Як зрозуміти, що час на консультацію до невролога

Estimated read time 1 min read

Спектр неврологічних захворювань настільки широкий, як і їхня симптоматика, що пацієнт не завжди може усвідомити, що в його випадку потрібна кваліфікована допомога вузькопрофільного фахівця.

При цьому існує ціла низка сигналів, що чітко вказують на те, що людині необхідна консультація невролога. З якими симптомами звертаються до фахівця цього профілю? Давайте розумітися.

З якими симптомами звертаються до невролога

Неврологічні проблеми часто для пацієнтів залишаються задоволеними розмитими. І будь-яку слабкість, запаморочення люди часто списують, наприклад, на зміну погоди, магнітні бурі або різні астрологічні явища. Однак допомога грамотного фахівця допоможе з’ясувати причину і, відштовхуючись від неї, позбавити пацієнта цілого ряду неприємних симптомів:

  1. Головні болі та запаморочення. Пульсуючий біль у скронях, головний біль напруга, мігрені – все це псує якість життя і може тривати роками.
  2. Порушення сну: починаючи від безсоння і закінчуючи навпаки — надмірною сонливістю або тривожним сном з частими пробудженнями.
  3. Слабкість, апатія, напівнепритомність, втрата свідомості.
  4. Шум в вухах. Можливо викликаний застоєм крові в шийному відділі хребта або перевтомою, стресом.
  5. Тремор, оніміння, поколювання в кінцівках, швидке затікання рук чи ніг при нерухомому положенні.

Консультація невролога передбачає передусім огляд пацієнта та ретельне його опитування. Лікареві важливо з’ясувати анамнез, причину появи захворювання, його особливості прояву і т.д.

Вже за першої консультації у більшості випадків невролог може або поставити точний діагноз, або звузити перелік можливих захворювань і за необхідності направити пацієнта на додаткові лабораторні дослідження або на консультацію до інших вузькопрофільних фахівців.

Важливо також відвідувати невролога протягом усього лікування. Це необхідно для того, щоб відслідковувати результати та за необхідності коригувати тактику прийому препаратів.

Як знайти хорошого невролога

Якщо ви переконалися, що вам потрібна консультація невролога, важливо знайти грамотного кваліфікованого спеціаліста із достатнім досвідом роботи. При виборі лікаря звертайте увагу на:

  • відгуки, які залишають про спеціаліста його пацієнти;
  • цінову політику;
  • досвід роботи та спеціалізацію.

Важливою є також і атмосфера під час прийому. Бажано, щоб лікар міг привернути до себе і викликав довіру у пацієнтів. У Сіті Клінік працюють не просто досвідчені неврологи, а кваліфіковані фахівці, здатні взятися за будь-які, навіть найскладніші ситуації. У клініці використовується потужне інноваційне обладнання та передові технології для діагностики, лікування та профілактики неврологічних захворювань.