10 заспокійливих кольорів для дитячої кімнати

Estimated read time 1 min read

Кітті Ласкурен пише про дизайн будинку і домашній стиль життя вже більше 10 років.

Лейсі Рамбургер — експерт з психології особистості, що спеціалізується на Зодіаку, Майерс-Бріггс та Еннеаграмі.

Емілі Естеп — біолог рослин і журналіст, яка працювала в різних інтернет-виданнях, писала і редагувала статті на теми, пов’язані з екологією та кімнатними рослинами.

Хочете створити розслаблюючу дитячу кімнату для своєї дитини? Вибір правильного кольору дитячої — чудове місце для початку!

На думку психологів-кольорових психологів, колір може мати досить значний вплив на психіку, впливаючи на все — від настрою до фізичного самопочуття. Але не обов’язково бути вченим, щоб скористатися психологічними перевагами кольору. Озброївшись невеликими знаннями про колір і банкою фарби, ви можете легко перетворити велику, самотню дитячу кімнату на заспокійливе притулок для сну. Просто виберіть один з цих заспокійливих кольорів для дитячої, і нехай наука зробить свою справу!

Приглушений синій

Подібно до спокійного моря чи безхмарного неба, м’які відтінки блакитного мають властивість розслабляти розум і тіло, даючи нам відчуття, що зі світом все гаразд. Відомо, що вплив синього кольору знижує кров’яний тиск і частоту серцевих скорочень, охолоджує організм і готує його до сну. Синій також зменшує відчуття тривоги та агресії, що робить його природною маззю для нервових новонароджених і схильних до істерик малюків. Тим не менш, якщо ваша мета — створити простір, орієнтований на сон, уникайте темного синього. У той час як світлі та середні відтінки сприяють засинанню, глибокий, драматичний синій, як правило, має енергійний ефект, що заважає сну. М’які, заспокійливі кольори, такі як пудрово-блакитний, аква або навіть світлі відтінки бірюзи, є набагато безпечнішими.