Марина: значення імені, характер, доля та сумісність

Estimated read time 1 min read

Езотерика

robertss 22.09.2023 Article

Проєкт для батьків The Bump не зараховує його до популярних імен, але відзначає красу та мелодійність звучання. Проєкт для мам Mom Loves Best повідомляє, що воно посідає 718-ме місце серед популярних імен дівчаток у Сполучених Штатах Америки у 2021 році. Авторка спеціалізованих книжок Олександра Суперанська та ономаст Володимир Ніконов розкривають історію походження та особливості імені Марина.

Що означає ім’я Марина? Марина означає ‘морська’, і це значення нерозривно пов’язує ім’я з морською стихією. Існує кілька версій його походження:

  • Від римського «marina», що означає ‘морська’.
  • Жіноча форма давньоримського чоловічого імені Марін (Марінус).
  • Від епітета Venus Marina, яким називали богиню Венеру.

Ономаст Володимир Ніконов вважає, що в Росію воно принесено християнством із Візантії. Ім’я не стало популярним, але в містах зустрічалося частіше, ніж у сільській місцевості.

Як ще можна назвати Марину? Олександра Суперанська, авторка «Словника особистих імен. Понад 300 одиниць» пропонує зменшувально-пестливі варіанти Мара, Іна, Мариша. Ще використовують Маришка, Маринка, Маруся та Муся.

Марина святкує свої іменини 13 березня, 17 і 30 липня, а також 28 лютого. Її святими покровителями стали преподобна Марина Берійська і великомучениця Марина Антіохійська.

Доля Марини, відомі люди з таким ім’ям

Горда Марина, яка знає собі ціну, — відповідальна і цілеспрямована людина. Інтуїція допомагає їй бачити людей наскрізь і вміло маніпулювати ними. Це дає змогу жінці проживати таке життя, про яке вона мріє. Серед зірок мистецтва, спорту та суспільного життя багато людей із цим ім’ям:

  • Марина Владі — французька актриса, співачка. Дружина Володимира Висоцького.
  • Марина Абрамович — сербська художниця, яку називають «бабусею мистецтва перформансу».
  • Марина Руй Барбоза — бразильська акторка театру і кіно, телеведуча і фотомодель. Прапраправнучка бразильського міністра, письменника і громадського діяча Руя Барбози.
  • Марина Діамандіс — британська інді-рок співачка і композиторка грецького походження. Виступає під сценічним псевдонімом MARINA.
  • Марина Мороз — український боєць змішаних бойових мистецтв у мінімальній вазі за версією UFC.
  • Марина Бех-Романчук — чемпіонка Європи, призерка чемпіонату світу та багаторазова призерка України, яка виступає у стрибках у довжину та в потрійному стрибку.

Марина — щасливе ім’я? Воно має позитивну енергетику, дарує власниці заступництво вищих сил і любов людей. Щоб стати щасливою, Марині потрібно йти на компроміс, не плекати в собі гординю і не втрачати шанси, надані долею.

Характеристика імені та характер Марини

Які за характером Марини? Видання Astrologyk називає Марину волелюбною і примхливою, таємничою, чарівною і логічною. Вона здатна бути чуйною і доброзичливою, але доволі марнославна та егоїстична. Це допомагає їй розважливо планувати і втілювати в життя кар’єрні амбіції.

Розкрити суть імені допомагають його езотеричні характеристики:

  • Число імені — 5. Журнал Marie Clair називає його числом любові, виховання дітей і творчої самореалізації.
  • Планета-покровитель — Місяць і Венера.
  • Тотеми — лілія, форель і морський коник.
  • Камінь-талісман — чорний опал, перламутр.

Юна Марина рухлива, жива, слухняна, з глибоким і вдумливим поглядом. У підлітковому віці імпульсивна, її настрій різко змінюється від радості до песимізму. Їй необхідна спокійна обстановка і всебічна підтримка батьків, щоб плисти в потоці життя.

Марина багато фантазує. Прагнення жити в ілюзіях негативно відбивається на особистості. Їй потрібно чітко прописати цілі, грамотно обравши професію і сферу реалізації. У роботі вона працьовита й прискіплива, тому любить доводити справи до логічного завершення. Найбільш вдало таланти розкриються, якщо Марина буде інженером, будівельником, бухгалтером, юристом, лікарем. Досягне успіху, ставши перукарем і художником, актрисою, письменником.

Сумісність імені з іншими

Марину не можна назвати класичною красунею, але її чарівність привертає увагу однолітків. Вона закохана, вміє спокушати, залишаючись загадковою, привабливою. Відчуває гостру потребу в коханні та ніжності. Для стосунків обирає красивих, статних і сильних чоловіків. Шукає в них незгасну пристрасть і стабільний інтерес, масу уваги й обожнювання. Не отримуючи їх, готова змінювати партнерів.

Смілива і розкута жінка знаходить чоловіка, з яким знаходить спокійне, врівноважене, матеріально стабільне сімейне життя. До зрад не схильна і не готова прощати пригоди блудного чоловіка. Дуже хороша господиня і відповідальна мати, яка самовіддано занурюється в роль берегині сімейного вогнища.

Найбільш гармонійні союзи у неї складаються з Борисом, Глібом, Єгором, Миколою і Макаром. Спокійні й довірливі стосунки ймовірні з Анатолієм, Олексієм, Богданом, Віктором, Давидом і Євгеном. Міцний шлюб із Максимом, Михайлом, Мойсеєм, Марком, Павлом, Сергієм, Семеном і Тимофієм.

Не варто розраховувати на взаємність і міцний шлюб із чоловіками на ім’я Артур, Антон, Владислав, Георгій, Олег, Станіслав, Платон і Ярослав.

Настрій Марини мінливий, як море. Розуміння особливостей імені допомагає прийняти і полюбити цю глибоку і цікаву особистість. Щоб вирішити, чи підходить ім’я Марина новонародженій дівчинці, дізнайтеся про всі його таємниці та прийміть мудре рішення.

You may also like

Ярослав: значення імен, характер і доля його володаря

Бурштин: магічні властивості, цікаві факти про камінь

Січень: знак зодіаку на початку та наприкінці місяця

Ера Водолія: що на нас чекає і скільки триватиме нова епоха

Енергетичний вампір: як розпізнати і захиститися від його впливу

Емілія: значення імені, характер і доля