8 продуктів, які можна їсти перед сном без загрози для фігури

Estimated read time 1 min read

Ви одягаєте піжаму, стелите ліжко і раптом… вам страшенно хочеться печива, морозива, сендвічів та інших продуктів, від яких може постраждати ваша талія та інші частини тіла. Знайоме? Лікарі та дієтологи склали список продуктів, які можна спокійно їсти вночі і не боятися зайвих кілограмів.

Фрукти та ягоди

Нічний перекус має легко засвоюватися, тому краще уникати протеїнів, які дають велике навантаження травній системі. Фрукти — прекрасне рішення. Яблуко або груша знижують апетит і не перевантажують шлунок. Дієтологи стверджують — те, що ми їмо пізно ввечері, насамперед, має сприяти хорошому сну. Також можна з’їсти невеличку тарілку фруктового салату з кедровими горішками або мигдалем, багатими на «заспокійливі» мінерали та триптофан. Ідеально поєднуються полуниця (або лісові ягоди) із сухофруктами: полуниця задовольняє бажання з’їсти «що-небудь солоденьке», при цьому не впливаючи на вагу. Головне, не переборщити: занадто велика кількість фруктів може розбудити шлунок замість того, щоб допомогти йому заснути.

Фруктовий салат із кокосом

Паста і рис

Ще одна характеристика, яку мають мати нічні перекуси — низький вміст цукру, щоб рівень інсуліну не підвищувався, і щоб не з’явилися нові напади голоду. Можна спокійно з’їсти пасту або рис, але максимум 50-60 грам, з додаванням половинки авокадо. Паста і рис багаті триптофаном і надають відчуття насичення.

Паста із зеленим горошком

Яйця

Яйце некруто теж можна з’їсти перед сном, оскільки воно легко засвоюється — шлунок навантажений максимум 40 хвилин — і ви ситі. Після яйця можна з’їсти яблуко або грушу.

Яйце пашот із лососем — ідеальна їжа, щоб заснути

Овочі

Миска зеленого салату з кунжутом і насінням чудово підходить для пізньої вечері. Листовий салат розслабляє м’язи, а в насінні міститься багато триптофану, який викликає сон. Кабачки — теж чудовий варіант. Також для нічного перекусу чудово підходить авокадо, багатий заспокійливими мінералами — калієм і магнієм. Досить половинки, политої невеликою кількістю оливкової олії.

Зелений салат розслабить м’язи обличчя

Оливки

Жменя зелених несолоних оливок чинить такий самий ефект, як авокадо: втамовує голод і розслабляє.

Оливки допоможуть заснути

Трави

Ще одним «союзником» міцного сну без докорів сумління за з’їдене є трави: чебрець, базилік, шавлія і петрушка, що мають седативні властивості. Їх можна використовувати як для приготування трав’яних чаїв і настоїв, так і для песто з базиліка і кедрових горішків до відвареної картоплі.

Використовуйте пряні трави

You may also like

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.