Як приготувати ідеальну каву з Бейлісом вдома

Estimated read time 1 min read

Комбінація чорної кави та популярного молочного лікеру є дуже гармонійною. Саме тому це поєднання стало таким популярним у всьому світі. Особливо цей напій люблять жінки, тому що чоловіки все ж таки вважають за краще додавати в каву міцніший алкоголь, наприклад коньяк або ром.

Особливості Бейліс

Ароматизована Кава в зернах зі смаком БейлісЛікер, звичайно ж, є важливою складовою цього коктейлю. Тому є сенс дізнатись про нього докладніше. Складається він із двох основних компонентів.

  1. Віскі.
  2. Вершки.

Вміст спирту у ньому – 17%. Основний секрет його популярності полягає в оригінальному смаку, що поєднує ніжність вершків та міцність алкоголю. Крім оригінального Бейліс, є й варіанти з такими добавками як м’ята, карамель та фундук. Кава з Бейлісом гарна саме з оригінальним лікером, а не будь-яким іншим молочним спиртним напоєм. Тому що, наприклад, для його виготовлення використовується лише ірландське молоко.

Крім двох головних інгредієнтів, про які ми згадували вище, до складу входять також ваніль, цукор та какао. Технологія потрійної перегонки забезпечує особливо м’який смак. Вершки використовуються виключно свіжі. А не псуються тривалий час вони завдяки тому, що перебувають у спиртовому середовищі. Жодних штучних добавок та консервантів у лікері немає – це практично повністю натуральний продукт.

Рецепти приготування

Існує кілька найпоширеніших рецептів, з яких навіть найвибагливіший гурман може вибрати щось своє:

  • класичний;
  • з корицею;
  • Бейліс фрапе;
  • із цитрусовими.

Розглянемо детальніше класичний рецепт. Для початку потрібно взяти спеціальний скляний келих із потовщеними стінками. У нього наливаються заздалегідь зварена чорна кава та нагрітий лікер. Бажано, щоб лікер був однієї температури з кавою. При цьому сильно нагрівати його, і тим більше доводити до кипіння, не варто. Інакше алкоголь просто випарується. Нагрівання необхідне для оптимального перемішування інгредієнтів та отримання максимальної однорідності напою.

Кава в зернах Арабіка ГонудрасКаву краще заварювати зі 100% арабіки, яка відрізняється м’яким смаком, інтенсивним ароматом та насиченим післясмаком. Придбати таку можна у спеціалізованому інтернет магазині kyzniakavy. Що стосується обсягу інгредієнтів, то кави знадобиться близько 150 мл, а спиртного – не більше двох столових ложок. Для декору також можна використати трохи тертого шоколаду.

У домашніх умовах коктейль готується без проблем. Якщо у вас зернова кава, то для отримання однієї порції потрібно змолоти дві столові ложки зерен. Молоти краще якнайдрібніше, щоб екстракція була максимальною. Молоко із цукром підігрівається окремо, але теж не доводиться до кипіння. Нагрітий лікер заливається тонкою цівкою. Поверхню напою можна прикрасити збитими вершками або охолодженим морозивом.

Рецепт з лате приблизно такий самий. Для нього необхідно близько 200 мл жирного молока, а кави – трохи менше звичайного обсягу (¼ склянки). Молоко попередньо розігрівається і збивається до однорідної пінки. Рецепт Бейліс фрапе передбачає лише 20 мл кави та чайну ложку молока, а також лід. У «цитрусовий варіант» додається апельсиновий сік та терта лимонна цедра. При цьому білу шкірку лимона краще відокремити, оскільки вона надто гірка.