ᐈ Веганські роли тільки для веганів чи це сучасний суперфуд?

Ви теж вважаєте, що веганська їжа це тільки для людей, які дотримуються виключно веганської філософії? Ми хочемо показати вам, що така їжа, яка не містить м’ясо і рибу, підійде для кожного, хто любить смачно та ситно поїсти. Веганські суші у Львові – це смачна і корисна їжа, яка підійде всім, хто хоче урізноманітнити своє меню та познайомитися з новими, незвичайними смаками.

Чому азійська кухня підходить для веганів якнайкраще?

Про різноманіття та користь страв азійської кухні вже багато було сказано. І саме тому ця кухня подобається так тим людям, які переймаються своїм здоров’ям. Веганські суші готуються тільки зі свіжих інгредієнтів, які не містять шкідливих речовин та не потребують зайвої термічної обробки. 

Із самого початку, як оповідає нам історія виникнення суші, в Японії готували переважно саме такі суші, без риби. Ліпили їх із рису, водоростей та овочів. І досі збереглися рецепти приготування ролів, які містять у складі сир тофу, горіхи, огірки, гриби. Навіть приправи, які надають суші вишуканого смаку, маринований імбир і васабі – це чисто веганські продукти. Такі суші навіть можна давати маленьким поціновувачам азійської кухні. 

Яку особливість мають веганські суші?

Головною особливістю є наявність лише корисних інгредієнтів. Рис, який є невіддільною складовою суші, це джерело енергії для організму. Також він містить корисний білок, так необхідний для підтримки м’язів. Лист норі містить багато йоду, який просто необхідний для нормального функціонування щитоподібної залози. Кунжут покращує стан шкіри, волосся тощо. Овочі – це просто скарб корисних вітамінів і мінералів. Навіть соєвий соус – це непросто смакова добавка, а корисний інгредієнт, в якому багато заліза, який підтримує імунітет людини та покращує роботу ендокринної системи. 

До головної особливості можна ще додати наступні:

  • такі суші мають дуже привабливий вигляд, що так збуджує апетит і тим самим цілюще впливає на травлення;
  • безпечні вагітним і дітям;
  • швидкі у приготуванні;
  • низька калорійність;
  • різноманітність начинок;
  • недорого коштують.

Які начинки використовуються для приготування веган – суші?

Начинки такого роду суші можуть складатися з різних компонентів. Якщо вам можна споживати молочні продукти, то у такому випадку відмінно підійде начинка з сиру, де можна комбінувати сир різних видів. Це може бути фета, крем – сир, тостовий та інш. Якщо молочні продукти ви не вживаєте, то можна замовити начинку з сиром тофу. Він виготовляється виключно із сої.

Дуже смачні й корисні виходять “зелені” суші, які містять у своєму складі тільки овочі або фрукти. Це можуть бути огірок, авокадо, листя салату, в’ялені томати, болгарський перець та ще багато різного. Чудовою альтернативою м’ясу стане начинка з грибів шиїтаке чи омлету тамаго.


NOA має величезне меню різних видів суші, серед них багато і веганських ролів. Усі вони готуються тільки зі свіжих продуктів.