12 зелених кольорів для зовнішнього вигляду будинку, над якими варто замилуватися

Estimated read time 1 min read

Зелена фарба має широкий спектр відтінків і тонів, які пасуватимуть до екстер’єру будинків у різних стилях: від яскравого жовто-зеленого кольору весняного листя до ніжного сіро-зеленого, оливкового або мохового відтінку.

Земляні відтінки добре поєднуються з природним лісовим оточенням і часто використовуються для бунгало та сільських будинків з ґонтом. Темний лісовий або сосновий зелений — традиційний колір для віконниць та оздоблення багатьох будинків колоніальної та вікторіанської епохи. Для сучасного будинку або будинку в стилі ар-деко яскравий салатовий зелений може додати пікантності. Додайте трохи синього, і колір стане яскраво-бірюзовим.

Ось різноманітні будинки з зеленою зовнішньою фарбою різних відтінків, які допоможуть вам надихнутись.

М’ятно-зелений

Узбережжя Флориди наповнене такими будинками — у Делрей-Біч і Маямі-Біч можна очікувати, що ліпнина буде такою ж зеленою, як у цьому будинку в Нікарагуа. Скрізь, де ви знайдете пальми і квітучі кущі, поруч може бути оранжерея. Чи може колір будинку бути занадто яскравим? Те, що підходить для пляжної спільноти, може дратувати сусідів у вашому районі. Яскравий електричний зелений колір може мати психоделічний ефект, якщо ви живете в районі Сан-Франциско. На південному пляжі цей зелений може виглядати як прохолодний лаймовий щербет.

.

Моховий зелений

Американські будинки наприкінці 1800-х років часто мали готичний вигляд, з крутими фронтонами, цікавими дахами та орнаментованою дерев’яною обробкою. Вони також використовували триколірну схему — зелений, кремовий і темно-червоний були дуже популярними. Таке поєднання кольорів і досі користується популярністю серед домовласників. Фахівці з психології кольору можуть сказати вам, що теплиця символізує природу, і цей будинок на лісистій ділянці цілком вписується в цю теорію. Вони також кажуть, що зелений — це символ родючості, що теж про природу.

.

Основний зелений колір

Нависаючий зелений дах цього крихітного будиночка від Сандри Фостер допомагає котеджу у вікторіанському стилі злитися з лісистим оточенням в Катскіллс в Нью-Йорку.

.

Оливково-зелений

Crisp Architects пофарбували цей будинок на березі озера в заспокійливий оливково-зелений колір середніх тонів з ледь помітним сірим відтінком, який додає йому чіткості, поєднуючись із спокійним природним оточенням. Червоні вхідні двері додають контрасту і позначають вхід, а білі віконні планки надають вікнам чіткості.

.

Зелений акцент

Лісові зелені акценти на портику, ґанку та допоміжних будівлях цієї німецької вілли 1897 року від Фантастичного Франка надають архітектурі виразності, доповнюючи елегантний білий будинок.

.

Зелений + чорне оздоблення

Цей будинок у Коннектикуті, спроектований Crisp Architects, пофарбований у заспокійливий зелений відтінок, який відрізняється від звичного білого, не змінюючи при цьому класичного вигляду фасаду з білим оздобленням вікон і чорними віконницями.

.

Будинок із зеленими фронтонами

Ферма «Зелені фронтони» на острові Принца Едуарда — одне з найпопулярніших літературних місць у Канаді. Зображений тут будинок не є домом Енн із Зелених Дахів, але зелений фронтон був типовим для архітектури 19-го століття. Темно-зелений — традиційний колір для архітектурних деталей будинку з червоної цегли. Червоний і зелений — кольори, що доповнюють один одного, протилежні на колірному колі. Як і людина з рудим волоссям, власник будинку з червоної цегли повинен бути обережним з аксесуарами. Вибір кольору для оздоблення будинку часто є відтінками зеленого, але вибирайте з розумом. Колір (або кольори) оздоблення повинен поєднуватися з кольором даху та цегли.

.

Блідо-зелені жалюзі

Якщо пофарбувати весь будинок у зелений колір здається вам занадто, подумайте про використання зеленого кольору на віконних планках або віконницях, як у цьому будинку в середземноморському стилі від Фантастичного Френка, який пом’якшений рум’яно-рожевою фарбою, доповненою ніжним шавлієво-зеленим кольором зовнішніх дерев’яних віконниць і дверей.

.

Шавлієвий зелений

Знайома кругла вежа будинку в стилі королеви Анни часто будувалася з іншого матеріалу або фарбувалася у вікторіанський колір, який контрастував з основним будинком. Чому б не зробити те ж саме для більш сучасного будинку? У будинку, показаному тут, колір слідує за функцією. Подібно до фрази архітектури 19-го століття «форма слідує за функцією», цей будинок обшитий сайдингом різного кольору для різних функцій нерухомості — будинок шавлієво-зелений, а гараж — кремово-жовтий. Об’єднуючим кольором є глибокі червонувато-коричневі акценти на обох об’єктах — гаражних воротах і віконних ролетах. Зелений колір утворюється шляхом змішування жовтого і синього, тому жовтий ідеально гармонійно доповнює цей зелений будинок.

.

Фісташково-зелений

Свіжа фісташково-зелена фарба на фасаді, доповнена світлішими і темнішими відтінками на фронтоні і вхідних дверях, надає цьому будинку від Crisp Architects кольору, який гармонійно поєднується з палітрою природної зелені в зеленому навколишньому ландшафті.

.

Зелений сірий

Це бунгало 1923 року пофарбоване в м’який зеленувато-сірий колір, що підкреслює оригінальну естетику будинку.