Навіщо в Нідерландах будують будинки просто у воді

Estimated read time 1 min read

Неподалік Амстердама побудували ціле село на річці. Жителі готувалися до зведення поселення близько 10 років і назвали себе «стійке плавуче співтовариство». Чому було ухвалено рішення спорудити будинки просто у воді, розповів канал TOUR2GO.

Schoonschip — «водне село» в Нідерландах. Тут будинки побудовані на палях, вбитих у дно річки. Подібне архітектурне рішення дає змогу жителям протистояти повеням.

Річ у тім, що будинки піднімаються разом із водою, тому їх ніколи не затоплює. Ідея полягає в тому, що споруди кріпляться до паль не капітально, а немов поплавці. Тому вони можуть підніматися вгору або опускатися вниз.

Будинки, як правило, у 2-3 поверхи. Вони стоять на воді групами, щоб можна було використовувати один причал на кількох господарів.

Виглядає це як загальна дерев’яна дорога, від якої відходять «стежки» до входу кожної будови. Причали зроблені за тією ж схемою, що й будинки.

Село Schoonschip з’явилося 2021 року, хоча задумалися над його створенням за 10 років до цього. Сьогодні тут 46 будинків, у яких проживає близько 100 осіб.

При цьому будинки розташовані таким чином, щоб у всіх був свій вид на відкриту воду.

Селище вже стало місцевою визначною пам’яткою, куди навідуються і туристи. До речі, в самому Амстердамі офіційно налічується близько 3 тисяч плавучих будинків.

Плануючи подорож до Амстердама або будь-якого іншого міста світу, пам’ятайте, що вигідні квитки на літак ви завжди зможете купити на сайті або в додатку Aviata.kz. Пошук займе всього 2 хвилини. Купуючи квитки в додатку, ви збираєте бонуси.

  • Нідерланди
  • Aviata

Дізнавайтеся про все першими

Підпишіться і дізнавайтеся про свіжі новини Казахстану, фото, відео та інші ексклюзиви.

You may also like

Как правильно использовать пушер

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Лучшие топ 20 турецких сериалов — по мнению зрителей

Ченнелінг: що це таке, навіщо він потрібен і як опанувати техніку

Соляр: що це таке і навіщо він потрібен

Бальзамічний оцет — що це таке і навіщо він потрібен

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.