15 ідей оригінальної подачі солодкого на Новий рік

Estimated read time 1 min read

Їжа

robertss 01.09.2023 Article

Часто трапляється, що на десерт під час новорічного застілля сил вистачає тільки у найстійкіших. А шкода, солодке може бути таким же незабутнім, як останній акорд прекрасного музичного твору. Ось кілька ідей для завчасної підготовки до свята.

Одразу хочемо зауважити, що це не добірка рецептів. Ми пропонуємо лише ідеї, а як їх втілити — вирішуйте самі. Хоча ви можете підібрати потрібні рецепти на нашому сайті (дивись базові рецепти за посиланнями внизу). І ще, в цьому матеріалі немає пряників, пряникових або імбирних чоловічків. Їм присвячений окремий матеріал.

1. В основі багатьох ідей — ялинка в найрізноманітніших інтерпретаціях. Наприклад, приготуйте домашнє морозиво, розкладіть його по вафельних стаканчиках конусоподібної форми. Заморозьте десерт, опустіть «стаканчики» в глазур, підфарбовану зеленою харчовою фарбою, посипте декоративною крихтою. Підсушіть глазур і розставте «ялинки» у прозорі склянки або келихи. Вийдуть модні попси у вигляді ялинок.

Попси у вигляді ялинки

2. Звісно, Новий рік — не Масляна, але млинці, млинці та оладки теж будуть на цьому святі доречні. Стопку млинців з’єднайте тематичною «шпилькою». Якщо не знайдете таку, зробіть її самі. Прикріпіть до довгої дерев’яної шпажки фігурку, що символізує свято.

Стопка млинців для новорічного столу

3 Спечіть млинці різного розміру і складіть їх у стопку, починаючи з найбільшої оладки. Верх прикрасьте красивою великою ягодою.

Стопка оладок зі свіжими ягодами у формі ялинки

4. Складіть віялом 3-4 млинці. Викладіть їх на тарілку один на одного. Прикрасьте шоколадним соусом і крапельками малинового або журавлинного джему (варення).

Млинці з джемом для новорічного столу

5. Перейдемо від млинців до шоколадного десерту. Приготуйте шоколадний мус. Заморозьте його у відповідній формі. Викладіть на тарілку. Зверху викладіть або тонке печиво, покрите шоколадом, або круглі тонкі шоколадки, імітуючи лусочки ялинової шишки. Припудріть десерт какао-порошком і прикрасьте ялиновою гілочкою.

Шоколадний мус у формі шишки

6. Подивіться, як зручно влаштувався цей сніговик! Ви можете зібрати такого з маршмеллоу. Різнокольорову пастилу тепер легко можна купити в будь-якому супермаркеті. Шматочки з’єднайте між собою сиропом або насадіть на хрустку соломку, розпишіть сніговика кольоровою глазур’ю.

Їстівний сніговик у чашці какао

7. Використовуйте для сервірування посуд оригінальної форми. Просто заповніть його різною смачною дрібницею — горіхами, цукерками, цукатами, ягодами.

Столовий посуд у формі ялинки

8. Ялинка з полуниці зі збитими вершками — це дуже романтично. Просто відріжте від охолодженої полуниці зверху приблизно третину — вийде «шапочка». Вершки збийте, додайте цукрову пудру і насіння ванілі. Перемішайте до однорідності. Перекладіть у кондитерський мішок і відсадіть на полуницю. Акуратно покладіть зверху «шапочку», прикрасьте полуницю вершками і подавайте, поки ягоди не дали сік.

Нова подача полуниці з вершками

9. Спечіть бісквіт завтовшки не менше 2 см, можете пофарбувати його харчовими барвниками. Повністю охолодіть і наріжте на трикутники. Розкладіть заготовки на дошці й облийте готовою глазур’ю, прикрасьте декоративною крихтою. Дайте глазурі повністю охолонути. Вставте палички для морозива і подавайте.

Ескімо з бісквіта в різнобарвній глазурі

10. Повітряний рис розкладіть у формочки «ялинка», краще силіконові. Добре утрамбуйте масу і залийте рідкою карамеллю або цукровою глазур’ю. Дайте повністю застигнути, акуратно дістаньте, перекладіть на дошку, полийте знову сиропом або глазур’ю, прикрасьте декоративною крихтою, шоколадним соусом. Вставте паличку для морозива і дайте повністю охолонути.

Повітряний рис у формі ялинки

11. маршмеллоу, як ми вже знаємо, чудово підходять для створення їстівних фігурок. Тепер зберемо з пастили і пісочного печива складнішу конструкцію. Звичайно, не забудемо про цукрову глазур.

Сніговик із маршмеллоу

12. Претцель ( брецель ) — прекрасний будівельний матеріал для новорічного десерту. З’єднайте німецькі кренделі між собою, полив їх у міру густою цукровою глазур’ю або карамеллю і прикрасьте декоративною крихтою. Можете скріпити претцелі тонкою стрічкою або переплести їх, створивши великий чи малий вінок. Маленькі прикраси повісьте на живу ялинку, а великі використовуйте для сервірування столу або прикраси інтер’єру.

Вінок із крендельків на ялинку

13. Якщо ви бажаєте проявити свій творчий потенціал, що-небудь виліпити, розписати і прикрасити, капкейки вам на допомогу. Вони беруть не розмірами, а кількістю. Навіть із дюжиною цих кексів можна багато чого створити, недарма капкейки часто називають «міні-тортиками». Ви можете зобразити на них ялинки з крему або піраміду з подарунків, використовуючи марципан або мастику.

Нам подобається ідея з «розбірним» Санта Клаусом: голова Санти — один капкейк, а тулуб — інший. Розберіть по частинах і інші традиційні символи свят, а потім зберіть їх наново просто під час чаювання. Це буде весело, обіцяємо!

Капкейки — розбірний Санта Клаус і його друзі

14. Лаконічність і стиль — запорука успіху будь-якої страви. Візьміть кілька різних за формою і дизайном чайних або столових ложок. Розтопіть на водяній бані гіркий, молочний або білий шоколад (можна додати до них трохи вершків). Зачерпніть розтоплений шоколад ложкою, додайте декоративну крихту, дрібно нарізані горіхи, цукати, і акуратно розкладіть ложки на таці. Приберіть у холодильник до повного застигання шоколаду. Вуаля!

Ложки з розтопленим шоколадом

15. А як же щось велике, на всю компанію? Декору тортів можна присвятити не один матеріал. Пропонуємо два варіанти: використання мастичної маси .

Торт, прикрашений мастикою

. і ягоди, бланшовані в сиропі та присипані цукровою пудрою.

Торт, прикрашений ягодами обліпихи