10 інструментів для укладання плитки, які допоможуть у вашому наступному проекті

Estimated read time 1 min read

Лі має понад двадцять років практичного досвіду реконструкції, ремонту та покращення будинків, а також надає поради щодо покращення житла вже понад 13 років.

Johnathan C. Brewer II — ліцензований генеральний підрядник, що спеціалізується на реконструкції кухонь, ванних кімнат та загальному будівництві з двадцятирічним професійним досвідом.

Факт перевірено

Сара Скотт — фактчекер і дослідниця, яка працювала в індустрії індивідуального житлового будівництва у сфері продажів, маркетингу та дизайну.

Трендові відео

Наявність правильних інструментів робить процес укладання плитки набагато простішим і безпроблемним. Якщо ви не займалися укладанням плитки в минулому, швидше за все, у вашому арсеналі не буде більшості необхідних інструментів.

Хороша новина полягає в тому, що всі необхідні спеціальні інструменти можуть коштувати менше 150 доларів, і ви можете знайти все необхідне в будь-якому будівельному магазині. Якщо ви плануєте велику роботу з плиткою, можливо, ви захочете розщедритися і купити пилу для мокрого різання плитки або взяти її напрокат на день чи два. В іншому випадку, ви можете обійтися суто ручними інструментами майже для будь-якого проекту з укладання плитки.

Плиткоріз або пила для мокрого різання плитки

Плиткоріз для мокрого різання — найкращий інструмент для різання всіх видів плитки, включаючи порцеляну, кераміку, камінь і скло. Її полотно, яке не має зубців, а складається з алмазних або карбідних абразивних зерен, під час різання заповнюється водою, щоб запобігти перегріванню полотна та плитки. Ви можете орендувати плиткоріз приблизно за $50 на день або купити його за ціною від $100. Альтернативою ручному плиткорізу є плиткоріз — простий настільний інструмент, який використовується для нанесення надрізу на плитку і розрізання її вздовж лінії надрізу. Найкраще працює з керамічною, порцеляновою та скляною плиткою.

Поплавок для розчину

Терка для розчину схожа на кельму для кладки або бетону, але має гумову основу. Він використовується для нанесення розчину на шви між встановленими плитками. Використовуйте кельму, щоб нанести затірку в шви і зішкребти її врівень з поверхнею плитки. Жоден інший інструмент не здатен виконати цю роботу, тому затирочна лопатка — це справді необхідний інструмент для укладання плитки.

Лопатка для змішування

Готові розчини та затирки значно економлять час, до того ж вам не потрібно турбуватися про правильне співвідношення води та сухої суміші. Але у них є суттєвий недолік: вартість. Саме тут на допомогу приходять лопатки для змішування. Якщо ви збираєтеся використовувати набагато дешевший сухий розчин або затірку, важко уникнути придбання лопатки для дриля. Перемішування важких мішків з сухою сумішшю вручну залишає порожнечі та великі сухі шматки, які важко перемішати. Але за допомогою мішалки вартістю від 15 до 25 доларів, яку можна встановити на кінець дриля, ви зможете легко перемішати важкі мішки з розчином і затіркою.

Змішувачі економлять гроші

Після двох-трьох мішків сухого будівельного розчину або затірки ви вже окупите лопатку для змішування, заощадивши кошти на попередньо змішаних матеріалах.

Губка для розчину

Губка для розчину — це велика, щільна губка із закругленими краями та кутами. Використовується для загладжування швів (після нанесення розчину за допомогою затирочної терки) і видалення надлишків розчину з лицьової поверхні плитки. Хоча може здатися, що для цієї роботи можна використовувати звичайну побутову губку, гострі краї стандартних губок витягують затірку зі швів, а їхній малий розмір робить їх малоефективними. Завжди використовуйте справжню губку для затирання швів.