Яке місто має найдовшу назву у світі

Estimated read time 1 min read

Досуг

robertss 02.09.2023 Article

Кожне місто та населений пункт зазвичай має свою назву. Деякі носять ім’я на честь великих людей, інші перегукуються з особливостями місцевості. Але лише одне місто у світі має назву, що містить 168 літер або 20 слів. Саме з цієї причини його відзначили в Книзі рекордів Гіннесса, передає NUR.KZ.

Уже знаєте, про яке місто йдеться? Тим часом, воно відоме на весь світ, але під іншою, коротшою назвою — Бангкок.

Тоді як оригінальна назва столиці Таїланду звучить так:

Крун Тхеп Маханахон Амон Ратанакосін Махінтараютхая Махадлок Пхоп Нопарат Рачатані Буріром Удомратчаніве Махасатан Амон Піман Авата Саті Сакатхаттія Вітсанукам Прасіт.

กรรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ ราชธานีบุรรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถาน อมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์

Самі жителі країни зазвичай називають свою столицю скорочено «Крунг Тхеп», а повне найменування заучують у школі.

Однак далеко не всі можуть відповісти на запитання, що саме означає кожне слово в найдовшій назві міста на планеті. Адже багато з них давно застаріли. Їх не використовують у сучасному житті.

Тим часом, у перекладі російською отримуємо:

Святопрестольний великий град безсмертної династії непереможна твердиня, святе помазання на чолі світу, місто дев’яти блискучих скарбів, місце палацу Великого Правителя, обитель втілених райських божеств, царем небесним заповіданий творцем буття, споруджений.

Тоді може виникнути цілком резонне запитання: як співвідноситься вживана зараз назва з цим довгим Крун Тхеп Маханахон.

Спочатку Бангкок був невеликим торговим центром і портом, що називався на той час Банг Макок («bang» — село, «makok» — дика слива), тобто, в дослівному перекладі «село диких слив».

Він обслуговував столицю Таїланду того часу — місто Аюттхая. Але вона була зруйнована бірманцями, тоді король ухвалив рішення про перенесення головного міста в інший регіон.

Згодом, незважаючи на офіційну назву, в іноземців прижився саме скорочений варіант «Бангкок», який зараз використовують по всьому світу.

Сьогодні Бангкок — один із сучасних мегаполісів на Землі, який найшвидше розвивається.

Тут розташовані майже всі адміністративні та наукові установи країни, офіси найбільших міжнародних організацій. Місто є популярним туристичним центром регіону.

Пропонуємо подивитися, який вигляд має столиця Таїланду.

Пам’ятайте, карантин не триватиме вічно. Уже зараз можна планувати майбутню поїздку, вивчаючи напрямки, які вас цікавлять.

Вигідні авіаквитки ви завжди зможете придбати на сайті або в застосунку Aviata.kz, не виходячи з дому. Інноваційна система пошуку дозволить це зробити за дві хвилини. Купуючи квитки в додатку, ви збираєте бонуси.

Дізнавайтеся про все першими

Підпишіться і дізнавайтеся про свіжі новини Казахстану, фото, відео та інші ексклюзиви.

You may also like

Как правильно использовать пушер

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Лучшие топ 20 турецких сериалов — по мнению зрителей

Кінокритики назвали найкращий фільм 2018 року

Книги про секс: добірка цікавих і корисних книг

Конан («Наруто»): техніки, опис, цитати