Дар’я Мельникова: біографія, фото, особисте життя, фільми

Estimated read time 1 min read

Дар’я Мельникова в лютому 2019 року відзначила 27-й день народження. У травні вона шокувала шанувальників відео, в якому постриглася наголо, а в серпні написала пост про розлучення. Розповімо докладніше про актрису, яка любить епатувати публіку.

Дар’я Мельникова: біографія актриси

Дарина Олексіївна Мельникова довгий час була відома публіці як Женя з «Татусевих дочок». У 16 років разом з іншими учасницями шоу вона отримала премію «Жінка року» від журналу Glamour, а в 22 роки стала 27-ю в списку 100 найсексуальніших жінок Росії за версією журналу Maxim.

Мельникова Дар’я — затребувана акторка театру і кіно, володарка кількох професійних нагород, веде блог про материнство в Інстаграм. Вона родом з Омська. Її батько Олексій працював на місцевому нафтопереробному заводі, а мати Наталя викладала в університеті.

Батьки з ранніх років водили доньку в різні гуртки. У 1995 році, коли Дарині виповнилося три роки, вона танцювала в ансамблі «Перлинка». Через два роки займалася балетом. У її житті були школа мистецтв, музична школа за класом фортепіано і театральна студія.

В одному з інтерв’ю Даша Мельникова розповіла, що у звичайній школі їй було важко вчитися. У восьмому класі вона страждала від принижень однолітків через маленький зріст і часто пропускала заняття. У результаті їй довелося змінити місце навчання і вдруге освоювати програму восьмого класу.

Цікаво, що наступні два класи вона вже закінчувала в Москві екстерном, оскільки багато знімалася.

У 14 років як учасниця танцювального колективу «Джаз-можерн» Мельникова виступала на відкритті фестивалю в одному з дитячих таборів. Там на неї звернув увагу режисер Юрій Морозов і запросив знятися у своєму фільмі. Так картина «Попелюшка 4х4. Все починається з бажань» стала її першою роботою у великому кіно. Фільм вийшов на екрани лише 2008 року, коли Мельникова вже була відома як актриса популярного ситкому.

Коли Дарині виповнилося 15 років, її запросили в серіал «Татусеві дочки». Він приніс їй популярність. Через два роки вона вступила до Вищого театрального училища імені М. Щепкіна. Через навчання Дар’я менше знімалася в серіалі, але змогла стати професійною актрисою.

Навчання Дар’ї закінчилося одночасно із закриттям серіалу «Татусеві дочки». За час роботи в серіалі Мельникова встигла знятися ще в семи повнометражних картинах і семи телесеріалах.

Після випуску вона спробувала влаштуватися в театр «Современник», але не пройшла кастинг. З вересня 2013 року Мельникова стала частиною трупи Московського театру імені Єрмолової.

Дар’я Мельникова: особисте життя

Дар’я Мельникова, Instagram якої містить понад шістсот публікацій, регулярно розбурхує фантазії фанатів, виставляючи неоднозначні пости про своє життя. Влітку 2019 року, напередодні шостої річниці шлюбу, вона написала пост про розлучення.

Щоправда, фанати зазначили, що розлучатися Мельникова зібралася не зі своїм чоловіком Смольяніновим, а колегою Олександром Головіним. Вони разом знімалися в кількох проектах, грали закоханих. Деякі шанувальники вірили, що в них роман.

Але обранцем Мельникової став не Головін, а Артур Смольянінов. Вони разом працювали над серіалом «Гетери майора Соколова» (2014). Дар’я Мельникова та Артур Смольянінов офіційно оформили стосунки в серпні 2013 року. Не тільки шанувальники, а й близькі друзі дізналися про це з публікації в Instagram. Свої стосунки пара на публіці довго не афішувала.

У 2015 році у пари народився син, а ще через два роки сталася серйозна криза в сімейних стосунках. Смольянінов багато пив і був вилучений за неналежну поведінку з фестивалю «Кінотавр». Знайомі актора говорили, що причина його запою — проблеми в сім’ї.

Артур Смольянінов і Дар’я Мельникова ніяк не коментували те, що сталося, але ходили без обручок і навіть роз’їхалися. Коли Артур з’явився на прем’єрі картини «Життя попереду» з іншою жінкою, це було сприйнято фанатами як непряме підтвердження факту розлучення.

Дар’я Мельникова, фото якої з’являлися у зв’язку зі зйомками нових фільмів і роботою в благодійному фонді, ніяк не коментувала те, що трапилося, і, здавалося, повністю була поглинена роботою.

Наприкінці року пара помирилася. З чуток Мельникова поставила умову зав’язати з вживанням алкоголю. Артур і Дарина вирушили в подорож, яку назвали другою весільною і знялися у відвертій фотосесії для журналу GQ. В одному з інтерв’ю Дар’я розповіла, що не часто свариться з чоловіком. Причиною їхніх недовгих сварок стають побутові питання.

У грудні 2018 року у пари народилася друга дитина. Артур Смольянінов, дружина якого поставила жорсткі умови, за словами колег, перестав вживати спиртне і змінився. Дар’я Мельникова не тільки порадувала шанувальників фотографіями дитини, а й заявила, що має намір вести блог про материнство в XXI столітті. У блогу 14,3 тис. підписників і 137 публікацій про різні аспекти догляду за малюком.

Також Мельникова порадувала шанувальників серією публікацій про те, як подорожувати з дітьми. Вона писала про те, як в іншій країні справлятися з двома дітьми без помічників і при цьому повноцінно відпочити.

