Як вибрати додаткові фари на авто

Estimated read time 0 min read

Якщо вам часто доводиться керувати транспортним засобом в нічний час або в умовах поганої погоди, варто подбати, щоб автомобіль мав додаткові джерела освітлення. Таким чином ви зможете краще орієнтуватися на дорозі, що значно підвищить безпеку пересування.

Дуже важливо правильно підібрати додаткові фари на авто, щоб нові джерела освітлення повністю відповідали вашим потребам. Для цього потрібно звернути увагу на 2 основних фактори: тип фари та різновид лампи.

Тип фар

Залежно від типу фари можуть бути:

  1. Протитуманними. Ідеальний варіант освітлення для пересування на транспортному засобі в умовах сильної зливи або туману.
  2. Прожекторними. Це надзвичайно потужне джерело світла. Саме тому такі фари використовуються тільки при нічній їзді, але не по людним дорогам, а скоріше в умовах бездоріжжя, оскільки прожектор може засліпити водія, який їде назустріч.
  3. Дальнє світло. Чудовий практичний варіант, який освітлює більшу частину дороги. В такому випадку практично кожен водій підбирає ту яскравість та тип лампи, який буде йому найбільш підходящим.
  4. Ближнє світло. Одне з найбільш розповсюджених освітлень, яке допомагає краще освітити навколишній простір біля транспортного засобу.

Різновиди ламп

Перед купівлею додаткових ламп на автомобіль, потрібно ознайомитися з доступними різновидами такої продукції. Оскільки експлуатаційні характеристики моделей можуть суттєво відрізнятися.

Загалом лампи можуть бути:

  1. Світлодіодними. Один із найбільш поширених варіантів. Відрізняється сильними променями світла, а також відсутністю мерехтіння. Світлодіодні фари можуть прослужити довгий термін часу, якщо забезпечити їм правильне технічне обслуговування.
  2. Галогенними. Досить бюджетний варіант, який відрізняється надзвичайно простим монтажем та демонтажем. Установлюються тільки попарно, оскільки світло змінюється в процесі експлуатації.
  3. Ксеновими. Дуже потужні фари, водночас така модель вимагає небагато енергії. Єдиним недоліком є тільки висока вартість. Але якщо ви не бажаєте економити, це дуже якісний та надійний варіант.
  4. Лазерними. Такий варіант фар забезпечує дуже яскраве світло, однак конструкція моделей відрізняється складністю. Саме тому для їх встановлення краще звернутися до досвідчених професіоналів.

Дуже ретельно обирайте модель додаткових фар, щоб вона не тільки відповідала вашим потребам, але й відрізнялася чудовими технічними характеристиками.