Азіатський тип старіння шкіри і як з ним боротися: поради косметолога

Estimated read time 1 min read

Дрібна сіточка зморшок, нечіткий овал обличчя, друге підборіддя — з віком кожна дівчина стикається зі своїм набором вікових змін. Уповільнити процес старіння цілком реально. У цьому разі рекомендується враховувати не тільки тип шкіри та наявні проблеми, а й морфологічні особливості.

Увага! Матеріал має лише ознайомчий характер. Не слід вдаватися до описаних у ньому методів лікування без попередньої консультації з лікарем.

Визначивши власний тип старіння, можна передбачити, в яких зонах на обличчі з’являться перші деформаційні зміни, і як саме змінюватимуться риси обличчя.

А отже, можна продовжити молодість і зберегти здоров’я шкіри, підібравши оптимальний домашній і косметологічний догляд.

Заведено виділяти чотири основні морфотипи старіння: втомлений, дрібнозморшкуватий, деформаційний і м’язовий (мускульний). Втомлений тип старіння шкіри ми розібрали в раніше опублікованій статті на NUR.KZ.

Сьогодні поговоримо про м’язовий або м’язовий тип старіння. Лікар-косметолог Дар’я Баскакова у своєму Instagram-блозі докладніше розповідає про цей морфотип.

«Та в неї просто генетика хороша», — зазвичай цю фразу говорять саме про дівчат із м’язовим (м’язовим) морфотипом старіння.

Ніяких в’ялих брильок, ніяких других підборіддя, та ще й фігури у цих «відьом», як правило, вогонь.

Рано чи пізно, звісно, і вони починають старіти», — пише фахівець (тут і далі орфографію і пунктуацію автора збережено — прим.ред.).

Типаж

Статура — частіше спортивна, струнка, м’язова маса превалює над підшкірним жиром, легко отримують результат від тренувань у спортзалі.

Шкіра — нормальна або схильна до жирності. Щільна, відмінний тургор зберігається довше, ніж у середньому в ровесниць з іншими морфотипами.

«Цей морфотип ще називають азіатським, оскільки він властивий монголоїдній расі. Особливість м’язового морфотипу — добре розвинені м’язи обличчя за порівняно невеликого обсягу підшкірно-жирової клітковини.

Кістки лицьового скелета часто виражені добре. І саме поєднання високих вилиць, чітких кутів щелепи і підборіддя, розвинених мімічних м’язів дають змогу цим красуням довго зберігати ідеальний овал», — каже фахівець.

Як проявляється старіння?

За словами експерта, є і зворотний бік у цих морфологічних особливостей.

З віком гіперактивність м’язів обличчя веде до маскулінізації вигляду, тобто до прояву чоловічих рис. Можуть з’явитися досить глибокі носогубні та носослізні борозни.

«Витончення і без того скромної підшкірно-жирової клітковини може призвести до скелетизації: западання скроневих западин, прояву надбрівних дуг і западання щік», — застерігає лікар.

Інші ознаки: порушення пігментації шкіри, нависання і складчастість повік, виражені носогубки і опущені куточки губ. При цьому шкіра довго залишається гладкою, а овал обличчя не деформується навіть у глибокій старості.

Підхід до омолодження:

  • стимуляція вироблення колагену, еластину і гіалуронової кислоти;
  • процедури з розслаблення гіпертонусу м’язів, розслаблювальні масажні техніки;
  • профілактика гіперпігментації, ретельний захист від сонця якісними засобами;
  • регулярне зволоження шкіри;
  • ніякої «лицьової акробатики».

«Запекло виконуючи гімнастику для обличчя, ви ризикуєте отримати профіль «залізного Арні».

І бережіть свій підшкірний жирок: зберігайте вашу розкішну фігуру без різких перепадів ваги», — рекомендує косметолог.