Дар’я Мельникова: фільми та серіали найкращі

Дар’я Мельникова, фільми і серіали за участю якої виходять з 2007 року, знялася в більш ніж двох десятках проєктів. Ось найкращі картини з її участю:

«Татусеві дочки» (2007-2013)

Серіал, який зробив Мельникову зіркою телебачення. За шість років глядачі побачили 20 сезонів і 410 епізодів. Серіал знімали три компанії. Він отримав 10 премій, з яких чотири «ТЕФІ». «Татусеві дочки» став першим серіалом, права на виробництво якого купила іноземна компанія. Німецька адаптація виявилася менш вдалою і протрималася в ефірі лише три сезони.

Творці планували зняти 60 епізодів, але в 2008-2009 роках «Татусеві дочки» були найрейтинговішим шоу на російському телебаченні, і серіал продовжували. З 2007 по 2010 роки витрати на виробництво епізоду зросли з $75 до $100 тис. З сьомого сезону «Татусеві дочки» перестали бути класичним ситкомом. У ньому з’явилися елементи мелодрами і чітко відстежувані сюжетні лінії. Крім серіалу, з 2008 року вийшла серія книг, а в 2009-му і 2011-му — дві версії комп’ютерної гри «Татусеві дочки».

Мельникова зіграла в шоу роль Жені — дівчинки, яка була затятою спортивною фанаткою. Дарині роль далася легко, оскільки вона фактично грала себе в дитинстві. Коли Мельникова вступила до театрального училища і не могла зніматися на постійній основі, творці відправили Женю на стажування в Америку.

«Попелюшка 4х4. Все починається з бажання» (2008)

У фільмі Мельникова знялася до того, як потрапити в серіал «Татусеві доньки», але через виробничі проблеми картина вийшла на рік пізніше за серіал. Її бюджет склав $2,2 млн. Рейтинг картини на IMDb — 5,0. Картина отримала нагороду міжнародного кінофестивалю «Кіношок».

Для Мельникової «Попелюшка 4х4. Все починається з бажання» стала стартом акторської кар’єри. Актор Олег Акулич, який знімався в картині, порадив Дарині сходити на кастинг «Татусевих доньок», а Олександр Головін — партнер по зйомках — на довгий час в очах фанатів став бойфрендом Мельникової.

Сюжет розповідає про восьмикласницю Дашу, яка живе в неповній сім’ї і любить мріяти. Одного разу її фантазії оживають, і вона опиняється Попелюшкою в казці.

«Горобиновий вальс» (2009)

Фільм, заснований на реальних подіях, і спочатку задумувався творцями як документальне кіно. Вони навіть записали серію інтерв’ю з оштинськими мінерами, які вижили. Пізніше режисер Олена Семенова зняла повнометражний художній фільм. Картина отримала чотири премії на різних міжнародних кінофестивалях. Її рейтинг на IMDb — 6,9 бала.

Картина розповідає про події, що відбувалися на території Оштинського району Волгоградської області після звільнення від нацистських загарбників. Розміновувати територію прислали підрозділ саперів, що складався з дівчат 17-20 років. Багато з них загинули, виконуючи обов’язок.

Крім Дар’ї Мельникової, в картині знялася ще одна «татова дочка» — Єлизавета Арзамасова.

«Сталевий метелик» (2012)

Кримінальна історія, в якій знялася 20-річна Дар’я Мельникова. Фільм заснований на реальних подіях. У Санкт-Петербурзі з 1991 по 1995 роки орудував маніяк, який вбивав неповнолітніх дівчаток. Ним виявився співробітник міліції місцевого метрополітену. У 2012-му режисер Ренат Давлетьяров зняв фільм про ці події. Рейтинг картини на IMDb — 6,4.

Сюжет розповідає про Віку Чумакову — вихованку дитячого будинку на прізвисько Чума. Вона співпрацює з правоохоронними органами, допомагаючи спіймати маніяка, щоб не отримати термін за участь у пограбуванні.

За роль Чуми Мельникова отримала приз журналу The Hollywood Reporter Russia і диплом фестивалю фільмів про права людини «Сталкер». В інтерв’ю Дар’я розповідала, що Давлетьяров перед фестивалем «Кінотавр» буквально змусив її оновити гардероб і придбати жіночні вбрання, яких до цього в неї не було.

«Гетери майора Соколова» (2014)

Серіал, що складається з восьми серій. Його рейтинг на IMDb — 6,3. Режисер Бахтієр Худойназаров за роботу над серіалом отримав приз Міжнародного телекінофоруму «Разом». Також серіал був номінований на премію «Золотий орел».

Фільм розповідає про протистояння радянської контррозвідки та білогвардійської організації в Криму в 1939 році. Головний герой — майор Соколов — у боротьбі з ворогом використовує дівчат, яких називають гетерами. Роль Соколова стала останньою для актора Андрія Паніна, який помер незадовго до закінчення зйомок. Деякі сцени дознімали з його дублером.

Дар’я Мельникова в серіалі зіграла роль однієї з гетер на ім’я Ніна Матросова на прізвисько Скажена. На зйомках вона познайомилася з майбутнім чоловіком Артуром Смольяніновим.

Дар’я Мельникова — успішна акторка, яка продовжує радувати фанатів новими ролями. У 2019 році на екрани вийшли два фільми з її участю. Крім того, Дар’я продовжує працювати в театрі та ростити синів, розповідаючи про свої погляди на виховання в блозі.