Cyberpunk 2077 Phantom Liberty: все, що відомо про гру

Кажуть, що Phantom Liberty для Cyberpunk 2077 буде першим та єдиним доповненням до Night City, окрім оновлення Edgerunners. Вже минуло два роки з моменту виходу Cyberpunk 2077, і студія CD Projekt RED протягом багатьох з них працювала над переробкою та виправленням аспектів відкритого світу, оскільки його запуск був досить багатопомилковим та майже зламаним. З останнім великим оновленням, яке додало нові зачіски та контент, пов’язаний з серією Netflix Edgerunners, увага тепер переходить до доповнення Phantom Liberty, яке має вийти у 2023 році.

Після випуску двох трейлерів-тізерів у 2022 році, студія CD Projekt RED пізніше підтвердила деякі деталі про доповнення. Тепер ми знаємо, що Cyberpunk 2077: Phantom Liberty буде “шпигунським трилером” і буде “встановлено в новому районі Night City”. Під час церемонії нагородження The Game Awards 2022 ми також отримали захоплюючий другий трейлер для DLC, а команда CDPR також випустила заяву про те, що ми зберемося з Ідрісом Ельбою, щоб досліджувати новий контент.

Читайте далі, щоб дізнатися все, що ми вже знаємо про Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, від трейлерів до очікуваних дат виходу.

Дата виходу та платформи для Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Дата виходу для Cyberpunk 2077: Phantom Liberty наразі невідома (TBC), але планується на 2023 рік. Наступне доповнення буде доступне лише для ПК, PS5 та Xbox Series X, оскільки CD Projekt Red прийняла рішення припинити підтримку PS4 та Xbox One.

CD Projekt RED підтвердила це 6 вересня 2022 року, оголошуючи, що патч 1.6 “є останнім великим оновленням для старих консолей”. Студія заявляє, що тепер зосереджує свою увагу на ПК, PS5 та Xbox Series X, працюючи над поліпшенням існуючих систем та створенням основи для майбутнього контенту в Phantom Liberty. Гейм-директор Габріель Аматанджело говорить, що “повне перетворення системи поліції та боїв між автомобілями” – це лише деякі зі змін, що надходять.

Ціна на Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty: все, що відомо про гру

Питання, яке ставлять багато гравців: чи буде Phantom Liberty безкоштовним? Ми звернулися до Радека Грабовського, глобального PR-директора CD Projekt Red, який підтвердив, що Cyberpunk 2077 Phantom Liberty буде платним доповненням.

“Щодо ціни на доповнення, ми ще не розкривали точні деталі, але воно буде платним”.

CDPR має певний досвід роботи з преміальними доповненнями. У The Witcher 3: Wild Hunt були два великі доповнення, а також 16 безкоштовних оновлень DLC. Hearts of Stone вийшла в 2015 році, всього через п’ять місяців після виходу The Witcher 3, по ціні $9,99; більша Blood and Wine була випущена у травні 2016 року, по ціні $19,99. Хоча CDPR ще не підтвердила ціну на Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, Грабовський підтвердив філософію студії щодо доповнень:

“Я можу також сказати, що наші доповнення зазвичай дешевші, ніж ігри повної ціни.”

Особливості Cyberpunk 2077: Phantom Liberty – участь Ідріса Ельби

Introducing Idris Elba as Solomon Reed, an FIA Agent for the NUSA. Team up and take on an impossible mission of espionage & survival in #PhantomLiberty, a spy-thriller expansion for #Cyberpunk2077 set in an all new district of Night City. Coming 2023 to PC, PS5 & Xbox Series X|S. pic.twitter.com/jjTuv5PDXA

— Cyberpunk 2077 (@CyberpunkGame) December 9, 2022

Під час церемонії The Game Awards 2022 ми отримали захоплюючий новий трейлер майбутнього доповнення. З Phantom Liberty ми збираємось відправитися на розвідувальну місію у “шпигунському трилері” разом з ніким іншим, як Ідріс Ельба. Так, Ельба з’явиться в світі Cyberpunk як Соломон Рід, агент ФАІ, який працює на NUSA.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty налаштування та сюжет

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty: все, що відомо про гру

Новий додаток Cyberpunk 2077: Phantom Liberty перенесе нас до нового району Найт-Сіті. Режисер гри Габріель Аматанджело стверджує, що додаток “в основному відбувається” в раніше не дослідженій зоні – якою, за припущеннями, є Комбат-зона Пацифіки. Ця зона є частиною південно-західного блоку мапи і залишається однією з найбільш небезпечних зон Найт-Сіті, оскільки була огороджена від інших частин Пацифіки ще до завершення будівництва району.

