Stray Kids: учасники, цікаві факти про колектив

Estimated read time 1 min read

Гурт Stray Kids з Південної Кореї знають у всьому світі. Як хлопцям — учасникам реаліті-шоу на місцевому телебаченні вдалося домогтися популярності? На ці та інші запитання відповідають експерти Cosmopolitan, X KWAVE і Elle Girl.

Хто такі Stray Kids і чим вони відомі

Хто такі Stray Kids? Це південнокорейський бойз-бенд, пісні якого поєднують у собі хіп-хоп, електроніку та поп-музику. Колектив був сформований у рамках однойменного реаліті-шоу, яке продюсувала компанія JYP Entertainment. Шоу вийшло на телеекрани в серпні 2017 року і являло собою конкурс молодих вокалістів.

Група Stray Kids складається з 9 хлопців, які співають, танцюють, читають реп. Спочатку продюсери планували залишити в бойз-бенді тільки 7 осіб, але двох відрахованих учасників Лі Мінхо і Фелікса за наполяганням публіки повернули в реаліті-шоу. Створений за підсумками програми гурт 8 січня 2018 року випустив предебютний міні-альбом «Mixtape». Офіційний дебют Stray Kids відбувся навесні того ж року — 25 березня колектив презентував міні-альбом «I Am Not». Того ж дня гурт представив публіці кліп на пісню «District 9». За першу добу відео отримало понад 4 млн переглядів, побивши встановлений групою Wanna One рекорд.

Як зізналися в інтерв’ю X KWAVE поп-ідоли мільйонів, секрет їхньої популярності в тому, що їх об’єднує сильна енергія. При цьому кожен з учасників Stray Kids має власну родзинку і чарівність.

Незважаючи на популярність у 2020 році поп-ідоли були змушені перервати свій концертний тур через пандемію. Замість обіцяних публіці живих виступів вони влаштували онлайн-концерт «Unlock: Go Live In Life» і проводили стріми з фанатами. За час пандемії гурт випустив два корейські студійні альбоми («Go Live» і «No Easy») і японський мініальбом «All In».

На церемонії Mnet Asian Music Awards 2020 було оголошено, що Stray Kids візьмуть участь у новому реаліті-шоу «Kingdom: Legendary War». Гурт посів на шоу 1 місце, заробивши спецвипуск «Kingdom Week» і право на власне реаліті-шоу.

У лютому 2021 року стало відомо, що Хьонджін йде на безстрокову перерву. Чому Хьонджін пішов із групи Stray Kids? На думку редакції журналу Elle Girl, основною причиною відходу Хьонджіна з гурту стали звинувачення в шкільному булінгу. У підлітковому віці майбутній поп-ідол залякував і ображав однокласників, доводячи їх до сліз і думок про самогубство.

Боси JYP Entertainment вирішили, що така поведінка виконавця неприйнятна, і призупинили дію його контракту на невизначений термін. Хьонджін повернувся в групу влітку того ж року (26 червня): він з’явився у складі колективу в тизері синглу «Mixtape: OH».

У 2022 році Stray Kids випустили шостий мініальбом «Oddinary». Диск очолив музичні чарти США, Польщі, Фінляндії, Південної Кореї і потрапив до списку найкращих альбомів Billboard 200. Платівка розійшлася тиражем понад 1,5 млн копій і стала найбільш продаваною в історії Stray Kids.

Як стверджують редактори журналу Cosmopolitan, у березні Stray Kids оголосили про підготовку другого світового турне Maniac і майбутні концерти в США, Японії, Філіппінах. Колектив має намір додати в графік більше міст, ніж планувалося 2020 року, і в найближчому майбутньому відновити зустрічі з фанатами.

Чим відомі Stray Kids? Учасники гурту стали послами корейської культури, які прославилися на весь світ і зуміли втримати популярність за межами своєї країни. За недовгу кар’єру вони завоювали кілька корейських музичних премій як новачки року, отримали нагороду як найкращі корейські артисти 2020 року за версією MTV Europe Music Awards.

За словами редакторів журналу Cosmopolitan, Stray Kids — справжній прорив 2020 року і єдиний корейський поп-гурт, що увійшов до списку TIME «10 найкращих пісень року».

Скільки заробляють Stray Kids? Канал Stray Kids на YouTube приніс гурту близько $4 млн. Ще більше коштів приносить продаж альбомів, концерти та діяльність у соціальних мережах. За прогнозами Net Worth Spot, власний капітал Stray Kids може скласти близько $30,18 млн. Щорічно команда заробляє приблизно $6,04 млн.

Учасники Stray Kids

Як звуть усіх учасників Stray Kids? До складу бойз-бенду входить 9 виконавців: Бан Чан, Кім Уджін, Лі Мінхо, Со Чанбін, Хван Хьонджін, Хан Джісон, Лі Фелікс, Кім Синмін і Ян Чонін.

Кім Уджін

Уджин народився 8 квітня 1997 року. Його вокальна кар’єра почалася з прослуховування в S.M. Entertainment. Хлопець хотів отримати місце в групі NCT, але доля склалася інакше. У 2016 році він підписав контракт з JYP, а 25 березня 2018 року дебютував у складі Stray Kids.

