти зарозумілості та консерватизму, притаманного Козерогу. Відкрито висловлюючи свою думку, вони доведуть Козерога до сказу.
  • З Дівою Козерогу легко і приємно. Це досить гармонійний, міцний і творчий союз, у якому партнери цінують і поважають одне одного за реальні вчинки. Обидва педанти, які вміють рахувати гроші, ці двоє створять комфортний побут.
  • З Терезами чекають конфлікти і нерозуміння. Терези марнотратні, весь час сумніваються в рішеннях. Козерогу буде складно знайти з ними точки дотику навіть у побутових речах, не кажучи про грандіозні плани.
  • Скорпіон і Козеріг добре розуміють одне одного. Хоча обидва знаки — сильні особистості, вони зможуть зворушливо піклуватися один про одного. Їм притаманна стабільність, взаємна довіра та допомога. Переконання та сімейні цінності цієї пари повністю збігаються.
  • Зі Стрільцем краще разом працювати, ніж жити. З такої пари вийде ідеальний діловий союз, а в сім’ї їм буде складно. Пара складеться, якщо Стрілець і Козеріг відкриють сімейний бізнес, а також оберуть гостьовий шлюб.
  • Два Козероги не уживуться один з одним. Такі стосунки позбавлені емоційної складової, прісні, нудні й однобокі. Обидва партнери намагатимуться домінувати, заздритимуть досягненням і намагатимуться встановити свої порядки.
  • З Водолієм імовірний цікавий роман, а чи стане він шлюбом, покаже час. Водолій буде ідеалізувати партнера, а коли рожеві окуляри розіб’ються, зазнає шоку. У стосунках імовірна брехня, зради і глибокі образи.
  • З Рибами спостерігається ідеальна сумісність. Такий союз наповнений турботою Козерога, ніжністю Риб і бажанням кожного з них уберегти почуття, що спалахнуло. З таким партнером Риби проживуть благополучне життя, а Козеріг відчує себе героєм романів.

У коханні з Козерогами непросто, оскільки вони не вірять у світле і прекрасне почуття, розглядаючи його як примху і примху. На інших дивляться тверезо, оцінюючи якості характеру, зовнішності, самореалізацію і те, наскільки йому, Козерогу, добре поруч із партнером.

Козероги — складні й уперті особистості, з якими буває непросто. Ті, хто цінує надійність, упевненість і силу характеру, можуть знайти підхід до представників знака, спираючись на рекомендації астрологів і підказки зірок.

Унікальна добірка новин від нашої редакції

You may also like

Ярослав: значення імен, характер і доля його володаря

Бурштин: магічні властивості, цікаві факти про камінь

Січень: знак зодіаку на початку та наприкінці місяця

Ера Водолія: що на нас чекає і скільки триватиме нова епоха

Енергетичний вампір: як розпізнати і захиститися від його впливу

Емілія: значення імені, характер і доля