Найдорожчі породи кішок, за яких доведеться віддати пристойну суму

Estimated read time 1 min read

Яка найдорожча порода кішок? Журнал Рет Keen пропонує рейтинг найдорожчих кішок у світі. До нього увійшли такі породи: ашера, саванна, бенгальська кішка, као-мані, сфінкс, перська кішка, тойгер, петерболд, регдолл, мейн-кун. Інтернет-видання Hepper і Bubble Pet підтверджують, що вартість породистих кішок залежить від їхнього родоводу, зовнішнього вигляду і призначення.

Ашера

Кішка породи ашера належить до супердорогих (до $125 тис.). Така ціна пов’язана з тим, що ця порода належить до екзотичних представників котячих. Ашера — це суміш кількох диких і домашніх кішок, включно з леопардами з Азії та африканськими сервалами. Вона виглядає як маленький леопард. У неї:

  • плямиста гладка шерсть;
  • великі стоячі вуха з пензликами;
  • високі лапи і довгий хвіст.

За манерою поведінки вона більше нагадує собаку, ніж кішку. Завжди перебуває в пошуку пригод, в активному русі.

Саванна

Саванна — представник дикого котячого світу. Породу вивели шляхом схрещування африканського сервала і сіамської кішки. Зовні вона схожа на гепарда:

  • довгі ноги;
  • гнучке струнке тіло, благородна постава;
  • коротка м’яка шерсть;
  • великі округлі вуха;
  • пухнастий хвіст.

Важить така кішка від 7 до 15 кг. Вартість савани коливається в діапазоні $10-$50 тис. У будинку савана поводиться активно, застрибує на високі предмети і вимагає сире м’ясо. До незнайомців ставиться з цікавістю і дуже прив’язується до господаря.

Бенгальська кішка

Бенгальські кішки належать до рідкісних порід. Вона привертає увагу красивим леопардовим або мармуровим забарвленням. Тварина підходить тим, хто веде активний спосіб життя і готовий вигулювати бенгала на повідку.

Бенгальських кішок розводять тільки спеціалізовані заводчики. Як повідомляє журнал Неррег, вони доволі дорогі і їх важко знайти. Ціна породи коливається в діапазоні $10-25 тис. і залежить від родоводу та забарвлення кішки.

Као-мані

Као-мані — дуже рідкісна тайська порода домашніх кішок. У Таїланді її завжди вважали священною, і ще 300 років тому за її продаж могли стратити на площі. Наразі представника цієї породи можна придбати у заводчика за $10-11 тис.

Порода відома незвичайними очима, схожими на діаманти, і повністю білим хутром. Ці кішки потребують уваги та ласки. Вони сильно прив’язуються до господаря і сім’ї, тому надовго залишати їх не варто.

Сфінкс

Сфінкси відрізняються від інших домашніх кішок своїм безшерстим виглядом. Їхні великі очі, що світяться, займають більшу частину мордочки, а величезні вуха виконують роль локаторів. Ці тварини нагадують космічних прибульців. Продають сфінксів за $1,8-9,8 тис.

Сфінкс належить до кішок-компаньйонів. Він постійно взаємодіє з людиною, любить сидіти на колінах і брати участь у всіх заходах, спостерігаючи за процесом. Ця порода прихильна до маленьких дітей і дружить з іншими вихованцями в будинку.

Перська кішка

Перська кішка — одна з найстаріших у світі порід кішок. Довга шерсть надає їй величності та царської постави. Піднятий короткий ніс робить мордочку кота по-дитячому кумедною.

Пухнасту кішку можна купити за $1,5-5,5 тис. Перси прекрасно ладнають з людьми і всіма домашніми вихованцями. Якщо чогось просять, обходяться тихим і спокійним «мяу». Вони вимагають постійного догляду за шерстю і вважають за краще відпочивати на лежаку, ніж займатися активними іграми.

Тойгер

Тойгер — короткошерста тварина, що нагадує звичками маленького тигра. Для створення породи схрестили звичайного домашнього кота і великого бенгальця. У тойгера коротка шерсть зі смугастим візерунком, маленька голова і дуже довгий товстий хвіст.

Вартість породистого кота варіюється в межах $3-5 тис. Їхньою візитівкою став милий і спокійний характер. Тойгери дуже ласкаві та люблять полежати з господарем на дивані. Кішки цієї породи добре піддаються дресируванню.

Петерболд

За зовнішнім виглядом петерболди — універсальні коти: деякі з них повністю лисі, а інші вкриті м’яким пухом. Через цей пух їхня шкіра дуже схожа на шкірку персика, хоча в деяких петерболдів виростає жорстка шерсть.

Ціна породистого петерболда становить приблизно $2,5-5 тис. Петерболд любить усіх членів сім’ї, але за господарем ходить постійно. Ці кішки дуже балакучі, і створюється враження, що вони здатні вести світські бесіди котячою мовою.

Регдолл

Регдолл — красива порода напівдовгошерстих кішок, яка представлена в різному ціновому діапазоні. Для домашнього вихованця ціна починається з $1 тис., а виставкова порода може коштувати в діапазоні $1,5-5 тис.

Регдоли поводяться завжди розслаблено і спокійно. Тому складається враження, що вони ледачі. Представники цієї породи доброзичливо ставляться до всіх оточуючих і дуже люблять господаря. Вони вміють інтелігентно відстоювати свої права і з задоволенням приймають ласку.

Мейн-кун

Мейн-кун — аборигенна порода кішок Північної Америки. Відрізняється великим тілом, м’якою пухнастою шерстю і пензликами на кінчиках вух. Це природжений мисливець, який із задоволенням включається в активні ігри.

Мейн-куни належать до дорогих порід. Журнал Bubble Pet пише, що середня вартість кошеняти мейн-куна хорошої якості становить від $400 до $2 тис. За тварину з відмінним родоводом заводчики можуть попросити від $2,5-3,5 тис. Ціна кошенят рідкісного забарвлення піднімається до $4 тис.

Вибрати дорогу породу кішок можна в різному ціновому діапазоні. Якщо вартість виставкового кота з родоводом занадто висока, для домашнього утримання беріть улюбленця в розпліднику або купуйте таку ж породу без родоводу. У такому разі котик коштуватиме дешевше.