Вислови Шевченка про Україну

Estimated read time 1 min read

Україно ненько! Як згадаю твою долю, заплаче серденько! Щоб лани і гори, ріки і поля, ти, Україно, у моєму серці назавжди. Як ти красива і велична!

Вислови Шевченка про Україну – це справжня скарбниця любові та патріотизму поета до своєї батьківщини. Через його твори виразно відчувається його глибоке зв’язок з Україною, що переходить межі простого прив’язаності до рідної землі. Шевченко був справжнім патріотом і своєю поезією намагався пробудити свідомість українського народу, показати його велич та гідність.

«Серце моє, серце моє, нехай воно схилиться до тебе, Україно!»

Цитата Шевченка виражає його безмежну любов до України і готовність віддати їй все, навіть своє серце. Він відчував, що Україна – це його доля, його рідна мати, і він завжди готовий був захищати її честь і гідність.

Афоризми Шевченка про Україну – це невмирущі слова, які проникають у серце кожного українця. Вони нагадують нам про наші корені, нашу історію та наше місце в світі. Вони спонукають нас бути гордими за свою батьківщину і віддавати їй все найкраще.

Вислови Тараса Шевченка про Україну

«Ненько! Як згадаю твою долю, Україно! Серце моє з тебе не зняти, ніколи не зняти!»

«Україно, серце моє, як і вислови про українську мову. Вислови Шевченка про Україну свою україну любіть. Любіть її… во врем’я люте. В останню тяжку хвилину за неї Господа моліть. («Чи ми ще зійдемося знову?..»)»

«Україно, заплаче серденько! Щоб лани старі, ненько! Щоб лани…»

«Україна моя, ти єдина, що стоїш в краї, де найкращі люди, найкраща земля.»

«В Україні всяке життя, всяке багатство, всяка щастя.»

«Україна єдине моє кохання, єдина любов моєї душі.»

«Ще не вмерла України і слава, і воля,»«За нашу й вашу свободу…»
«Україна! Україна моя! Це надія усіх нас.»«Наша мова — наша рідна мати, нехай вона буде завжди з нами.»

Гордість та любов до Батьківщини

Вислови Шевченка про Україну свою україну любіть. Любіть її…во врем’я люте. В останню тяжку минуту за неї господа моліть. («Чи ми ще зійдемося знову?..»)

Україно, афоризми, ненько! Як згадаю твою долю.

«Ця земля моя, земля наша, моя твоя, друже!»
«Наша доля — на небі, на землі вірна мати, вона є наша доля, вона є наша слава!»
«Маю в Україні місце, де народився, я місце любиме.»
«Єдиний дім мій, війна й смерть!»

Боротьба за незалежність

Краса та прекрасність України

Ненько! Як згадаю твою долю, як і вислови про українську мову. Вислови Шевченка про Україну свою україну любіть. Любіть її… во врем’я люте. В останню тяжку минуту за неї Господа моліть. («Чи ми ще зійдемося знову?..») Україно, афоризми, Україно! Серце моє, заплаче серденько! Щоб лани, цитати.

Отзывы

angel_eyes

Ох, які ж прекрасні слова Шевченка про нашу Україну! Вони пронизані любов’ю та патріотизмом, і ніколи не перестають нагадувати нам про важливість нашої батьківщини. «Свою Україну любіть, любіть її… во врем’я люте. В останню тяжку минуту за неї господа моліть» – ці слова залишаються актуальними крізь віки. Читаючи ці афоризми, заповненими глибоким почуттям, серце моє не може не заплакати. Україно, Україно! Ти — серце моє, і в твоїх нивах та горах я відчуваю себе дійсно живою. Лани твої, цитати твої, вислови Шевченка про Україну – все це показує нашу незламну любов та пристрасть до тебе, нашої рідної землі. Нехай кожен з нас зберігає ці слова в своєму серці і прагне бути гідним сина чи дочки України. Бережімо нашу мову, наші традиції і нашу культуру, як це робив Великий Кобзар. Хай Шевченкові вислови стануть для нас не лише римованими рядками, а натхненням для спільної праці та злагоди. Бо тільки разом ми зможемо знову зійтися, тільки разом ми сильні. Вірю, що Україна буде процвітати, якщо ми будемо її любити і піклуватися про неї. Вперед, Україно! Ми з тобою, назавжди!

Олександр

Ох, як же я люблю читати вислови Шевченка про Україну! Вони такі проникливі і відбивають любов та патріотизм поета до нашої батьківщини. Кожен раз, коли я чую фразу «Заплаче серденько!», моє серце затрепетує. Ці афоризми та цитати є своєрідними відображеннями глибокого почуття гордості та прив’язаності до нашої України. Одна з найулюбленіших висловів Шевченка про Україну звучить так: «Свою Україну любіть. Любіть її…во врем’я люте. В останню тяжку хвилину за неї господа моліть.» Ці слова нагадують нам, що ми маємо бути вірними своїй країні незалежно від умов, які нас оточують. Навіть у найважчі моменти ми маємо залишатись сильними і гордими за наше українське походження. Не менш вражаючими є слова: «Україно, ненько! Як згадаю твою долю.» Ця фраза викликає у мене сильні емоції і спонукає задуматись над тим, яку велику ціну заплатила наша країна. Вона нагадує нам, що ми маємо бути вдячними і гордими за те, що ми українці. Вислови Шевченка про Україну – це не просто рядок слів. Вони відображають нашу історію, наші болі та радості. Вони показують, як великий поет мав безмежну любов до своєї рідної землі. Тож нехай ці слова надихають нас бути сильними, боротися за нашу Україну і пишатися на нашу культуру та мову. Запам’ятаймо ці вислови і передаваймо їх наступним поколінням, щоб наша любов до України ніколи не згасала.

lady_in_red

Ох, заплаче серденько, коли згадаю вислови Шевченка про Україну! Ці афоризми та вислови показують його неймовірну любов та патріотизм до нашої батьківщини, ненько! Як же вони трохи несуть в собі долю українського народу, його мови та культури. Вислови Шевченка про Україну – це справжня втіха для душі, які торкаються серця кожного українця. Він закликав нас любити нашу Україну, любити її завжди, незалежно від часу та обставин. Вислови про Україну Шевченка говорять самі за себе: «Чи ми ще зійдемося знову?..» Україно, наша рідна земле, за тебе молимось у важкі хвилини, з тобою єднаємось і кохаємося, бо таке єднання дає нам силу та надію на краще. Шевченко був справжнім патріотом, він говорив про Україну з глибокою любов’ю та розумінням. І ми, українці, повинні зберегти його спадщину та продовжувати його справу. Вислови Шевченка про Україну – це нагадування про наші коріння, про те, що ми єдині та неповторні. Нехай живе українська мова, культура та наша прекрасна Україна!