15 дизайнів гідромасажних ванн і спа, які вам сподобаються

Estimated read time 1 min read

Ліза Геллетт Тейлор — експерт з архітектури та ландшафтного дизайну, яка за 12 років написала понад 1 000 статей про басейни, патіо, сади та облаштування будинків. Вона має ступінь бакалавра в галузі екологічного дизайну і є сертифікованим експертом з оцінки образотворчого та декоративного мистецтва.

Оновлено 30.03.22

Якби вам довелося вибирати між басейном і гідромасажною ванною або спа-салоном, що б ви обрали? Більшість людей, мабуть, обрали б гідромасажну ванну. Їх дешевше встановити або купити, вони займають менше місця і ними можна насолоджуватися цілий рік. Крім того, завдяки меншим розмірам їх легше чистити та обслуговувати. Хоча вам все одно доведеться звернутися до послуг ландшафтного дизайнера, генерального підрядника або будівельника басейну, проект гідромасажної ванни займе менше часу, ніж будівництво басейну.

Спа або гідромасажна ванна може розширюватися, включаючи терасу, вбудовані сидіння, стіни для усамітнення та інші елементи. Можливо, ви захочете додати мозаїчну скляну плитку або обкласти її тесаним каменем чи плитняком.

Стилі та дизайн повинні відображати архітектуру і матеріали вашого будинку та ландшафту. Готові до натхнення? Насолоджуйтесь цими казковими і дуже різними гідромасажними ваннами і спа-салонами.

Що потрібно врахувати перед будівництвом спа-центру

Спа варіюються від покупних моделей, які є базовими або включають всі навороти, надувні моделі для економних, наземні конструкції на замовлення, які схожі на проекти невеликих басейнів, і котушки, які є гібридом басейну і спа. Перш ніж зануритися, проведіть дослідження, в тому числі:

  • З’ясуйте, скільки коштуватиме потрібний вам тип басейну
  • Отримання рекомендацій від сусідів і друзів щодо будівельників басейнів, яких слід використовувати, а яких уникати
  • З’ясуйте, скільки місця він займе і де він буде розташований у вашому дворі
  • Визначення вартості та доступності матеріалів
  • Дозволи на будівництво та закони про зонування
  • Такі фактори, як водопровід та електрика

Як і для басейну, котлован або яму для наземного спа потрібно буде викопати за допомогою машини, а це означає, що техніка повинна мати доступ до вашого подвір‘я. Для створення форми спа-басейну буде встановлена арматура, а також сходинки та лавки. Потрібно буде встановити сантехніку, яка включає зливи та входи для терапевтичних гідро-струменів, а також електричну проводку. Після цього на арматуру розпорошується гуніт або торкрет-бетон, щоб створити гарну, щільну оболонку. Потім її вирівнюють шпателем і залишають на кілька тижнів для затвердіння. Після висихання на поверхню наноситься штукатурка або плитка. І це лише спа-частина проекту.