Значення імені Вероніка, характер, доля та сумісність

Estimated read time 1 min read

Езотерика

robertss 18.09.2023 Article

Це ім’я досить популярне в усьому світі, і мода на нього не минає з роками. Видання Nameberry співвідносить пік його популярності з періодом 1972-1991 років. Ономаст Володимир Ніконов вважає, що воно прийшло в Євразію з прийняттям християнства і стало популярним серед жінок, які вирішили присвятити себе служінню Богу.

Що означає ім’я Вероніка? Воно означає ‘та, що приносить перемогу’ і пов’язане з ім’ям дружини Птолемея I Сотера, правителя елліністичного Єгипту. Існує кілька версій його походження:

  • Династичне ім’я Птолемеїв, форма давньогрецького імені Береніка (Ференіка).
  • Зустрічається в Біблії і походить від імені Вереника, так звали представниць роду Ірода Великого.
  • Походить від латинського «icona vera» і означає ‘істинний образ’ і ‘мешканка Верони’ (характерно для Італії).

Як звучить ім’я Вероніка церковною? У святцях використовують ім’я Вероніка, а також його застарілі форми Верника і Вереника, співвідносячи його з ім’ям святої Вероніки, зціленої Спасителем. Вероніка святкує іменини тричі на рік — 25, 30 липня і 17 жовтня.

Автор книги «Словник особистих імен. Понад 300 одиниць» Олександра Суперанська називає скороченими формами імені варіанти Віра, Ніка, Роня, Рона. Використовують також Вероничка, Веруня.

Доля Вероніки, відомі люди з таким ім’ям

Незвичайне ім’я накладає на Вероніку та її батьків особливі зобов’язання. Така дівчинка потребує доброзичливого середовища, у якому вона зможе спокійно розвиватися, дорослішати й отримувати любов. Батькам не слід тиснути на дитину-інтроверта. Щоб встановити з нею близькі стосунки, необхідно з ранніх років поважати точку зору дівчинки.

Вероніка з дитинства не опускає руки в разі промахів. Будучи дорослою, стає людиною із залізною волею, сильною інтуїцією та талантами, що виходять за рамки буденності. Серед жінок із цим ім’ям багато успішних, реалізованих особистостей:

  • Вероніка Гамбара — поетеса, громадський діяч і управитель міста Корреджо, Італія.
  • Вероніка Дударова — талановитий диригент, народна артистка СРСР, лауреатка Державної премії РРФСР ім. Глінки.
  • Вероніка Гарштя — молдавський хормейстер і педагог, народна артистка СРСР.
  • Вероніка Кастро — мексиканська співачка, актриса і телеведуча.
  • Вероніка Віткова — чеська біатлоністка, чемпіонка світу (2015), призерка зимових Олімпійських 2014 і 2018 років.
  • Вероніка Дідусенко — Міс Україна-2018, модель і захисниця прав жінок.

Чи щасливе ім’я Вероніка? Це ім’я неординарної та цілеспрямованої особистості. Як складеться доля дівчинки, багато в чому залежить від її вчинків і вибору. Найщасливішою Вероніка стане, якщо знайде кохання гідного партнера і зуміє створити міцну сім’ю.

Характеристика імені та характер Вероніки

Який характер у Вероніки? Це сильна, активна, але стримана дівчина, типовий інтроверт. Їй притаманна розважливість і суворість, яка перемежовується з умінням проявляти ніжність, віддано любити і піклуватися про близьких людей. Вона добра, але наполеглива, воліє лідирувати, ніж підкорятися. Не шукає уваги, але викликає інтерес своїм розумом, цілеспрямованістю і вмінням виправляти помилки, досягаючи поставлених цілей.

Щоб краще зрозуміти Вероніку, необхідно враховувати езотеричні параметри імені:

  • Число імені — 9. Журнал Marie Clair називає його числом духовних наставників.
  • Планета-покровитель — Плутон.
  • Камінь-талісман — чорний опал і онікс.
  • Тотеми — голуб, тигр і кипарис.

В юності вразлива і чутлива, але в підлітковому віці стає впертою, запальною. Любить комфорт, оточує себе красивими речами. Активна в спорті, бере на себе провідну роль у команді. Обирає престижну і високооплачувану роботу. Найуспішніше розкриває себе в музиці, малюванні, літературі. Із Вероніки вийде успішний медик, педагог і няня.

З недоліків характеру Вероніки можна відзначити зовнішню скритність, відстороненість. Вона здатна на самопожертву і може повністю присвятити себе сім’ї, розчинившись у чоловікові та дітях. Забувши про власні мрії, Вероніка відчує себе нереалізованою. Їй слід рівномірно розподілити увагу між сім’єю та кар’єрою.

Сумісність імені з іншими

Особисте життя Вероніки протікає бурхливо, але не ідеально. Уся справа в непростому характері дівчини, яка не любить підлаштовуватися, бажаючи у стосунках залишитися собою. У ній прихована особлива таємниця, що приваблює чоловіків. Вона перебиратиме варіанти, поки не знайде того, хто потрібен саме їй.

Якщо партнер виявиться таким, що підтримує, терплячим і люблячим, Вероніка може рано одружитися. У щасливому, гармонійному шлюбі розкриє найкращі якості дружини, матері та вірної подруги, стане більш відкритою, спокійною.

У виборі партнера спирається на почуття. Закохана, непостійна, шукає сильного і життєво підкованого чоловіка, який буде для неї опорою в житті. Від нього чекає ласки, на себе бере роль лідера в сім’ї. Їй потрібен мудрий і зрілий партнер, який прийме таку розстановку сил без шкоди для самолюбства.

Найбільш гармонійні союзи у Вероніки складаються з Антоном, Олександром, Борисом, Всеволодом і Владленом. Хороші стосунки з Григорієм, Геннадієм, Ігорем, Захаром і Леонідом. Легко досягти гармонії з Олегом, Романом і Станіславом, Тарасом і Микитою. Складно домовитися з Андрієм, Валерієм, Вадимом, Віктором і Віталієм. Імовірні конфлікти з Аркадієм, Глібом, Денисом, Дмитром і Євгеном. Буде складно знайти спільну мову з Євгеном, Іваном, Костянтином і Петром.

Вероніка — це суміш сили і вразливості, закритості і прагнення лідирувати. Через незвичайний характер дівчині уготована цікава доля. Те, наскільки вона буде щасливою, залежить від виховання, підтримки близьких людей і власних дій жінки.

You may also like

Ярослав: значення імен, характер і доля його володаря

Бурштин: магічні властивості, цікаві факти про камінь

Січень: знак зодіаку на початку та наприкінці місяця

Ера Водолія: що на нас чекає і скільки триватиме нова епоха

Енергетичний вампір: як розпізнати і захиститися від його впливу

Емілія: значення імені, характер і доля