Чистка та відновлення печінки без ліків – це можливо?

Ні для кого не буде новиною те, що саме печінка – є одним з головних фільтрів нашого організму, який пропускає через себе і знешкоджує небезпечні токсини. Тому аби залишатись молодим та здоровим роботу цього фільтра потрібно підтримувати. Проте одразу купувати дорогі ліки не варто, адже є багато народних рецептів для очищення і оновлення печінки. Ми спробуємо написати вам про декілька найбільш популярних способів, як лікувати печінку в домашніх умовах, проте перед їх початком слід проконсультуватись зі своїм сімейним лікарем!

Чому печінці потрібне очищення від шлаків та токсинів?

Відповідь на це питання повинна стати початком лікування, адже без розуміння такої необхідності, вам не буде здаватись доцільним проходити ці етапи відновлення. І так, шлаки – це кінцеві продукти обміну речовин, а токсини – шкідливі компоненти, що потрапляють в організм ззовні або утворюються в ньому. І ті й інші, накопичуючись в нашому тілі, викликають внутрішню інтоксикацію, яка може проявлятися стомлюваністю, болями голови та суглобів, шкірними висипами, алергіями, підвищенні температури тіла. Крім того, шкідливі речовини утворюються в печінці (жири) або потрапляють в неї ззовні (отрути, алкоголь, деякі ліки) надають шкідливу дію і на саму печінку, викликаючи її ожиріння, запалення, фіброз і, як наслідок, порушень функцій.

В результаті таких впливів печінка погано справляється зі своїм завданням щодо своєчасного виводу отруйних речовин, і всі ці негативні процеси посилюються. Варто сказати, що проблеми з функціонуванням печінки в тій чи іншій мірі притаманні практично кожній дорослій людині в силу техногенних, екологічних, соціальних факторів, які поглиблюються шкідливими звичками – прийомом алкоголю, курінням, вживанням шкідливої їжі.

Коли ви зрозуміли, що відновлення все ж необхідне, тепер поговоримо про те, як відновити печінку без ліків?

Народні методи або як лікувати печінку в домашніх умовах

  • Березовий лист. Народна медицина при каменях в печінці рекомендує молодий березовий лист – його збирають навесні, сушать, потім варять відвар за таким рецептом: 2 ст. ложки березового листа заливають склянкою окропу і варять на малому вогні, поки об’єм води наполовину не зменшиться. Потім відвар остуджують, проціджують і п’ють по 1 ст. ложці З рази в день за годину до їжі. Пропивають відвар березового листа протягом 3 місяців.
  • Лопух. При лікуванні кісти печінки використовується лопух: його сік вважається одним з найбільш ефективних засобів при лікуванні печінки. Сік віджимають з листя молодого лопуха. Зберігають сік у холодильнику, але не більше трьох днів. П’ють сік кожен день, 1-2 ст. ложки тричі на день до прийому їжі. Якщо кисть не розсмокчеться, то знову пропивають сік ще один місяць.
  • Сік квашеної капусти. Сік від квашеної капусти, на думку народних цілителів, полегшує жовчокам’яну хворобу і сприяє розчиненню каменів. П’ють сік 2 місяці по 1½-1 ​​склянці 3 рази в день за 20 хвилин до прийому їжі.
  • Чистотіл. З молодого чистотілу вичавлюють сік, відстоюють його, проціджують. По 1 краплі сік розбавляють в 1 ч. Ложці води, п’ють по 1 ч. ложці 1 раз в день. Кожен день додають по 1 краплі і на 10-й день п’ють по 10 крапель соку на 1 ч. ложку води. Після цього роблять перерву на 10 днів.
  • Оливкова олія. Радять за півгодини до їжі приймати по 1/2 ч. ложки оливкової олії протягом 3 тижнів. Якщо немає неприємних відчуттів, то кількість масла на прийом можна збільшити до 1 ст. ложки (більша кількість може сприяти збільшенню ваги). При прийомі оливкової олії, як вважають фахівці, камені без болю виходять з печінки.
  • Перепелині яйця. Щоранку натщесерце п’ють 5 сирих перепелиних яєць. Їх розбивають в чашку і випивають залпом. Курс лікування – три тижні.
  • Редька з медом. Редьку натирають на терці, віджимають сік і змішують з медом у пропорції 1: 1, п’ють по півсклянки на день. Це засіб дозволяє уникнути утворення каменів в печінці і жовчних протоках.
  • Апітерапія. В якості лікувальних засобів при відсутності алергії використовують мед, маточне молочко, пилок, прополіс.
  • Буряковий сироп. 3 буряка миють, чистять, ріжуть на кілька частин, заливають водою і варять, поки відвар не загусне, прийнявши вид сиропу. Буряковий сироп приймають по чверті склянки З рази на день за 20 хвилин до їди. Вважається, що при такій дієті камені в печінці будуть поступово розчинятися і безболісно виходити.
  • Курс терапії муміє. 1 г муміє розчиняють в 1 л теплої води (температура тіла). П’ють 2 тижні по склянці за півгодини до прийому їжі 3 рази в день.
  • Горобина червона, додана, наприклад, в чай або настояна на меду, дуже корисна при каменях в печінці. Якщо з’їдати по 2 склянки горобини в день, то каміння поступово розчиняться і вийдуть.

Окрім описаних народна медицина пропонує масу засобів, чим лікувати печінку. Наприклад, мед розторопші, гарбузове насіння і масло, горіхи та інші. Проте їхню ефективність важко довести. Звертаємо вашу увагу ще раз, що навіть під час лікування народними методами, спочатку слід проконсультуватись із лікарем!

  • Чистка та відновлення печінки без ліків – це можливо?