Скільки днів рибки можуть жити без корму?

Скільки днів рибки можуть жити без корму? - Ветеринар

Рибки — це одні з дуже популярних на даний час домашніх улюбленців. Одні заводять рибок, бо думають, що з ними найменше мороки, іншим просто подобається стежити за їхнім життям у водній обстановці. Багатьох акваріумістів цікавить питання, на кого можна залишити вихованців у період тривалої відсутності господаря.

Скільки днів рибки можуть жити без корму? - Ветеринар

Господарі рибок мають напевно знати, скільки їхня живність може терпіти без корму, і що зробити з акваріумом і підливанням у нього нової води. У сьогоднішній статті якраз і поговоримо про подібні наболілі питання і спробуємо у всьому розібратися.

Акваріумні рибки та їжа

Перед тим як приступати до обговорення головних питань, давайте коротко поговоримо про те, що ж їдять жителі акваріума. Рибки, що живуть не в природному середовищі проживання, а в акваріумі мають серйозну перевагу перед “дикими” родичами. Меню улюбленців, які проживають у будинку, набагато різноманітніше. Вони можуть харчуватися спеціальним і живим кормом, метеликами, рослинами.

До останніх належать водорості та мох, які зазвичай є в кожному акваріумі. Також рибки можуть їсти мікроорганізми, що з’являються на всіх декоративних елементах і на каменях.

Більшість акваріумістів перевагу віддає кормам, які можна придбати в спеціальному зоомагазині або ветеринарній аптеці.

Існують деякі правила годування акваріумних риб.

  • Їх не можна перегодовувати. Фактично ці всі водні тварини ненаситні, вони можуть їсти постійно, але в багатьох випадках це небезпечно результатами — від ожиріння до спливання черевом догори (смертельного результату).
  • Раціон має бути різним. Існує багато різних як сухих кормів, так і комах і личинок, які припадають до смаку рибкам.
  • Обов’язково необхідно брати до уваги уподобання смаку вихованців, адже риба може бути вегетаріанцем або хижаком.

Після уточнення всіх тонкощів щодо харчування і переваг смаку можна приступати до роз’яснення головного питання.