10 порад та рекомендацій щодо реконструкції ванної кімнати

Estimated read time 1 min read

Лі має понад двадцять років практичного досвіду реконструкції, ремонту та покращення будинків, а також надає поради щодо покращення житла вже понад 13 років.

Ванні кімнати — це місце номер один, яке власники будинків люблять переробляти, навіть більше, ніж кухні. Ванні кімнати менші, ніж кухні, що робить роботу легшою та швидшою. Крім того, менший простір означає менші витрати: менше підлогового покриття та фарби, менше шаф і стільниць.

Дотримуйтесь цих порад, щоб зробити ремонт у ванній кімнаті більш привабливим і водночас зробити процес плавним, ефективним та економічно вигідним.

Створіть ніші та заглиблення для додаткового простору

Коли простору вкрай мало, не будуйте назовні, а вбудовуйте всередину.

Вбудовані елементи, такі як вбудовані мильниці, аптечки і навіть тримачі для туалетних рулонів, допоможуть вивільнити якомога більше вільного місця в крихітних ванних кімнатах. Ви навіть можете зрівняти стельове світло, перетворивши стельовий світильник на вбудовуваний. Вбудовуйте в стіни, щоб отримати додатковий простір для зберігання.

Вентиляція у ванній кімнаті

Усі ванні кімнати потребують певного типу вентиляції, згідно з нормами, або у вигляді вікна відповідного розміру, або витяжного вентилятора у ванній кімнаті.

При виборі вентилятора для ванної кімнати зверніть увагу на його продуктивність (або на те, скільки кубічних футів повітря на хвилину він може перемістити) у поєднанні з рівнем шуму. Через невеликий простір ванної кімнати навіть помірно гучний вентилятор може звучати занадто голосно.

Додайте рослин для живого кольору

Рослини у ванній кімнаті не повинні бути чимось другорядним. Рослини вносять такий необхідний колір у стерильні ванні кімнати.

Подумайте про те, щоб додати плаваючу полицю спеціально для того, щоб надати вашим рослинам затишний дім.

Виберіть правильну підлогу

Масивна дерев’яна підлога, хоч і надає ванній кімнаті особливого характеру, не є найкращим типом підлогового покриття для ванних кімнат з практичної точки зору.

Натомість обирайте підлогу для ванної кімнати, яка буде достатньо міцною, щоб витримати суворі умови щоденного використання ванної кімнати. Серед найкращих підлогових покриттів для ванних кімнат — керамічна та керамогранітна плитка, розкішна вінілова дошка та вінілова плитка.

Підлога з листового вінілу чудово виділяється з точки зору водонепроникності. Ви можете легко вистелити підлогу в маленькій ванній кімнаті за допомогою листового вінілу однієї ширини, повністю усунувши шви.

Відрегулюйте розмір кімнати за допомогою кольору

Щоб маленька ванна кімната виглядала більшою, переконайтеся, що ваша кольорова палітра залишається в білому або світлому спектрі.

Темні кольори роблять кімнату меншою, клаустрофобною. Використовуйте білу або світлу сантехніку (наприклад, унітаз і ванну). Завжди двічі подумайте, перш ніж фарбувати стелю у ванній у будь-який колір, окрім білого або брудно-білого, оскільки це ще більше зменшує кімнату.

Освітлення у ванній кімнаті має значення

У приміщенні, де люди повинні візуально оглядати своє волосся та обличчя, освітлення зазвичай дуже тьмяне і сконцентроване лише в одній точці, а саме — від стельового світильника.

Як мінімум, подумайте про те, щоб додати освітлення навколо дзеркала у ванній кімнаті у вигляді бра. Але сліпуче світло не завжди потрібне.

Дуже простий пристрій, який може додати настрою вашій ванній кімнаті — це диммерний вимикач. Він ідеально підходить для розслаблюючих ванн пізно ввечері.

Додайте окремо стоячі предмети

Якщо дозволяє простір, багато декораторів рекомендують мати один окремо стоячий предмет, наприклад, декоративний стілець або шафу, як елемент дизайну.

Щоб компенсувати цей простір, ви можете заховати інші практичні елементи, такі як вішалки для одягу, або просто перенести кошик для білизни в іншу кімнату. Звісно, цей декоративний елемент також може слугувати практичним місцем для зберігання рушників, мила чи інших дрібниць.

Додайте більше можливостей для зберігання речей

Гачки — це найпростіший спосіб збільшити площу ванної кімнати, не збільшуючи реальну площу стільниці. Гачки можна використовувати для всього — від одягу до халатів і рушників. Розмістіть гачки на тильній стороні дверей, збоку шаф або на невикористаних ділянках стін.

Додайте більше дзеркал у ванну кімнату

Більшість людей думають про дзеркала у ванних кімнатах лише для того, щоб перевірити макіяж або зачіску.

Але також важливо думати про дзеркала у ванних кімнатах як про елементи дизайну, які візуально розширюють кімнату і додають їй світла. Багато власників будинків люблять додавати друге дзеркало на додаток до основного дзеркала, розташованого над раковиною у ванній кімнаті.

У невеликих ванних кімнатах використовуйте широкоформатні дзеркала, які охоплюють всю стіну.

За дзеркалами залишайте вільний простір, щоб забезпечити приплив повітря та уникнути утворення плісняви.

Використовуйте шпалери для захисту та зовнішнього вигляду

Стінові панелі виконують дві важливі функції. По-перше, там, де це доречно, вона створює антикварний вигляд, і її дуже легко встановити. По-друге, вагонка виконує дуже цінну функцію захисту нижньої частини стін від неминучих бризок води, які трапляються у ванних кімнатах з ванни або душу.

Хороший шар фарби на масляній основі гарантує, що дошка з бісеру буде практично непроникною для вологи. Якщо дошка з бісеру стилістично не підходить до вашої кімнати, подумайте про те, щоб обклеїти нижню частину стіни від 40 до 48 дюймів кахельною плиткою. Плитка також слугує тій самій меті — захистити стіни від вологи, і вона має нескінченний спектр стильових можливостей.