Уджин був головним вокалістом колективу і писав пісні, але в жовтні 2019 року JYP Entertainment оголосили про його відхід із колективу. Улітку 2021 року співак випустив дебютний сингл Still Dream і перший мініальбом. За словами редакції журналу Elle Girl, Кім Уджин виконає головну роль у новому серіалі від HBO.

Бан Чан

Народжений 3 жовтня 1997 року Бан Чан — один із найстарших учасників гурту Stray Kids. Його справжнє ім’я Крістофер Бан. Хлопець ріс в австралійському Сіднеї (Австралія) і багато знімався в рекламі, але завдяки вокальним даним зміг завоювати серця південнокорейських підлітків.

З 2011 року Бан Чан працював стажером у продюсерській компанії JYP Entertainment. За цей час він встиг знятися у відеокліпах гуртів TWICE і miss A. За словами журналістів South China Morning Post, Бан Чан став учасником реп-тріо 3RACHA і гурту Stray Kids, в якому виконує вокальні партії, пише пісні і музику, продюсує кліпи.

Лі Мінхо

Лі Мінхо, який виступає в Stray Kids під псевдонімом Лі Ноу, народився 25 жовтня 1998 року в Кімпхо (Південна Корея). Він прекрасно танцює і під час японського туру BTS був на підтанцьовці. Незабаром він зрозумів, що хоче бути співаком і виступати на сцені. У 2017 році хлопець підписав контракт з JYP і приєднався до популярного бойз-бенду. Відмінно знає англійську мову, любить хрустіти пальцями, боїться висоти. Вважає себе милою людиною, яка любить поїсти.

Со Чанбін

Чанбін народився 11 серпня 1999 року в Йон’їні, Кьонгідо (Південна Корея). Чанбін закінчив вищу школу Bora High School. Со навчався Mu Doctor Academy і був на прослуховуванні п’ятого сезону шоу SMTM. Справжніх успіхів він зміг досягти, підписавши контракт із JYP. Продюсерська компанія розкрила в Со Чанбіні талант репера, після чого він став учасником 3RACHA і Stray Kids. Хлопець пише пісні та музику для обох колективів, займається продюсерською діяльністю.

Хван Хьонджін

Хван Хьонджін народився 20 березня 2000 року в Сеулі. У підліткові роки Хван любив спорт: мріяв стати футболістом, показував хороші результати на змаганнях з плавання. Хван ходив до Школи виконавських мистецтв Сеула (SOPA), але не замислювався про зіркову кар’єру. Усе змінилося, коли на вулиці до нього підійшов агент JYP і дав візитку. Хьонджін сходив на запропоноване прослуховування і приєднався до Stray Kids як репер, танцюрист і автор пісень.

Хан Джисон

Народжений 14 вересня 2000 року в Ічхоні (Південна Корея) Хан Джисон виступає в Stray Kids під псевдонімом Хан. До того як потрапити в популярний бойз-бенд, хлопець проходив навчання в Def Music Academy. У 2016 році він підписав контракт з JYP і приєднався спочатку до реп-тріо 3RACHA, а пізніше до Stray Kids.

Хан читає реп, співає і пише пісні, але погано переносить пов’язані з концертною діяльністю стреси. У 2019 році у співака виявлено симптоми переривчастого тривожного розладу.

Лі Фелікс

Фелікс народився 15 вересня 2000 року і жив у Сіднеї (Австралія). Переїхав до Південної Кореї після того, як його прийняли в JYP Entertainment. Хлопець займався плаванням і тхеквондо, але зміг прославитися завдяки бітбоксу. У 2018 році він дебютував у Stray Kids з міні-альбомом «I Am Not». Фелікс читає реп, танцює і періодично з’являється в різних реаліті-шоу JYP.

Кім Синмін

Синмін народився 22 вересня 2000 року в Сеулі. Майбутній поп-ідол ходив у звичайну школу і проходив навчання в M Academy. У 2017 році він посів друге місце на прослуховуванні JYP, після чого приєднався до колективу Stray Kids. Він не тільки став провідним солістом групи, а й пише для неї пісні.

Ян Чонін

Ян Чонін народився 8 лютого 2001 року в Пусані (Південна Корея). До підписання контракту з продюсерською компанією JYP хлопець замислювався про кар’єру вчителя початкових класів. Навчався в School of Performing Arts. Стажувався в JYP з 2015 року. Разом із групою Чонін виступає по всьому світу під сценічним псевдонімом I.N (Ай Ен). Він співає, танцює, пише для колективу пісні та музику.

Stray Kids — популярний бойз-бенд, відомий у всьому світі. Учасники колективу співають, танцюють і читають реп. У них тисячі шанувальників, які прагнуть дізнатися найдрібніші подробиці про своїх кумирів. Якщо належите до їхнього числа або просто захоплюєтеся південнокорейськими поп-ідолами Stray Kids, поділіться своїми враженнями від їхніх виступів у коментарях.