На жаль, якщо ви затримаєтеся в Coastview довше, ви можете почути, як хвильово обговорюються чутки про те, що поліція міста Найт-Сіті викидає небезпечних злочинців за стінами комбат-зони. У Cyberpunk 2077 є два збірники “Shards”, які натякають на подальші проблеми в Комбат-зоні Пацифіки, зазначаючи присутність збройної міліції та Генерала, який не терпить сміттєзбирачів.

З CDPR дратують, що Phantom Liberty буде “шпигунським трилером”, і з трейлера видно, що V вимовляє присягу вірності Новим Об’єднаним Штатам Америки (які не є друзями Пацифіки, якщо історія нам щось каже), отже, очікуйте інфільтрації та шпигунства в цьому додатку. Режисер гри Габріель Аматанджело багато не говорив, але натякнув, що Phantom Liberty – це “новий стиль сюжету, з яким нам весело працювати”.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty: Персонажі

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty: все, що відомо про гру

CDPR повідомляє, що в Cyberpunk 2077: Phantom Liberty будуть нові персонажі, хоча деякі з вже знайомих також повернуться. Ми знаємо, що гратимемо за V, імовірно, продовжуючи прогрес з основної кампанії, тоді як Кіану Рівз вже підтвердив свою участь: “Це дивовижно повернутися і грати роль Джонні знову в темному майбутньому”.

Радіостанції Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty: все, що відомо про гру

У Cyberpunk 2077 з’явиться абсолютно нова радіостанція, яка відрізняється тим, що включатиме музику, створену гравцями самісінькими. Радіостанція 89.7 Growl FM міститиме від 12 до 15 треків, які надійдуть від гравців Cyberpunk 2077, а CDPR приймає заявки до 30 листопада 2022 року. Також ми знаємо, що незалежна радіостанція Найт-Сіті буде представлена DJ ASH, яку озвучує інфлюенсер Саша Грей.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty: Розробка

Кіберпанк 2077: Phantom Liberty – єдине “заплановане” розширення, яке CDPR готує для своєї РПГ. Підказки на цю тему з’явилися в листуванні під час вересневого шоукейсу Night City Wire, а пізніше це було підтверджено глобальним директором з питань взаємодії з громадськістю CDPR Радеком Грабовським у заяві для Polygon: “Я можу підтвердити, що Phantom Liberty – це єдине заплановане розширення для Cyberpunk 2077, тобто немає планів на створення більше розширень після цього”.

Щодо підтримки, яку надає CDPR Phantom Liberty, ми знаємо, що близько половини студії працює над розширенням. Щодо того, чим займається друга половина, ми знаємо, що багато з них зараз зайняті у попередній роботі над Відьмаком 4, хоча є ще безліч інших майбутніх ігор CD Projekt Red на різних етапах розробки.

Одна з найцікавіших – це Кіберпанк Оріон, який CDPR описує як “сиквел Кіберпанку 2077, який продемонструє повну силу та потенціал всесвіту Кіберпанку”. Немає дати випуску для цього проекту, але очікується, що він вийде після Відьмака 4: Поляріс та до проекту Hadar, нової IP-адреси поза франшизами Відьмака та Кіберпанку, яка зараз знаходиться на етапі концептуальної розробки.

Cyberpunk 2077: Продовження

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty – це одна з багатьох гри, що розробляється у CDPR. Ми знаємо, що студія працює над The Witcher 4 (і двома іншими грами, які утворять нову сагу) та зовсім новим IP з кодовою назвою Project Hadar. Але CDPR також розробляє сиквел Cyberpunk 2077 з кодовою назвою Project Orion. Студія каже про цю таємничу ініціативу наступне:

“Сиквел Cyberpunk 2077, який продемонструє повну потужність та потенціал всесвіту Cyberpunk”, додаючи, що планує “піти далі зі франшизою Cyberpunk та продовжувати розкривати потенціал цього темного фентезі-універсуму”.

Перегляньте найкращі ігри для гри на ноутбуках, якщо ви шукаєте нові ігри, які можна взяти з собою у дорогу.