10 недорогих смачних страв, які легко можуть приготувати студенти

Estimated read time 1 min read

Їжа

robertss 30.08.2023 Article

Настав навчальний рік, і питання, що їсти студентам, як ніколи актуальне. Потрібно, щоб страва готувалася легко і швидко, виходила смачною і ситною, а грошей витрачалося небагато. Ми опитали сучасних студентів, що вони люблять готувати і їсти, і ось що дізналися. Смажені пельмені, рис із кількою, чай із йогуртом та інші не менш захопливі гастрономічні сюжети в нашій добірці! Багато з цих страв ми й самі їли, коли навчалися в інституті, інші — стали для нас відкриттям. У будь-якому разі вийшов вельми цікавий мікс.

Бутерброди нашвидкуруч

Коли дуже поспішаєш на лекцію, але хочеться швидко перекусити, на допомогу приходять старі добрі бутерброди. Наприклад, студенти люблять їсти їх із майонезом і шпротами або з ковбасою. Ще смачно виходить, коли смажиш хліб, попередньо поклавши на нього скибочку сиру і заливши все це яйцем. Бутерброд студента рятує в усі часи.

Сендвічі з ковбасою — справжнє свято

Піца з того, що є в холодильнику

Буває, що термін придатності продуктів майже спливає, але їх ще можна врятувати і врятуватися від голоду самому. Тоді бідний студент дістає з холодильника ковбасу чи сосиски, сир, майонез і кетчуп. Усе це викладається на тісто, лаваш або хліб і підігрівається в мікрохвильовці. Особливо «багаті» можуть додати огірки, помідори та гриби. І жодні італійські ресторани не потрібні!

Салат «Студентський»

Найпоширеніший рецепт цього салату — сухарики з хріном, червона квасоля з банки і сосиски. Це все перемішується і заправляється майонезом, солити не потрібно. До речі, є ще другий варіант. Вам знадобляться помідор, варена ковбаса, капуста, кукурудза і, звісно, майонез. Також можна відварити курячу грудку, але це вже явно не студентський салат!

Смажені пельмені

Немає такого студента, який би не назвав цю страву своєю улюбленою. На вигляд вона проста, але насправді важливо правильно її приготувати. Бідний студент дбає, щоб пельмені не були надто пересмаженими. Важливо вловити грань між хрусткою скоринкою та згорілим тістом. Це ціле мистецтво, адже в гуртожитку друзі можуть відволікти в будь-яку хвилину…

А ще смажені пельмені смачно їсти зі сметаною або сирним соусом. Дехто навіть їсть їх із ювілейним печивом у молочній глазурі.

Смажені пельмені — це красиво!

Дембельська каша

Щоб у студента були сили, йому обов’язково потрібно їсти кашу вранці. Ви коли-небудь чули про «дембельську кашу»? Так ось, це справжні ласощі не тільки в армії, а й у студентів! У мисці подрібнюється печиво, заливається згущеним молоком і все це перемішується. Каша готова!

Інший рецепт: зварити вівсяну кашу на воді й додати родзинки та яблуко. За бажанням можна замість них відварити буряк, дрібно нарізати і додати в кашу з маслом.

На сніданок можна ще приготувати омлет із морквою. Потрібно збити білки до пишної піни, посмажити омлет. До його смаження натерти моркву і заправити маслиновою олією, а після додати в білки.

Лаваш по-студентськи

Холодними зимовими вечорами, коли студенту хочеться швидко і смачно перекусити, лаваш приходить на допомогу! За 10 хвилин із нього можна зробити дуже ситну страву. Наприклад, посмажити з яйцем, а всередину покласти помідор, сир і ковбасу.

Ще можна зробити рулетик із крабовими паличками — беремо лаваш і на нього викладаємо начинку: натертий сир, нарізане крабове м’ясо або палички, яйце, сир, часник і трохи зелені, все це потрібно заправити майонезом. Лаваш звертаємо рулетом і залишаємо в холодильнику на годину.

Хліб усьому голова

А як студенти люблять хліб! Наприклад, таку страву, як «тещин язик» — потрібно натерти сир і змішати з майонезом, додати трохи часнику. Попередньо порізати скибочками баклажан, обсмажити на сковорідці і на нього покласти майонезно-сирну масу. А після цього на хліб.

Ще можна нарізати шматками яблуко і додати в сир. На хліб намазати масло і додати цю масу.

Коли хочеться солодкого, а грошей немає, можна посипати хліб цукром. Деякі студенти ще люблять вмочати його в сік від овочевого салату. Виходить дуже смачно.

Хліб із маслом і цукром — улюблений десерт студентів

М’ясний бенкет студента

Іноді можна дозволити собі й м’ясо. Ось рецепт від студентів: куряча грудка нарізається кубиками, потім обсмажується на пательні. Після цього потрібно додати половину пачки вершкового масла і часнику, обсмажити, а потім залити це вершками і покришити петрушку.

Також нашвидкуруч студенти готують рис із кількою в томатному соусі. До речі, це чудовий гарнір до м’яса! Якщо ви вже дійсно вирішили влаштувати бенкет, то на помідор можна покласти тертий сир із майонезом.

Страви із сосисок

Студенту без сосисок важко, як і без пельменів. Найсмачніше, коли їх посмажиш! Вони вкриваються золотистою скоринкою і перед ними вже складно встояти. А дехто любить тушкувати сосиски. При цьому в сковорідку потрібно додати морквину, цибулю і томатну пасту.

Ще сосиски можна нарізати пластинами і покласти все це на смажений хліб із гірчицею, помідором і сиром.

Кефір із хлібцями

Наостанок ми розповімо вам, що п’ють студенти. Звичайно, компот ніхто не відміняв. Але вони люблять приготувати щось цікаве, і, водночас, просте. Наприклад, можна нарізати шматочками яблуко і додати до нього йогурт без будь-яких добавок. Якщо бідному студенту пощастило і в нього є міксер, то він може збити молоко з ягодами, а потім їсти цей коктейль ложкою. До речі, дуже смачно виходить поєднувати з поїданням бутерброда з сиром.

За допомогою чаю теж можна зробити щось цікаве: до склянки чорного чаю з молоком додати 100 мл питного йогурту. Цукор не потрібен. Те саме можна зробити із зеленим чаєм, але до нього додати банан.

А ще студент не може обійтися без кефіру! Він п’є його з хлібцями, з лимоном і вівсяним печивом.

Кефір із хлібом — і можна далі вчитися